Uitzending gemist: Billion Dollar Hippy

12 reacties

Voor wie gisteren de BBC documentaire ‘Billion Dollar Hippy’ over het uitzonderlijke leven van Steve Jobs heeft gemist is er goed nieuws. De integrale, 1 uur durende, uitzending staat op YouTube en is op OMT terug te kijken. De BBC heeft het niet zelf geplaatst. Wacht dus niet te lang met kijken, want mogelijk verdwijnt het weer.

http://youtu.be/WphgnZI5YQw

Met dank aan Sacha voor de tip.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  nice, ik heb hem al via iPlayer (BBC’s Uitzendinggemist service) gedownload.

 • Profielfoto
  Theunis_B

  Meteen gedownload van youtube:razz:

 • Profielfoto
  Gerwin Janssen

  Het geluid loopt net synchroon…

 • Profielfoto
  Dustin24

  Dankudanku!

 • Profielfoto
  iDsigns

  Heb hem zojuist bekeken. Het verhaal vertelt niet heel veel meer dan dat we al wisten. Het feit blijft wel dat er echt maar 1 grote mond praten bestond en die werkelijk alles voor elkaar kreeg om waar hij ze mind op zetten.

  Ben hierdoor ook echt bang, als Apple fan, wat de toekomst gaat brengen voor Apple. Op kort termijn wellicht geen problemen, maar op een lang termijn? Laten we hopen dat een van zijn kinderen de brutaliteit en de gene van hem heeft..

  Een Jr. Steve is meer dan welkom namelijk, in mijn beleving.

 • Profielfoto
  karelschapie

  Prachtige documentaire, maar weinig nieuws. Kan bijna meepraten. Leuke details worden helaas niet meegenomen. Toch maar eens verder in het boek gaan.

 • Profielfoto
  JTD

  Heb hem zojuist bekeken. Het verhaal vertelt niet heel veel meer dan dat we al wisten.

  Oh, jij weet wat wij allemaal al weten?
  .
  Ik vond het een mooie uiteenzetting van de geschiedenis van Apple en Steve Jobs.

 • Profielfoto
  Double_UK

  Voor Apple-fans was de docu misschien geen eye-opener. Maar het was wel leuk om alles weer eens op een rijtje te zien.

  Wat ik mij altijd afvroeg is WAAROM Jobs indertijd Scully heeft gevraagd bij Apple. De anekdote is intussen bekend (‘Do you want to sell sugarwater for the rest of your life.. etc.’) Maar WAAROM zo’n ongeïnspireerde man met alleen maar oog voor getallen en verkoopcijfers bij Apple halen. Dat had ik wel graag willen weten.

 • Profielfoto
  Blupple

  Was een prachtige documentaire heb echt genoten.

 • Profielfoto
  swoon

  @Double_UK Op dit moment lees ik dit hoofdstuk uit de bio. Scully was juist geen ongeïnspireerd figuur voor Jobs. Scully was in die periode erg gewild en was succesvol als marketeer voor Pepsi. Over een periode van 4 maanden spraken ze elkaar regelmatig. Bezochten elkaars bedrijven, er was wederzijds respect en Jobs vond dat hij veel kon leren van Scully, die hij ook zag als een vaderfiguur.

 • Profielfoto
  JTD

  En dat werd ook in de docu van de BBC zo verteld. Steve Jobs was de visionair, maar daarom kon hij nog geen bedrijf runnen. Het bedrijf werd te groot en de afname van de producten viel zwaar tegen. Iemand moest dus een strategie bedenken om Apple weer gezond te maken. Scully werd toen gezien als die persoon.
  Met de wijsheid van nu kun je daar van alles over zeggen en denken.

 • Profielfoto
  BigAL

  Ik heb net de bio van Steve uit. Wat een geweldig boek. het beste dat ik dit jaar gelezen heb.