iTunes Match waait over naar Europa

14 reacties

Eerder deze week kregen we op de redactie van een nieuwstip van een OMT-bezoeker. Het was hem gelukt om met zijn Nederlandse Apple ID een jaarabonnement op Apple’s cloud-muziekdienst iTunes Match te nemen. Dat is best bijzonder, want iTunes Match wordt in Europa nog niet aangeboden. Op de redactie bleek de methode ook te werken, inclusief een bevestiging in het Nederlands en een factuur van € 24,99 voor een jaarabonnement.

Helaas bleef het daarbij; de dienst werd niet geactiveerd en binnen 12 uur kwam er een e-mail waarin stond dat er een fout gemaakt was en het bedrag teruggestort zou worden. Niets aan de hand dus, zou je denken. Toch lijkt er wel wat gaande te zijn. Inmiddels zijn verwijzingen naar iTunes Match verschenen iTunes Stores van landen waar de dienst nog niet beschikbaar was. In Frankrijk wordt iTunes Match daadwerkelijk in de iTunes Store genoemd. In andere landen is er alleen via een omweg bij te komen.

bevestigingse-mail iTunes Match abonnement

iTunes Match maakt een back-up van al je muziek in iTunes. Vervolgens heb je er overal toegang toe waar je Mac of iOS-apparaat internettoegang heeft, via iCloud. De dienst is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Brazilië. Apple beloofde echter bij uitkomst van de dienst dat andere landen zo snel mogelijk aangesloten worden. Hiervoor moeten echter eerst afspraken met platenlabels gemaakt worden.

Buiten het ‘feit’ dat iTunes Match € 24,99 per jaar zal gaan kosten valt er verder weinig informatie te halen uit het bovenstaande. De methode om een iTunes Match abonnement aan te vragen is vooralsnog zinloos om zelf te proberen. Voor wie dat toch wil doen volgt hier een uitleg met daarbij de waarschuwing dat de dienst nog steeds niet operationeel is in Nederland en België en je in het beste geval dus alleen je geld teruggestort krijgt. Het is ook niet zeker hoe lang deze ‘bug’ nog blijft werken.

 1. ga naar de Amerikaanse iTunes Store
 2. kies rechtsboven voor ‘iTunes Match’
 3. klik op de blauwe knop ‘Subscribe for €24,99 Per Year’
 4. vul je Nederlandse/Belgische Apple ID in
  Je krijgt een melding dat je ID niet geldig is voor de Amerikaanse Store. Vervolgens komt er echter wel een iTunes Match icoontje in de linker balk van iTunes en een e-mail waarin de activering dienst aangekondigd wordt.
factuur Nederlandse iTunes Store voor iTunes Match

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Is iTunes Match nu eigenlijk vereist om songs te kunnen herdownloaden, net als apps? Of staat dat los van Match? (deze feature is nml ook nog niet in NL aangekomen)

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Wel een beetje vreemd dat ze het euro teken achter het bedrag zetten. Dat doen ze normaal niet.

 • Profielfoto
  incorrect

  @iPredict
  Dat zou inderdaad al vrij handig zijn!

  @OMT Er zit dus een foutje in het registratie proces en ze zijn er klaar voor, maar waarschijnlijk zijn er nog wel wat grote jongens die een krabbel moeten zetten onder een overeenkomst voordat de knop omgaat. Ik hoop dat dat snel zal zijn, want lijkt mij ontzettend handig.

 • Profielfoto
  Wijtze

  Meest opvallende vindt ik dat de mail in het Nederlands gestuurd wordt.. Dus dan kan het niet lang meer duren denk ik.. Apple zal het niet voor niets vertalen toch?

 • Profielfoto
  Buzz

  @iPredict: Dat heet iTunes in de Cloud en is inderdaad ook nog niet beschikbaar in Nederland, al wordt er wel al mee geadverteerd op Apple’s Nederlandse website: http://www.apple.com/nl/icloud/features/

 • Profielfoto
  koolenboer

  Het word tijd dat Apple minstens iTunes in the Cloud lanceert in Nederland. Wifi sync werkt ook nog niet “je van het” en iTunes in the Cloud zou voor mij een oplossing zijn en mij misschien ook wel aansporen tot meer aankopen in the iTunes music store.

  En wat iTunes match betreft: Bring it on !!!
  kan niet wachten !!!

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Je kunt in de iTunes Store al wel je aankopen zien, rechts. Net zoals dat op iOS al voor apps kon onder iOS4.

  Echter aankopen in iTunes zie je dan weer niet in de iTunes-app in iOS.

  Hoog tijd dat ze de boel een beetje compleet gaan maken.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  joepie!:lol:

 • Profielfoto
  peterjan

  Om het tabje in iTunes te krijgen hoef je niet in de Amerikaanse store in te loggen. je klikt in iTunes onderaan op het land tabje daarna kan je alle landen kiezen waar iTunes wordt aangeboden. Je kiest Amerika en dan verschijnt links onder iTunes Store, iTunes Match. Daarna kan je weer terug door weer op het Nederlandse vlaggetje te drukken. iTunes Match blijft staan en als je in logt in de Nederlandse store kan je daarna op iTunes Match drukken en krijg je in het engels de keuze om je aan te melden of niet.

 • Profielfoto
  mymac

  The quicker the better! Wacht hier al vanaf de aankondiging op, lijkt me top:-)

 • Profielfoto
  Henriboersema

  volgens mij is het al weer teruggedraaid. Ik krijg een foutmelding dat mijn verzoek niet kan worden voltooid.

 • Profielfoto
  ivar

  Same here. iTunes match staat wel in beeld maar geeft foutmelding als men er op klikt. Maar gaat elk moment gebeuren.

 • Profielfoto
  Lexis

  Het is nu officieel live in:
  – UK
  – Duitsland
  – Canada
  – Mexico
  en volgens mij ook Australië.

 • Profielfoto
  Aidovive

  België is ook live. Zie iPhoneclub.