Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 6 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

Cook heeft kans om $100 miljoen te cashen

Als je de topman van één van de rijkste technologiebedrijven ter wereld bent, dan legt je dat geen windeieren. Dit blijkt duidelijk voor Apple-CEO Tim Cook. De beste man krijgt de kans om flink binnen te lopen door een deel van zijn aandelen te verzilveren.

In het eerste kwartaal van 2012 heeft Cook namelijk de kans om een deel van zijn aandelen in Apple van de hand te doen, met een totale waarde van $96,2 miljoen, aldus de Wall Street Journal. Een aantal van de aandelen die Cook kan verkopen, zijn de aandelen die hij heeft verkregen toen hij de rol van CEO overnam van Steve Jobs toen die laatste met medisch verlof ging in het begin van 2011.

Cook kan er ook voor kiezen om de aandelen niet van de hand te doen, waardoor deze in waarde blijven stijgen, zolang het aandeel van Apple zelf ook omhoog gaat. Wat betreft CEO’s in Silicon Valley die binnenkort aandelen kunnen cashen, leidt Cook met grote voorsprong. Tweede op de lijst is Eric Schmidt van Google, die $16.4 miljoen naar binnen kan harken en derde is John Donahoe, die $10,5 miljoen kan verdienen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Cook heeft kans om $100 miljoen te cashen
Sluiten