Van grootmoeders klok tot iPhone dock

Door: Lucas Raggers - 13 reacties

Heb je grootmoeders radioklok nooit mooi gevonden? Verbouw hem tot speaker voor je iPhone! Dat is precies wat Devin Ward heeft gedaan. Devin is elektriciën en tevens kunstenaar. “I like to think of ways to inspire, please, pester, encourage, prod, instigate, provoke, cheer up, help out and kick down with my items. I’m all about repurposing classy things that would otherwise be discarded.” De prijzen van de verbouwde radioklokken varieren van 150 tot 325 dollar en de klokken zijn te kopen op etsy.com.

$275

De ingewanden van de radioklokken zijn vervangen door een moderne speaker. Aan de achterkant vind je een aansluiting voor een mini-jack zodat je je iPhone kunt aansluiten. Ook zit hier een schakelaar om te switchen tussen aux-in en de radio. Het mooiste aan de radioklokken is misschien nog wel dat de knoppen nog gewoon functioneren als volumeknop.

$280
$200
$325
$275
$300
$150

 

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Bedankt voor het onderbreken van mijn forumpost.
  App crashte meteen omdat ik druk aan het typen was.

 • Profielfoto
  pim939

  Hoewel het best leuk is koop ik toch liever een speaker die er meer van deze tijd uit ziet…

 • Profielfoto
  lowfi

  ehm nee.

  Mini jack? Waarom geen BT?

 • Profielfoto
  Jeffrey.R

  Ikzelf heb een jaar terug een oude Philips lampen radio omgebouwd tot een Dock voor het afspelen van muziek.Ziet er erg leuk uit

 • Profielfoto
  jaapmens

  Als het zoveel kost doe ik het liever zelf.

 • Profielfoto
  bestbier

  Ik ben zelf verwoed verzamelaar van amerikaanse bakelieten radio’s en ik heb er aardig wat staan. De radio’s die hij ombouwt zijn de veel minder interessante types en erg goedkoop op eBay te vinden. Zo aan de prijs te zien is het een behoorlijk dure grap voor zulke simpele radio’s.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Prijs viel mij ook wat tegen. Het enige leuke detail vind ik dat de originele volumeknoppen werken.

 • Profielfoto
  Jerry.w

  Het geluid zal ook niet zo geweldig zijn denk ik, koop ik liever een setje boxen bij de media markt, dan heb je voor die prijs heel lekker geluid

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik denk dat ze ook behoorlijk gereviseerd zijn. Er zitten leuke bij, vooral dat jaren 60 model van € 275. Zou de radiofunctie het ook nog doen? Hoewel….zal wel middengolf zijn…en wat zit er tegenwoordig nog op de middengolf?! Een grappig idee, maar ach….de enige dissonant in het geheel is eigenlijk de iPod/iPhone….het past gewoon niet bij elkaar:grin: Dan koop ik liever zo’n Zeppelin of iets anders. Ben overigens nog heel tevreden met mijn iPod Hifi (groot speakerdock) van Apple. Is nooit veel verkocht, maar werkt uitstekend. Alleen jammer dat de iPhone er niet mee oplaadt.

 • Profielfoto
  iMirk

  Maar als je hem niet mooi vindt, waarom gooi je hem dan niet gewoon weg? Of in ieder geval op zolder of zoiets, niet prominent in je kamer als speaker. Of ben ik nou gek?

 • Profielfoto
  DaveFlash

  nice, een oud product geretrorizeerd! retrofied of retrorisized!:lol:

 • Profielfoto
  DaveFlash

  aleen het prijskaarte, helaas een nieuwerwetse prijs….

 • Profielfoto
  eventjes

  Wanneer je voor een Super Sound wilt gaan moet je een Philips Bi-Ampli kiezen zoals deze van mijn vader. http://tinyurl.com/6r7hgqd
  Het is mono, maar wel voorzien van gescheiden versterkers voor hoog en laag die daardoor apart zijn te regelen. Resultaat een schitterend vol geluid.
  Een verloopkabeltje solderen en twee banaanstekkers in de bandrecorder / pick-up ingang en gaan!
  Laatst helemaal laten reviseren door een hobbyist van de Buizenradio Club.
  Laat er gelukkig ook nog fm op zitten. Radioluisteren is ook nog steeds mogelijk.