Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 januari 2012

Apple nodigt pers uit voor educatie-event

Apple heeft uitnodigingen gestuurd naar diverse blogs voor een persevenement op 19 januari in het New Yorkse Guggenheimmuseum. Onderwerp van de bijeenkomst is educatie.

Begin januari werd al gesproken over een dergelijk evenement aan het einde van de maand. Vermoed wordt dat Apple een vernieuwende content- en distributiesamenwerking zal aankondigen voor digitaal leermateriaal op de iPad.

In de biografie van Apple’s voormalig CEO Steve Jobs staat te lezen hoe de educatieve boekenmarkt al lang op zijn radar stond. Jobs zou auteurs willen inhuren om hun boeken te herschrijven voor de iPad. Deze zouden dan gratis verstrekt worden aan Amerikaanse scholen die iPads willen inzetten voor hun onderwijs.

Wat de aankondiging op 19 januari ook is, het is waarschijnlijk dat de focus van Apple op de Amerikaanse onderwijsmarkt zal liggen. Desalniettemin volgt OMT het evenement hier van minuut tot minuut en doen we live verslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple nodigt pers uit voor educatie-event
Sluiten