Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple tast in buidel voor Japanse traditie

Als je denkt dat je het top-(of diepte-)punt van onze consumptiemaatschappij wel gezien hebt in de lange rijen voor Apple Stores bij de uitkomst van een nieuwe iPhone, dan heb je vast nog niet gehoord van fukubukuro. Bij deze Japanse traditie staan mensen uren in de rij zonder überhaupt te weten wat ze daadwerkelijk gaan kopen!

Fukubukuro, vrij vertaald als ‘gelukstas’ vindt traditiegetrouw plaats op nieuwjaarsdag. Japanse winkeliers verkopen dan afgesloten tassen waarvan de inhoud onbekend is voor de koper. Wel is zeker dat de producten in de tas ongeveer 50% goedkoper zijn dan normaal. Apple doet al jaren mee aan dit Japanse fenomeen.

Een éxtra lucky gelukstas met iPad 2

 

Dit jaar kostte een tas ongeveer € 330,-. Japanse consumenten stonden er uren voor in de rij. Hun geduld werd beloond met een iPod touch 8 GB, een koptelefoon, speakers, een t-shirt en nog wat losse accessoires. Een aantal geluksvogels vond zelfs een iPad 2 of een MacBook Air in hun Fukubukuro.

Al met al dus een goede deal, maar zou jij ervoor in de rij gaan staan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple tast in buidel voor Japanse traditie
Sluiten