Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 5 januari 2012

Apple dreigt met juridische zaak wegens Jobs-figuurtje

Een paar dagen geleden berichtten we al over een angstaanjagend realistisch figuurtje dat het bedrijf in icons gemaakt zou hebben naar het voorbeeld van Steve Jobs. Nu staat Apple er bekend om niet gevleid te zijn door dit soort plannen en ook dit keer is het raak; de advocaten worden opgetrommeld.

Het figuurtje is niet goedkoop met een prijskaartje van $99, maar daarvoor krijg je wel de blauwe jeans, zwarte coltrui en natuurlijk de sneakers van New Balance in miniformaat om het figuur zo realistisch mogelijk aan te kleden. Apple heeft in een brief aangegeven dat het Taiwanese bedrijf per direct moet stoppen met de productie van het poppetje, omdat het recht op het gebruiken van de beeltenis van Jobs alleen aan Apple toebehoort.

De wetten wat dit betreft verschillen per staat in Amerika, maar in Californië mag tot 70 jaar na de dood van een persoon niet zonder autorisatie gebruik gemaakt worden van diens beeltenis. Op het moment van schrijven is het poppetje nog steeds te bestellen op de site van in icons, met een verwachte levertijd van ongeveer twee maanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple dreigt met juridische zaak wegens Jobs-figuurtje
Sluiten