Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple vangt bot bij Nederlandse Rechter

Vandaag heeft de Rechtbank in Den Haag voor de tweede keer uitspraak gedaan in de zaak die Apple tegen Samsung heeft aangespannen. Nadat eerder al Samsung in het gelijk was gesteld isApple in dit hoger beroep opnieuw in het ongelijk gesteld door de Rechter.

De inzet van de rechtszaak was Samsung’s Galaxy Tab die volgens Apple teveel lijkt op een iPad en daarom verboden zou moeten worden. Het voornaamste bewijs dat Apple hiervoor aanvoerde was een zogenaamd ‘gemeenschapsmodel’ uit 2004. Op deze tekening is de abstracte vorm van de iPad vastgelegd. Volgens de rechter waren de kenmerken van dit model echter gebaseerd op bestaande producten waardoor de iPad een ‘beperkt eigen karakter had’. Daarmee kan Samsung niet beticht worden van namaak, aldus het vonnis. 

Het directe gevolg is dat Samsung gewoon door mag gaan met het verkopen van Galaxy Tab tablets en dat Apple een bedrag van € 132.466,14 moet ophoesten om Samsung tegemoet te komen in de gemaakte juridische kosten. Daarnaast heeft de uitspraak natuurlijk ook tot gevolg dat iPad-verdedigende Apple-fans over de hele wereld vandaag getreiterd zullen worden door hun Android-liefhebbende collega’s of klasgenoten. Ben jij hier ook het slachtoffer van? Dan helpen we je graag met onderstaande afbeelding. Fanboys FTW!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple vangt bot bij Nederlandse Rechter
Sluiten