OMT App-notificaties uitzetten (maar waarom zou je?)

33 reacties

De OMT iPhone-app is nu bijna twee weken beschikbaar in de iTunes Store en de reacties zijn nog steeds overwegend zeer positief. De afgelopen dagen zagen we echter één vraag meer en meer terugkomen: kunnen de notificaties voor nieuws of de podcast ook uitgezet worden?

Blijkbaar zit niet elke OMT’er altijd te wachten op het laatste nieuws of de nieuwste podcast. Bij de bouw van de OMT app is daar al rekening mee gehouden. Daarom is in de app een notificatiecentrum gebouwd waarbij de gebruiker zelf kan kiezen welke notificaties wel of niet gepusht moeten worden. Het enige dat je hoeft te doen in de app is vanuit het hoofdscherm naar je accountinstellingen gaan (het knopje linksboven). Daar kan je zelf aangeven of je reguliere berichten, breaking nieuws en/of nieuwe podcasts als notificatie binnen wilt krijgen. 

notificatiecentrum in OMT app

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  MichMich

  Thanks. Uitgezet.

 • Profielfoto
  TommyNova

  Uitzetten?! Ronduit belachelijk!!:-)

  Ik vind het een super App!! Keep it up!!

 • Profielfoto
  de__nico

  En het staat uit!

 • Profielfoto
  mymac

  Ik hou het gewoon aan. Jullie komen niet met 1000 artikelen per dag en een paar keer op een dag een notificatie vind ik dan niet storend, maar eerder praktisch: ik hoef er zelf niet heen.

 • Profielfoto
  1234

  mooi, waren iets te veel berichten naar mijn smaak

 • Profielfoto
  Osjcag

  Ik zag deze post door een notificatie. Mooi toch?:)

 • Profielfoto
  madcat

  Dit is ook iets wat ik direct heb uitgezet, misschien een idee om het standaard uit te zetten zodat de gebruiker een “opt-in” kan doen.
  De breaking en podcast notificatie is wel erg handig

 • Profielfoto
  sjap

  Ik verwacht dat het aantal notificaties (en dus posts) weer snel terugloopt als voor Koen de nieuwigheid er af is. Maw, ik zie het nog even aan…;)

 • Profielfoto
  knekkie

  Voor elk wat wils. Ik ben er wel blij mee dat er nu notificaties zijn. Je wil niet weten hoe vaak ik op de site kon en teleurgesteld het forum in duik voor nieuws.

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Inderdaad, waarom zou ik? Ik laat het lekker aanstaan:)

 • Profielfoto
  WRuudy

  Heb hem op alleen Breaking news gezet. De rest hoef niet elke keer voor “gestoord” te worden. Goeie app verder!

 • Profielfoto
  Nickalicious

  K heb alleen de notificaties voor breaking aan staan:-)

 • Profielfoto
  Nickalicious

  App crashte wel tijdens plaatsen van vorige reactie trouwens

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Als je de app voor de allereerste keer opstart, krijg je ook de vraag of je wel notificaties wilt ontvangen van de OMT app.

 • Profielfoto
  Xcode

  Heb het uit gezet omdat ik in het verleden wel eens merkte dat notificaties onnodig veel stroom verbruikten op een of andere manier. Wil natuurlijk wel het breaking-news direct weten dus heb ik dat aan laten staan.

 • Profielfoto
  Coyote52

  Ik vind het wel praktisch, die notificaties, misschien ook wel wat voor de apps van appletips en iPhoneclub

 • Profielfoto
  msimons61

  Dit is nou een goed voorbeeld van je verplaatsen in je klant. Chapeau.
  Zelf vind ik de notificaties juist zeer praktisch. Tot nu bezocht de site nooit. Ik luisterde alleen naar de podcast. Nu lees ik de post na een berichtje.

  Eén wijziging gewenst: de mogelijkheid om de lettergrootte aan te passen.

  Gaat zo voort.

 • Profielfoto
  nebilem

  Waarom zou je? Verklaar? Doe anders een andere titel

 • Profielfoto
  Jerry1337

  Ik hou het aan, alleen badges/geluiden moeten wel uit:P

 • Profielfoto
  essiw

  Of je doet het gewoon via de normale instellingen?

 • Profielfoto
  BAJKubbenga

  Na installatie wordt altijd, bij alle apps, gevraagd of je push-notificatied wilt inschakelen of niet… Dus, wat is nou het probleem?

 • Profielfoto
  aukem

  In de vakantie word het een van mijn eerst gedownloade apps:)

 • Profielfoto
  Hermanko

  Dank, het komt niet altijd gelegen als de iPhone een signaal geeft, ik blijf dagelijks kijken.

 • Profielfoto
  PretPedKadet

  Waarom zou je? Verklaar? Doe anders een andere titel

  Jij hebt echt humor

 • Profielfoto
  heggie98

  Uitzetten van de notificaties hoeft voor mij niet. Ik zou wel graag een andere geluidje kunnen kiezen.

 • Profielfoto
  in absentia

  Mooie app. Ik stoor mij niet zo zeer aan de notificaties dus hou ze lekker aan. Tóch mooi dat er keuze is:lol:

 • Profielfoto
  Heijtink

  Dank voor de info. Alleen brekend nieuws aangezet.

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Mij lijkt dat de default instelling “uit” hoort te zijn. Het zijn immers geen berichten waar je *direct* iets mee moet. Als ik een email krijg wil ik dat direct weten (omdat er misschien direct een reactie nodig is), dus Mail mag mij storen. Maar voor alle nieuws-sites geldt dat ik zelf bepaal wanneer ik de tijd neem om ze te bekijken. Door alle interrupties is het toch al moeilijker dan vroeger om je gedurende langere tijd ergens op te concentreren, dus al die (onnodige) notifications staan bij mij uit.

  Toen Dekstop Publishing populair werd ging iedereen opeens affiches en posters maken met 20 verschillende fonts door elkaar. Vergelijkbaar daarmee lijken we nu door een periode heen te moeten van notificatie-obsessie.

  Default = uit.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @marcelnijman: alle apps, dus ook die van ons hebben een opt-in voor push. Als je de app voor het eerst opstart wordt gevraagd of je push-notificaties wil ontvangen. Iedereen die ze dus ontvangt heeft hier zelf voor gekozen. We bieden echter als extra optie aan om ze binnen de app te specificeren of uit te zetten.

 • Profielfoto
  Roy-776

  Ik heb alles gewoon aan staan.
  Vond het wel handig als er nieuwe weetjes zijn.

  Had het notificatie centrum al gevonden maar alles lekker aan gestaan wel goed dat ieder het naar eigen wens kan instellen.

 • Profielfoto
  Heijtink

  @koen

  Het punt is dat de opt-in voor alle notificaties geldt en niet specifiek genoeg is. Een intro met deze vragen zou duidelijker zijn. Maar het is mooi dat ik het alsnog kan wijzigen. Verder een super app!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple nieuws wil ik altijd heet van de naald weten. Ook als het geen breaking nieuws is. Dus bij mij gaat het in de notificaties. Ik moet nog app downloaden. Doordat de iTunes Store bij mij de aankoop van 2 muziek albums dubbel van mijn rekening heeft afgeschreven, ben ik met m’n creditcard over mijn limiet en is de aankoop van (ook gratis!) apps geblokkeerd. En zelfs het bijwerken van al gekochte apps. Na een klacht van mij reageerde de helpdesk wel binnen een paar uur en gaan ze geld terugstorten. En dan dus snel de OMT app dowloaden!

 • Profielfoto
  wido

  Ik ben wel blij met de notificaties. Ik heb wel het geluid uitgezet, want dat vind ik wel storend. Nu zie ik het scherm oplichten en weet ik dat OMT iets te melden heeft.