Guido
Guido Nieuws 22 december 2011

Steve Jobs postuum geëerd met Grammy

Ruim twee maanden na zijn dood wordt Steve Jobs geëerd met een Grammy-award. Jobs ontvangt de zogenaamde Trustees Award wegens zijn reddende bijdrage aan de muziekindustrie, die haar inkomsten drastisch zag dalen met de komst van internet. De uitreiking vindt plaats tijdens de 54e Grammy-uitreiking op 11 februari 2012.

”Hij hielp bij het creëren van producten en technologieën die de manier veranderden waarop we muziek, tv, films en boeken consumeren”, aldus The Recording Academy. Na het overlijden van Jobs in oktober uitte de organisatie achter de Grammy-awards ook al haar bewondering voor de oprichter van Apple in de volgende verklaring:

Visionary, pioneer, innovator, genius — all of these words and more have been used to describe the dynamic, passionate, and driven Steve Jobs, who always believed, and often proved, that the impossible was possible. He took technology and turned it into art, becoming a key player and leader in the entertainment world, particularly music, and changing the way we all use the Internet and consume music, TV, movies, books, graphics, and more. In 2002, Apple Computer, Inc. was a recipient of the Technical GRAMMY® Award for contributions of outstanding technical significance to the recording field — which the groundbreaking company continues to achieve to this day. The world has lost an inspiring and creative inventor whose extraordinary legacy will forever remain present in our lives. Our deepest sympathies go out to his family, his friends, and the outstanding employees of Apple who will continue to honor his memory and vision.

Neil Portnow
President/CEO
The Recording Academy®

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steve Jobs postuum geëerd met Grammy
Sluiten