Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 7 januari 2012

Code in iOS 5.1 wijst op quad-core iPhones en iPads

Het eerste kwartaal van een nieuw jaar is weer aangebroken en traditiegetrouw betekent dit (sinds 2010) dat er een nieuw model van de iPad aan zit te komen. De geruchten van een nieuwe A6-processor circuleren al een tijd, met de kans op vier kernen in het digitale hart.

Data die is gevonden door ontwikkelaars in een recente bouw van iOS 5.1 wijst op een sterke mogelijkheid dat de volgende generatie iPhone en iPad inderdaad voorzien zal zijn van een quad-core CPU. Het gaat hier specifiek om de regel code /cores/core.3, wat volgens ontwikkelaars duidt op het gebruik van vier kernen in de processor. De code is gevonden in een testversie van iOS 5.1, die op dit moment alleen voor ontwikkelaars beschikbaar is. 9to5Mac brengt dit nieuws naar buiten.

Het internet staat momenteel vol met berichten die wijzen op een introductie van de iPad 3 in (waarschijnlijk) maart van dit jaar. Dit zou perfect in lijn lopen met de twee eerdere generaties van de iPad, die respectievelijk in januari 2010 en maart 2011 werden aangekondigd. Daarnaast werd er in de eerste iPad gebruikt gemaakt van een CPU met een enkele core, werd de iPad 2 dual-core en volgens die lijn zou het logisch zijn om aan te nemen dat de processor in de iPad 3 vier cores bezit.

Reageer op artikel:
Code in iOS 5.1 wijst op quad-core iPhones en iPads
Sluiten