Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 19 januari 2012

Apple introduceert iBooks 2 & iBooks Author

Op het Special Event in het Guggenheim Museum in New York heeft Apple zojuist een nieuwe versie van iBooks aangekondigd. Boeken in iBooks 2 zijn interactief, bevatten filmpjes of animaties, foto gallery’s, een woordenboek en zijn daarmee ideaal voor het onderwijs. Ook is het mogelijk om vragen in het boek te verwerken waarbij je meerkeuze antwoorden krijgt in de vorm van plaatjes. Deze speciale schoolboeken zullen te vinden zijn in een aparte categorie in de iBook Store.

iBooks Author
Om deze mooie opgemaakte boeken met foto’s animaties en filmpjes te kunnen maken, brengt Apple het programma iBooks Author uit. Hiermee kun je à la iWeb je pagina’s makkelijk opmaken. Het is ook mogelijk om HTML5 en keynote presentaties embedden als de standaard mogelijkheden van iBooks Author niet toereikend zijn. iBooks Author is vanaf vandaag gratis te downloaden in de Mac App Store.

In samenwerking met de uitgeverijen Pearson, McGraw Hille en Houghton Mifflin Harcourt heeft Apple al veel Highschool boeken in de iBook Store staan. Ze zijn $14,99 per stuk.

Reageer op artikel:
Apple introduceert iBooks 2 & iBooks Author
Sluiten