Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 24 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple behaalt recordwinst in Q1 2012

Apple heeft zojuist de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2012 online gezet. Dit kwartaal duurde 14 weken en eindigde op 31 december 2011. De cijfers liegen er niet om; weer zijn er records gesneuveld. Apple heeft het beste kwartaal ooit gedraaid.

Apple-fanatici die cijfers en keiharde dollars een warm hart toedragen, kunnen er even goed voor gaan zitten. Apple heeft in het eerste fiscale kwartaal van 2012 de hoogste omzet ooit gehaald van $46.33 miljard met een winst van $13.06 miljard. Ter vergelijking; een jaar geleden werd er een omzet behaald van $26.74 miljard met een winst van $6 miljard. Een aanzienlijke stijging dus. Ruim 58% van de omzet werd buiten Amerika gegenereerd. Ook niet verkeerd; Apple haalt een marge van 44.7% op de verkochte producten.

In het eerste kwartaal werden er 37.04 miljoen iPhones, 15.43 miljoen iPads en 5.2 miljoen Macs verkocht. Respectievelijk is dit een groei van 128%, 111% en 26% ten opzichte van vorig jaar. Ook dit kwartaal werden er minder iPods verkocht: 15.4 miljoen, een daling van 21% in vergelijking met het jaar ervoor.

Deze cijfers geven reden voor een feestje, zo vindt ook Apple CEO Tim Cook:

We’re thrilled with our outstanding results and record-breaking sales of iPhones, iPads and Macs. Apple’s momentum is incredibly strong, and we have some amazing new products in the pipeline.”

CFO Peter Opperheimer wist daar nog aan toe te voegen dat het volgende kwartaal eveneens gunstig wordt ingeschat. Volgens Oppenheimer moeten we dan rekenen op een omzet van $32.5 miljard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple behaalt recordwinst in Q1 2012
Sluiten