Play it again, Siri!

15 reacties

Siri, Apple’s virtuele personal assistant voor de iPhone, kan heel veel. We gaven eerder zelf al een voorproefje van de mogelijkheden die Apple zelf voor ogen had, maar inmiddels blijkt Siri ook al in staat om je te auto te starten, bier te halen en vanaf nu ook piano voor je te spelen!

Op de website The Loop is een filmpje is te zien waarin Siri gevraagd wordt een nummer te spelen. Vervolgens begint een vleugel in de achtergrond uit zichzelf het verzoeknummer in kwestie te spelen. Zwarte magie? Nope, gewoon twee gadgets, waarvan één hele dure, en slim gebruik van Siri.

Wat je nodig hebt om dit zelf te doen is een Yamaha Disklavier piano. Dit is meer dan een normale piano, want dankzij een gemotoriseerde bediening van elke toets en ieder pedaal én een ingebouwde midi-computer kan een disklavier ook zelf piano spelen. Het enige dat je nodig hebt is een MIDI-bestand van het muziekstuk dat je wil laten afspelen.

Slimmerikken bij Yamaha bedachten om MIDI-bestanden te converteren naar geluidsbestanden, waarbij de MIDI-data in tact blijft. Deze bestanden werden op een iPhone 4S gezet. De analoge auio-input van de Disklavier werd aangesloten op een Airport Express waardoor de geconverteerde MIDI-bestanden draadloos van de iPhone naar de piano gestuurd konden worden; een kwestie van Siri vragen om ze af te spelen.

Dat het werkt bewijst bovenstaand filmpje wel, maar voordat je gaat dromen van je eigen privé-pianist tijdens de kerstdagen waarschuwen we je wel even voor de kostprijs van dit aardigheidje. De Disklavier vleugels zijn deze maand in de aanbieding, maar kosten dan nog steeds een kleine 30.000 euro, exclusief iPhone 4S en Airport Express.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Mikeapple421

  Het filmpje doet het niet in de app

 • Profielfoto
  AppleStef

  Ah, ik had al een gevoel dat dat filmpje hier ging komen.

 • Profielfoto
  Mikeapple421

  Sorry hij doet het wel haha

 • Profielfoto
  Agton

  Kan toch echt niet wachten tot Siri in het Nederlands uit komt. Alles leuk en aardig al die opties maar zolang Siri en ik last blijven houden van communicatie stoornissen is er voor mij niks aan

 • Profielfoto
  Myke

  Fucking gaaf!! <3 Apple!

 • Profielfoto
  Hagert

  Wat is een apple express?

 • Profielfoto
  Ruben

  Gaaf! Maar 30.000 maakt het inderdaad meteen minder leuk. De techniek van de “zelf spelende piano” is overigens niets nieuws. Voorheen bekend als “pianola”.:-D

 • Profielfoto
  mymac

  @ Hagert: Nou, ken je Google?

 • Profielfoto
  Arthur345

  Haha als je dan je auto in de versnelling zet voordat je hem start, kan je Siri laten rijden. (een klein stukje dan:P)

 • Profielfoto
  Xcode

  Haha, geweldige piano.

 • Profielfoto
  iJos

  In de Apple Store krijg ik vast geen pianola bij een iPhone en AExp.
  Bij de pianola vast wel een iPhone …:wink:

 • Profielfoto
  Ilupo

  Heel mooi, maar heb al paar dagen een probleem, Siri reageert niet op mijn verzoeken, zij zegt ” ik kan jou op dit moment niet helpen ” ik heb sof en hard reset geprobeert maar geen efect, kan iemand mij helpen??

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Misschien moet je siri aanzetten?

 • Profielfoto
  Ilupo

  Siri staat aan

 • Profielfoto
  Mark-D

  Ja ok leuk en nu een moderner lied top40 achtig ben benieuwd of die piano dat ook trekt