Apple vangt bot bij Nederlandse Rechter

32 reacties

Vandaag heeft de Rechtbank in Den Haag voor de tweede keer uitspraak gedaan in de zaak die Apple tegen Samsung heeft aangespannen. Nadat eerder al Samsung in het gelijk was gesteld isApple in dit hoger beroep opnieuw in het ongelijk gesteld door de Rechter.

De inzet van de rechtszaak was Samsung’s Galaxy Tab die volgens Apple teveel lijkt op een iPad en daarom verboden zou moeten worden. Het voornaamste bewijs dat Apple hiervoor aanvoerde was een zogenaamd ‘gemeenschapsmodel’ uit 2004. Op deze tekening is de abstracte vorm van de iPad vastgelegd. Volgens de rechter waren de kenmerken van dit model echter gebaseerd op bestaande producten waardoor de iPad een ‘beperkt eigen karakter had’. Daarmee kan Samsung niet beticht worden van namaak, aldus het vonnis. 

Het directe gevolg is dat Samsung gewoon door mag gaan met het verkopen van Galaxy Tab tablets en dat Apple een bedrag van € 132.466,14 moet ophoesten om Samsung tegemoet te komen in de gemaakte juridische kosten. Daarnaast heeft de uitspraak natuurlijk ook tot gevolg dat iPad-verdedigende Apple-fans over de hele wereld vandaag getreiterd zullen worden door hun Android-liefhebbende collega’s of klasgenoten. Ben jij hier ook het slachtoffer van? Dan helpen we je graag met onderstaande afbeelding. Fanboys FTW!

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  Tim Keller

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bot_%28dier%29

  Best lekker… Als je van vis houdt…

 • Profielfoto
  Arthur345

  Haha leuke foto hoor. Maar Apple heeft het tablet idee wel van die andere overgenomen, dus helemaal zelf bedacht os het niet. Apple is trouwens niet de enige die voor zoiets kan zorgen. Namelijk neem de laptop, niet het idee van Apple, maar ze hebben het wel overgenomen

 • Profielfoto
  iPredict

  Toch vind ik dat samsung schaamteloos copieert en dat weten ze best (kijk nou naar de smart case voor hun galaxy tab!). En dan ook nog die advertenties met apple als tegenargument over die galaxy telefoons. Als dit de manier is waarop ze de concurrent willen spelen, dan kunnen ze nog zoveel rechtzaken winnen, maar mij hebben ze als klant niet te pakken.

 • Profielfoto
  Dagaloni

  @iPredict Die smart case was toch niet helemaal van Samsung? Wat de reclames betreft, geniaal! Vind de Samsung reclames briljant en gewaagt!;)

 • Profielfoto
  1984

  Toch vind ik dat samsung schaamteloos copieert en dat weten ze best

  Steve Jobs: Good artists copy great artists steal http://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU

 • Profielfoto
  pim939

  Ik vind deze uitspraak echt niet zo erg. De iPad wint het toch wel van een gallexy tab.

 • Profielfoto
  KingLexus

  Het mooiste vind ik nog de reclame van de samsung tablet rechts van dit artikel op de hoofdpagina.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  [reality distortion off]
  Apple moet eens stoppen met dat gezanik en gezeik. Je begint je bijna te schamen dat je een iPad gebruiker bent.. De bovenstaande afbeelding is een goed voorbeeld van hoe je met selectief bewijs een onnozel punt probeert te maken..  1994 mensen, 1994 toen was al iemand op het “briljante” idee gekomen om een tablet met ronde hoeken en enkel een scherm te ontwerpen (duh!!). Maar goed dat de strijd tussen merken toen een stuk minder bedorven was…

 • Profielfoto
  erniemore

  @drMaddox: Check your facts. Apple maakte de eerste tablet, de Newton, in 1992. De eerste succesvolle opvolger was de Palm Pilot, die in 1996 uitkwam, en wad gemaakt door een ex-Apple medewerker.(http://www.nieuwetablet.nl/094258/14/De-geschiedenis-van-de-tablet.html)

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Of lees mijn post en het artikel goed…

  De inzet van de rechtszaak was Samsung’s Galaxy Tab die volgens Apple teveel lijkt op een iPad en daarom verboden zou moeten worden.

  Ik heb het over de vorm, niet het product dat sowieso niet te beschermen is.

 • Profielfoto
  Robbiedelfgauw

  Mensen die een samsung tablet kopen zijn niet helemaal gezond in hun hoofd.

 • Profielfoto
  jorndekoning

  Als je een niet-Apple tablet in je handen hebt loop je je alleen maar te ergeren. De dingen lopen stuk voor stuk vast, doet de bediening niet wat je wil en is de interface ruk. De buitenkant hebben ze redelijk goed nagemaakt maar het OS loopt toch echt 2 jaar achter.

  Wat betreft die reclame, hij is grappig met die wachtende mensen…. maar mij win je er niet mee. Ik blijf Apple gebruiken.

  iMac 20″ | MBP 17″ | MBP 13″ | iPhone 4Gs |

 • Profielfoto
  RienMsc1

  Mensen die een samsung tablet kopen zijn niet helemaal gezond in hun hoofd.

  Beweer je nu dat mensen die een andere tablet kopen dan één van Samsung, wel gezond in hun hoofd zijn? De kans is groot dat je doelt op een iPad?
  Veel mensen zijn blij met een Galaxy Tab. Er is bijvoorbeeld meer keus in formaat bijvoorbeeld, kan een reden zijn om een Samsung tablet aan te schaffen.

  Soms lijkt de Apple-Fan-Boys-Girls-Community wel een religie…

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Die auto is niet rood.

  Zijn dan alle andere autos wel rood?

  Slaat op net zoveel als jouw post

 • Profielfoto
  jf

  Mooi zo. Kan Apple zich nu gewoon weer concentreren op het maken van zulke goede spullen, dat de concurrentie niks anders kunnen dan het proberen na te bootsen?

 • Profielfoto
  mac748

  Spullen die bijelkaar geraapt zijn door het dievengilde (Google) en de struikrovers (Samsung) van de mobiele industrie zijn niet alleen horkerig in het gebruik, maar ook moreel gezien niet te pruimen.

 • Profielfoto
  Bento

  Apple vangt bot bij Nederlandse Rechter

  Hier staat toch echt wat anders. Wat is er nu waar?

 • Profielfoto
  BigAL

  apple got samsung’d… don’t choke on your apple now..

 • Profielfoto
  Son-of-Jobs

  Ik heb 18 keer op iPad geklikt. Hoeveel levert dat op bij TradeDoubler :crazy:

 • Profielfoto
  unSOUND

  Ik vind het helemaal niet erg. Apple vond het vroeger zo belangrijk dat mensen een keuze moesten hebben in plaats van verplicht werden tot de monopolist… En nu ? Nu ZIJN ze die monopolist, en doen ze exact hetzelfde als waar ze jaren geleden zo tegen waren… hypocriet als je het mij vraagt
  [size=2] [/size]
  Laat ze maar concurreren met elkaar, daar komen alleen maar mooiere spullen uit.
  [size=2] [/size]
  Wat natuurlijk niet vergeten moet worden is dat Apple maar zelden iets nieuws uitvind. Tijdens de speech op het Ten More Years feest werd ook nog aangehaald dat Apple vooral bestaande dingen opnieuw uitvind, op hun eigen manier. Maar HUN idee is het zelden, en dat idee moeten wij fanboys ook niet krijgen.
  [size=2] [/size]
  Maar ik vind wel dat Samsung hier en daar te ver ging met “meekijken”. Dat de vorm van de tablet op de iPad lijkt vind ik helemaal niet boeiend, veel meer vormen kun je zo’n ding ook niet geven… Wat ik WEL storend vond was de manier waarop Samsung verder ging met overnemen, tot de indeling van de doos, de vorm van de oplader en zelfs de iOS iconen op hun stand op de release.
  [size=2] [/size]
  voorbeeld:
  [size=2] [/size]
  http://www.onemorething.nl//uploads/community/5c1da971e2993533baaeed0331198fe2b7c37f23_8924.jpg
  [size=2] [/size]
  Dat soort gedrag vind ik wel afkijkgedrag, maar daar hoeft natuurlijk geen import- of verkoopverbod op te staan….

 • Profielfoto
  Nielskorte

  Apple FTW!!:D

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Ik las in de biografie iets dat wel waar is en zich als volgt laat vertalen:
  .
  Apple is aan zich zelf verplicht om met fantastische producten te (blijven) komen. De reden is simpel: ondanks de vele iPads en iPhones die worden verkocht is Apple nog steeds een kleine speler wat de Mac betreft. De iPad is dus een soort ‘anker’ om greep te houden op de markt. Zonder deze ‘bijproducten’ is Apple een stuk minder belangrijk voor de consument.
  .
  Als Apple nu geen bijzondere producten (meer) zou maken en dus niet meer opvalt tussen de overige merken dan verzand het marktaandeel en telt Apple niet meer mee. Dat zelfde zou dus ook kunnen gebeuren als andere merken in de buurt gaan komen van de iPad.
  Op zich is het dus begrijpelijk wat Apple probeert te doen, maar tegelijkertijd getuigt het van weinig (zelf)vertrouwen dat de consument ook die iPad blijft kopen als er goede alternatieven zijn.

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Bento 4 uur geleden
  Apple vangt bot bij Nederlandse Rechter
  Hier staat toch echt wat anders. Wat is er nu waar?

  Huh? Daar staat toch hetzelfde. Zelfs de titel is hetzelfde:
  “Apple vangt bot bij rechter:
  Geen verbod Galaxy Tab 10.1 in Nederland”

 • Profielfoto
  Bento

  Huh? Daar staat toch hetzelfde. Zelfs de titel is hetzelfde:
  “Apple vangt bot bij rechter:
  Geen verbod Galaxy Tab 10.1 in Nederland”

  Nee, daar staat niet hetzelfde hoor. Wel goed lezen!

 • Profielfoto
  maconly

  Een rechter die de materie niet snapt en de copieerende aziaten kunnen weer verder met hun armoedige kopieerbedrijf.

 • Profielfoto
  iPredict

  @1984 Steve Jobs: Good artists copy great artists steal

  I know, prachtige uitspraak! En het is ook zeer raadzaam om ideeen te stelen om ver te komen, zeker in het wereldje van steve jobs. Maar er zijn grenzen. Er is een verschil tussen subtiel stelen en schaamteloos stelen.

 • Profielfoto
  Bento

  Er is een verschil tussen subtiel stelen en schaamteloos stelen.

  Ach, het blijft stelen.

 • Profielfoto
  MrHammond

  @unSOUND: Helemaal mee eens! En mooi verwoord! Een beetje concurrentie is prima, maar een product zoveel mogelijk 1:1 proberen te kopiëren is anders…

  Overigens zag ik gisteren toevallig iemand in de trein zitten met een heel mooi vormgegeven Samsung laptop, heel anders dan een MBP of MBA, ze kúnnen het daar dus blijkbaar wél…

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Toch vind ik dat samsung schaamteloos copieert en dat weten ze best (kijk nou naar de smart case voor hun galaxy tab!). En dan ook nog die advertenties met apple als tegenargument over die galaxy telefoons. Als dit de manier is waarop ze de concurrent willen spelen, dan kunnen ze nog zoveel rechtzaken winnen, maar mij hebben ze als klant niet te pakken.

  1. Die smart case is niet van Samsung zelf. Die is gemaakt door een andere fabrikant, maar is wel gecertificeerd door Samsung.
  2. Je maakt hopelijk een grapje wat betreft die reclames? Anders raad ik je toch écht aan om de ‘Mac vs PC’-reclames van Apple eens te gaan kijken: http://www.youtube.com/results?search_query=mac+vs+pc+commercial

  Lekker selectief je argumenten kiezen en verdraaien dus. Dat maakt je post nou niet echt sterk.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @drMaddox: Check your facts. Apple maakte de eerste tablet, de Newton, in 1992. De eerste succesvolle opvolger was de Palm Pilot, die in 1996 uitkwam, en wad gemaakt door een ex-Apple medewerker.(http://www.nieuwetablet.nl/094258/14/De-geschiedenis-van-de-tablet.html)

  Dat zijn PDA’s. Ik zie die eerder als de voorlopers van de smartphone dan als de voorlopers van de tablets.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Huh? Daar staat toch hetzelfde. Zelfs de titel is hetzelfde:
  “Apple vangt bot bij rechter:
  Geen verbod Galaxy Tab 10.1 in Nederland”

  Nee, daar staat niet hetzelfde hoor. Wel goed lezen!

  Leg eens uit dan? Want misschien zie jij woorden / typfouten staan die wij niet zien?
  Ik kan er ook niks anders van maken hoor… :slant:

 • Profielfoto
  hapipiko

  Het gezever hierboven over marginale verschillen in de diverse religies gaat nog immer door.
  Waar maak je je in vredesnaam druk over? Als een ander troep wil kopen, heb jij daar toch geen last van?
  Oh, het gaat over het herschrijven van de geschiedenis? WIe deed wat het eerst?
  En het heette toen anders, dus is het nu geen na-aperij?
  De Apple is gejat van de Beatles
  Het design van een Duitse ontwerper
  enz. enz.

  get a life.