Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 december 2011

Real Racing 2: écht racen, nu ook op je Mac

Wie een iPad, iPhone of iPod touch heeft én wel van een potje racen houdt kent Real Racing. Het door Firemint (inmiddels overgenomen door EA) ontwikkelde spel was één van de eerste echte racespellen voor iOS. Met de toevoeging van betere graphics, multi-player modus en draadloze airplay-functionaliteit is Real Racing inmiddels het innovatieve racespel in de App Store. Vanaf vandaag is Real Racing 2 ook in de Mac App Store verkrijgbaar. Inderdaad, je kan nu ook écht lekker racen op de Mac!

 

De Mac-versie van Real Racing 2 heeft de zelfde frisse graphics als de iOS-versie. Er zijn 15 parcours en 30 officieel gelicenseerde auto’s om uit te kiezen. Je kunt een eigen carrière doorlopen of tegen anderen racen in de lokale of online multiplayer modus. Het bijzondere hierbij is dat het niet uitmaakt of je tegenspelers via een Mac of een iOS-apparaat met Real Racing 2 spelen.

Auto’s kunnen natuurlijk via het toetsenbord bestuurd worden. Firemint zou echter Firemint niet zijn als er niet ook innovatievere opties zouden zijn. Zo kan je ook via een speciale trackpad-modus sturen óf via WiFi met je iPhone of iPod touch.

besturing via toetsenbord, trackpad of iOS

Verwacht met Real Racing 2 voor de Mac geen grafisch hoogstandje. Ondanks dat het spel er visueel strak uit ziet en het dankzij Firemint’s eigen ‘Mint3D’ engine erg vlot draait gaat het bij dit spel meer om het plezier van het racen dan om een zo realistisch mogelijke rij-ervaring. Voor € 10,49 ben je in ieder geval uren zoet tijdens de kerstdagen en zeg nou zelf… het heeft toch ook wel iets om voor de verandering eens een spelletje te spelen dat wél voor Mac maar niet voor Windows gemaakt is?

Real Racing 2 is te koop in de Mac App Store. Nog een kleine OMT-tip: als je meerdere Mac’s hebt en kan je het spel via de App Store op al je computers zetten en zo lokaal racen tegen je vrienden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Real Racing 2: écht racen, nu ook op je Mac
Sluiten