Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 5 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

3 miljard downloads van iPad-gebruikers

Een nieuw jaar, een nieuwe mijlpaal. Onderzoeksbureau ABI heeft vrijgegeven dat iPad-gebruikers gezamenlijk 3 miljard applicaties hebben gedownload sinds de introductie van de tablet in 2010. De iPhone deed er destijds ruim drieënhalf jaar over, de iPad deed in de helft van die tijd.

De iPad nam ruim 19% van alle downloads door Apple-gebruikers voor zijn rekening. In het derde kwartaal van 2011 telde de App Store 120.000 apps die specifiek ontwikkeld zijn voor de iPad. Een kleine vergelijking; gebruikers van Android-tablets hebben in totaal 440 miljoen apps gedownload.

Een reden hiervoor is volgens ABI dat veel Android-tablets een verouderde versie van het systeem draaien, die niet of weinig gebruik maken van de verbeteringen in de latere versies. Dit kan veranderen zodra Android 4.0, bijgenaamd Ice Cream Sandwich, echt in gebruik wordt genomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
3 miljard downloads van iPad-gebruikers
Sluiten