Yoeri
Yoeri Nieuws 24 januari 2012

‘Apple heeft testlab voor verpakkingen’

Volgens een passage uit het boek ‘Inside Apple’ heeft Apple een testlab waarin het de verpakkingen van producten test. De verpakking is bij Apple al mooi wat ook nog eens blijkt uit Steve Jobs’ biografie waarin Jony Ive vertelt dat ze veel tijd steken in het creëren van de manier waarop je een product uitpakt.

De ontwerper die geïnterviewd wordt in het boek heeft een obsessie om alle details perfect te maken. Zo creëerde hij een lipje waarvoor hij eerst met honderden pijltjes, kleurtjes en tapes geëxperimenteerd had voordat hij het juiste lipje had ontworpen. De verpakkingen worden ook zo gemaakt dat ‘het klopt’ als ze in een winkel staan. Deze worden allemaal getest in het lab waar veel meer verpakkingen staan.

NetworkWorld refereert naar een satirische video waarin iemand laat zien hoe Microsoft de iPod-verpakking zou ontwerpen.
[jwplayer mediaid=”33440″]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple heeft testlab voor verpakkingen’
Sluiten