Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 7 januari 2012

Apple in China voor de rechter gesleept

De juridische afdeling van Apple heeft het er maar druk mee. Dit keer wordt Apple in China naar het gerechtshof gedaagd door negen bekende Chinese schrijvers die beweren dat Apple literaire werken van hen illegaal in de App Store heeft geplaatst, waardoor de auteurs geld mislopen.

In totaal eisen de schrijvers 11,91 miljoen yuan van Apple, wat neerkomt op 1,48 miljoen euro. De aanklagers geven aan dat Apple zelf verdient aan de illegale verkoop van hun werken, omdat 30% in de zakken van Apple verdwijnt, wat gangbaar is voor content in de App Store. Het gaat hier in totaal om 37 werken die volgens de schrijvers middels ‘diefstal’ door Apple worden verstrekt. Ongeveer 20 miljoen mensen in China gebruiken producten van Apple.

Volgens het originele bericht heeft de schrijversalliantie in China inmiddels contact opgenomen met Apple over de zaak en verzocht om de Chinese wetten omtrent copyright in acht te nemen. Volgens de bron heeft Apple deze oproep genegeerd.

Reageer op artikel:
Apple in China voor de rechter gesleept
Sluiten