Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple is meer waard dan Griekenland

Griekenland mag dan nagenoeg failliet zijn, dat betekent niet dat het land waardeloos is. Al die pittoreske havens, tempeltjes en Ouzo-stokerijen genereren nog steeds genoeg inkomsten om het land een paar honderd miljard euro waard te maken (gebaseerd op het bruto nationaal product). Wat blijkt nu echter? Apple is als Amerikaanse commerciële onderneming méér waard dan heel Griekenland!

CNN meldt dat Apple’s totale waarde gisteren even boven de 400 miljard dollar uitkwam. Dat is meer dan 309 miljard euro. Deze berekening is gemaakt op basis van de totale waarde van alle Apple aandelen. Na de educatie-aankondiging schoot het aandeel even naar $431,37. Daarmee was Apple’s totale waarde dus even meer dan die van Griekenland. Volgens CNN was Apple eerder al landen als Oostenrijk, Argentinië en Zuid Afrika in waarde gepasseerd.

Marktwaarde van een onderneming vergelijken met het bruto nationaal product blijft natuurlijk een vreemde exercitie. In de praktijk kan je met dit geven daarom ook niet veel meer dan tot de conclusie komen dat Apple het goed doet. Wil je weten waar Apple nog meer in waarde aan voorbij is gegaan, dan raden we je deze site aan. Daar kan je bijvoorbeeld lezen dat alle drugshandel in de wereld of twee Apollo-missies van NASA minder waard zijn dan die eens zo kleine garage-startup van Steve Jobs en Steve Wozniak. Het kan verkeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple is meer waard dan Griekenland
Sluiten