Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple haalt iAd-voorman bij Adobe

iAd is Apple’s advertentieplatform voor iOS dat in juli 2010 het levenslicht zag. Groot succes is tot nu toe echter uitgebleven. Advertentiepartners worden afgeschrikt door de hoge instapbedragen en de controle die Apple eist op het ontwerp van de advertenties.

Wat ook niet écht meehelpt is het vertrek van de voorman van iAd; Andy Miller. Hij zat bij de inboedel van het advertantiebedrijf Quattro Wireless, dat in 2010 werd aangekocht door Apple om het iAd-programma van de grond te krijgen. In september 2011 gaf Miller zijn positie echter op. Sindsdien neemt vice-president Eddy Cue de honneurs waar, in afwachting van een nieuwe voorman die iAd beter op de rails kan krijgen. Die lijkt nu gevonden te zijn, bij Adobe welteverstaan.

De financiële nieuwszender en -site Bloomberg meldt dat Todd Teresi door Apple is weggekocht bij Adobe. Daar leidt hij tot nu toe de Media Solutions divisie. Voor Adobe werkte Teresi onder andere bij Yahoo en PWC. Apple heeft overigens nog niet bevestigd dat Tod Teressi de overstap naar Cupertino heeft gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple haalt iAd-voorman bij Adobe
Sluiten