Nog drie maandjes slapen voor iPad 3?

32 reacties

De wisselend-betrouwbare maar altijd smeuïge website Digitimes verwacht dat binnen drie tot vier maanden de volgende generatie iPad het levenslicht zal zien. De site baseert zich, zoals meestal, op bronnen bij toeleveranciers van onderdelen. Die zouden zijn begonnen met leveringen voor de productie van het nieuwe model.

De productie van de iPad 3 begint in januari 2012, volgens Digitimes. In februari zou de producties op volle toeren moeten draaien waardoor er bijna 10 miljoen iPad 3’s gemaakt worden in het eerste kwartaal van 2012. Tegelijkertijd wordt de producties van de iPad 2 in die periode afgebouwd.

Het bericht van Digitimes gaat niet in op verdere specificaties, maar afgaand op eerdere berichten wordt verwacht dat het apparaat de volgende kenmerken heeft:

 • HD (retina) beeldscherm
 • een A6 chip voor meer snelheid en aansturing van hogere resoluties
 • iets dikker dan de iPad 2 maar zelfde vorm, dus compatible met de Smart Cover

De berichten van Digitimes zijn weliswaar niet altijd even betrouwbaar, maar de bewering dat de iPad 3 begin volgend jaar zou uitkomen ligt in lijn met de data waarop de eerste en tweede generatie uit zijn gekomen. De iPad 1 kwam in april 2010 op de markt, de iPad 2 was in maart 2011 te koop. De iPad 3 zou daarmee vanaf februari verwacht kunnen worden.

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  iHans

  Bijzonder dat de volgende generatie iets dikker zal zijn. Dat lijkt geen logische move.. Ben zelf overigens nog steeds erg blij met de eerste generatie iPad.

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  Ben erg benieuwd naar de definitieve in- en output mogelijkheden van de iPad-3!!!

 • Profielfoto
  Lexis

  Stond ook al op de Nu.nl voorpagina, maar het is toch wel vrij logisch dit?

 • Profielfoto
  ruben

  Dat dikker lijkt me toch niet

 • Profielfoto
  mauricehooijmans

  Ik ben al aan het sparen!:-)

 • Profielfoto
  THX-1138

  Begin me de laatste tijd steeds meer te irriteren aan de traagheid van de iPad1. Eigenlijk vanaf ’t moment dat iOS5 erop gezet is. De iPad3 lijkt me dus wel wat.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik vind dikte niet zo boeiend. Batterij en snelheid vind ik veel belangrijker. Wat mij betreft mag Apple die apparaten best wat dikker houden ten behoeve van snelheid en battery-life.

 • Profielfoto
  pippen2

  Het is inderdaad logisch dat het rond maart gepresenteerd wordt. Ik denk dat het weer rond juni in Nederland te koop is. Het zou jammer zijn dat de iPad3 iets dikker is dan de iPad2. Maar “iets” dikker kunnen ook maar een paar millimeters zijn. Dan maakt het niet veel uit. Ze zullen het vast niet veel dikker maken. De concurrentie blijft immers ook niet stil staan.

 • Profielfoto
  App69

  maar de bewering dat de iPad 3 begin volgend jaar zou uitkomen ligt in lijn met de data waarop de eerste en tweede generatie uit zijn gekomen. De iPad 1 kwam in april 2010 op de markt, de iPad 2 was in maart 2011 te koop. De iPad 3 zou daarmee vanaf februari verwacht kunnen worden.

  Die berekening klopt toch niet?

 • Profielfoto
  Jojo890

  Heb er weer zin in!

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik sluit me aan bij THX-1138. Ik begin inmiddels goed te balen van de iOS updates voor oudere toestellen. Zo hebben we bij ons al de iPhone 3G en de iPad1 om zeep geholpen. SMS-en is praktisch onmogelijk op de iPhone en de iPad crasht om het minste en gaat stotterend om met grafische zaken die normaal gesproken geen probleem waren. Ik vind het ronduit onbeschoft van Apple om op deze manier de aankoop van een nieuw apparaat te forceren. Als ik een tip mag geven voor updates van iOS apparaten, doe het niet!!!

 • Profielfoto
  Clemens

  Sluit me hier bij aan. iPhone 3G is na updates onbruikbaar traag. iPad 1 met iOS 5 werkt nog redelijk, maar wel irritant veel trager geworden. Die updates zijn puur bedoeld om hardware ouder dan een jaar supertraag te maken. En een update daarna onbruikbaar traag.

  Maar goed, de iPad3 lijkt me wel wat met Retina scherm. Benieuwd wat dat met je accuduur doet…

 • Profielfoto
  eiskoud

  De iPhone 3G is ook al 3,5 jaar oud en de iPad1 wordt ook alweer bijna 2.. Dus dat die niet meer lekker draaien vindt ik niet meer dan normaal. In tegenstelling tot een laptop/desktop (die je tussendoor kan voorzien van extra geheugen en een grotere HD) is een mobiel apparaat (iPad/iPhone/iPod touch) gewoon na 2 jaar aan vervanging toe door het gebrek aan upgrade mogelijkheden.

  Ben wel erg benieuwd naar de iPad3. M’n vrouw zeurt nu al een tijdje en die is in april jarig.. dus dat zou mooi uitkomen als dan een nieuwe kwam.:wink:

 • Profielfoto
  MauritsBD

  Heb nu een iPad 1, vindt hem ook trager werken en mis vooral het AirPlay gamen wat wel kan met de ipad 2. Daarnaast liggen de pixels niet op het scherm, wat bijna mijn iPhone en iPod toch wel het geval is. Retina ziet er gewoon zo veel mooier uit! Ga zeker de iPad 3 kopen. Heb met kerst ook expres geen iPad spullen gevraagd!

 • Profielfoto
  Ditroboy

  Nu al?!? De iPad 2 en de iPhone 4S zijn nog maar net uit?!?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Even on-topic: in het artikel wordt niet vermeldt waarom de verwachting is dat de iPad 3 iets dikker zou worden dan de iPad 2: omdat er een dubbele LED verlichting in zou komen voor een effectieve verlichting van het (verwachte) Retinascherm. Daardoor zou de iPad iets dikker worden. En dat iets dikker was zo ongeveer 0,7 mm, dus is te verwaarlozen! Als het echt zo gaat is het dus wel logisch. Ik ben het met Maverick eens dat steeds dunner niet leidend zou moeten zijn, maar inderdaad prestaties zoals snelheid en vooral batterijduur. En goede aansluitingen zou ik dan nog zeggen. En eh…. dat er elk jaar een nieuwe iPad en een nieuwe iPhone uitkomt is niet raar hoor, dat gebeurt eh…..elk jaar! Het is als Applegebruiker dus óf flink blijven sparen, of het hoofd koel houden tot de volgende update!

 • Profielfoto
  vco1

  Ben ik nou de enige die het update schema van Apple wat al te gortig vindt?

  Ik heb net een iPad2 aangeschaft. En nu zou het ding over een paar maanden al worden opgevolgd door een ‘nog betere’ versie. En tegen de tijd dat die in de winkel ligt wordt er alweer gesproken over een iPad 4…
  Natuurlijk kun je dat allemaal negeren (en dat zal ik ook zeker doen), maar ik krijg bijna de indruk dat een iPad als een verbruiksartikel wordt gezien. Terwijl de afschrijvingsperiode toch echt minstens 3 jaar zou moeten zijn. Dit gedrag van Apple begint me echt tegen te staan.

  Wat me in dit soort discussies ook altijd verbaast is het gemak waarmee sommigen praten over de aanschaf van het nieuwste model (“ik ga er een halen”). Het gaat hier wel gaat om apparaten van tussen de 400 en bijna 800 euro. Voor heel veel mensen (en ik denk ook voor de meerderheid op OMT) een bedrag dat je normaal gesproken niet dagelijks uitgeeft en waarvoor het normaliter ook verstandig zou zijn om er eerst een paar nachtjes over te slapen alvorens de aanschaf te doen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @vco1 – je zult echt niet de enige zijn die dit wat te gortig vindt, maar vergis je niet dat een jaarlijkse update van apparaten heel normaal is in de hele electronische industrie. Dus Apple is daar absoluut niet bijzonder mee! Wat wél bijzonder is als Apple dat dit bedrijf als geen ander bij iedereen in de kijker staat (en zeker bij de pers!) zodat elke update erg veel (gratis!) publiciteit oplevert.
  En hoezo zou een iPad geen verbruiksartikel zijn? Elk apparaat is toch een verbruiks- of gebruiksartikel. Het is gemaakt om te gebruiken, maar blijkbaar bedoel je zoiets als “wegwerpartikel” en dat is het natuurlijk zeker niet. Over het algemeen gaan Apple producten een stuk langer mee dan die van concurrenten, waardoor de hogere prijs voor een belangrijk deel wordt gecompenseerd. En je hoeft niet mee te doen met de ratrace om het allernieuwste te willen hebben. Wél is het slim om voordat je iets aanschaft je even te realiseren (of hier te informeren) wat de (meestal) jaarlijkse cyclus is van vernieuwing van het product dat je wilt kopen. Maar je iPad 2 blijft vast ook na introductie van de iPad 3 en 4 nog prima bruikbaar. Het model van mijn MacBook Pro 15″, die ik een jaar geleden heb gekocht, is intussen intern twee keer geupdate door Apple, maar ik ben met mijn versie nog steeds nét zo tevreden.

 • Profielfoto
  pietjepuk123

  @vco1: 1 keer per jaar een update of nieuwe versie vind ik helemaal niet snel. Ik vind het juist erg langzaam, het mag van mij nog wel vaker en sneller. Het voordeel van een jaar is dat je wel in 1 keer meer update krijgt voor je geld.

  Wat betreft het uitgeven van zo’n bedrag; verkoop je vorige iPad en je hebt de nieuwe er bijna weer uit (de vorige keer moest ik ongeveer 100 euro bij betalen). 100 euro bijbetalen voor een nieuw apparaat 1 keer per jaar vind ik heel erg goed te doen.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ eiskoud – Drie jaar geleden kon je vloeiend sms berichten typen op een 3G. Hoe verklaar je dan dat het typen nu 3 seconden per letter kost? Zit hem dat in de accu denk je? Nou nee…. Heeft er echt niks mee te maken!

 • Profielfoto
  Mtbabels

  Niet hele spetterende veranderingen toch?

 • Profielfoto
  janjaap

  De iPad 2 bevalt me uitstekend. Net als de iPhone 4. Als je een beetje verstandig inkoopt kun je best een paar releases overslaan. Je laat je toch niet gek maken door de marketing strategie van Apple??

 • Profielfoto
  joasdekker

  @: DR Maddox
  Misschien ook verstandig om bij een update heel even de kat uit de boom te kijken in plaats van hem er meteen op te knallen. Net als bij de update cyclus van de hardware geld het zelfde voor de software. je hoeft niet perse mee te gaan met updates……

 • Profielfoto
  Smon

  De iPad 3 zou daarmee vanaf februari verwacht kunnen worden.

  Volgens mijn telling niet, hoor. Drie maanden: 12 januari 2012 (één), 12 februari 2012 (twee), 12 maart 2012 (drie). En de vierde maand is dan 12 april 2012.

  De iPad 2 bevalt me uitstekend. Net als de iPhone 4. Als je een beetje verstandig inkoopt kun je best een paar releases overslaan. Je laat je toch niet gek maken door de marketing strategie van Apple??

  Inderdaad, het is gewoon slim plannen als je van plan bent om om de zoveel tijd te upgraden. Bij de iPhone is het wat simpeler: je sluit een twee-jarig abonnement af en na die twee jaar upgrade je.

  Bij de iPad kan je bijvoorbeeld het goedkoopste model nemen (16 GB), voor €479. Twee jaar later kan je er, indien goed in staat, zeker nog een mooie prijs voor krijgen. Als-ie zo goed als nieuw is wie weet wel driehonderd euro, maar als je verstandig bent ga je uit van 150 tot 200 euro (als je dan voor meer kan verkopen, valt het altijd mee – als je van hoger uitgaat en je blijkt het niet voor zoveel te kunnen verkopen, valt het tegen).

  Stel na twee jaar kan je er nog 200 euro voor krijgen. Dan is de upgrade prijs ‘nog maar’ 279 euro (479-200) wat wel meevalt als je het nieuwste van het nieuwste wilt en een leuke gadget wilt hebben.

  Stel je wilt jaarlijks upgraden, dan is het misschien nog beter. Stel je hebt nu een iPad 2 16 GB en je wilt naar de iPad 3. Dan kan je zodra de iPad 3 is aangekondigd zeker nog wel 250-300 voor je iPad 2 krijgen (indien in goede staat). Echter, als je slim bent, dan verkoop je je iPad op het moment zodra Apple uitnodigingen heeft uitgestuurd van een persevenement. Dan weet jijzelf al, hé, de iPad 3 komt eraan. Niet iedereen die echter opzoek is naar een iPad zal daarvan op de hoogte zijn. Je verkoopt je iPad 2 voor een vriendenprijsje: 350 euro. Een hele 129 euro onder de verkoopprijs van de iPad 2! Upgrade prijs na 1 jaar: 129 euro (479 – 350).

  Dat is gewoon slim nadenken als je per se wilt upgraden. En als je dat niet wilt: ga er dan vanuit dat Apple elk jaar een nieuwe zal aankondigingen en uitbrengen.

  Als je twee jaar wacht kost de upgrade je misschien 279 euro. Als je één jaar wacht dan kost de upgrade je 179 (479-300) euro, of als je net voor het evenement verkoopt 129 euro (479-350).

  Dus elk jaar een nieuwe iPad nemen is voor de meeste mensen financieel best wel mogelijk.

  Ben ik nou de enige die het update schema van Apple wat al te gortig vindt?

  Ik heb net een iPad2 aangeschaft. En nu zou het ding over een paar maanden al worden opgevolgd door een \’nog betere\’ versie. En tegen de tijd dat die in de winkel ligt wordt er alweer gesproken over een iPad 4…
  Natuurlijk kun je dat allemaal negeren (en dat zal ik ook zeker doen), maar ik krijg bijna de indruk dat een iPad als een verbruiksartikel wordt gezien. Terwijl de afschrijvingsperiode toch echt minstens 3 jaar zou moeten zijn. Dit gedrag van Apple begint me echt tegen te staan.

  Wat me in dit soort discussies ook altijd verbaast is het gemak waarmee sommigen praten over de aanschaf van het nieuwste model (“ik ga er een halen”). Het gaat hier wel gaat om apparaten van tussen de 400 en bijna 800 euro. Voor heel veel mensen (en ik denk ook voor de meerderheid op OMT) een bedrag dat je normaal gesproken niet dagelijks uitgeeft en waarvoor het normaliter ook verstandig zou zijn om er eerst een paar nachtjes over te slapen alvorens de aanschaf te doen.

  Ja, ik denk dat je één van de weinige bent. De concurrentie brengt vrijwel elke maand een nieuw model uit, en Apple dus één keer per jaar. Het valt dus allemaal wel mee. Je moet je ook bedenken dat de iPad 2 nu al méér dan 9 maanden in de winkel ligt en het dus eigenlijk alleen voor je gevoel zo snel gaat.

  Qua dat laatste punt (dat mensen zeggen “ik ga er een halen”), zie mijn verhaal hierboven. Het is een “one-time investment” en daarna gaat het ‘upgraden’ eigenlijk prima. Je spendeert één keer 479 euro. Een jaar later, net voor de introductie van de volgende iPad, verkoop je ‘m. Dan krijg je er nog wel 350 euro voor en dan kost de upgrade je nog maar (479-350 =) 129 euro.

  Natuurlijk is 129 euro nog steeds wel veel, maar voor de personen die graag het nieuwste van het nieuwste hebben en gewoon graag een nieuwe gadget wilt, valt 129 euro eigenlijk best wel mee.

  Een slimme onderhandelaar zorgt er misschien wel voor dat-ie er nog 400 euro voor krijgt.

  Voorbeeld
  Verkoper: ik heb besloten mijn iPad 2 16 GB weg te doen voor 400 euro
  Potentiele koper: 400 euro is toch best wel veel hoor…
  Verkoper; natuurlijk, maar je krijgt er dan wel een mooie tablet voor. Er is op het moment geen betere op de markt!
  Potentiele koper: hmm, ik weet niet…
  Verkoper: ik weet wat, 400 euro voor de iPad en dan doe ik er ook nog oortjes bij. Ik zal je daarnaast helpen met het instellen van de iPad!
  Potentiele koper: hm, ok, klinkt goed… neem mijn 400 euro maar.

  Het is inderdaad logisch dat het rond maart gepresenteerd wordt. Ik denk dat het weer rond juni in Nederland te koop is. Het zou jammer zijn dat de iPad3 iets dikker is dan de iPad2. Maar “iets” dikker kunnen ook maar een paar millimeters zijn. Dan maakt het niet veel uit. Ze zullen het vast niet veel dikker maken. De concurrentie blijft immers ook niet stil staan.

  Sterker nog, volgens de geruchten zou het om een extra 0.7 mm gaan. We praten hier over 7/10e van een milimeter. Dat is echt bizar weinig en die extra dikte zul je niet eens voelen.

  Ik sluit me aan bij THX-1138. Ik begin inmiddels goed te balen van de iOS updates voor oudere toestellen. Zo hebben we bij ons al de iPhone 3G en de iPad1 om zeep geholpen. SMS-en is praktisch onmogelijk op de iPhone en de iPad crasht om het minste en gaat stotterend om met grafische zaken die normaal gesproken geen probleem waren. Ik vind het ronduit onbeschoft van Apple om op deze manier de aankoop van een nieuw apparaat te forceren. Als ik een tip mag geven voor updates van iOS apparaten, doe het niet!!!

  iPad 1 heeft juiste betere performance op iOS 5 dan op iOS 4 bij mij (ik heb wel een verse installatie gedaan).

  Ze waren wel de mist ingegaan met de iPhone 3G, ja. Ze vonden de performance uiteindelijk zelf ook verschrikkelijk en kapte de support met iOS 4 dan ook halverwege af vanwege de beperkte hardware.

  Een iOS 3 naar iOS 4 update, iOS 4 naar iOS 5 update en toekomstige iOS 5 naar iOS 6 update moet je eigenlijk zo zien: je gaat van Windows XP naar Windows Vista, van Windows Vista naar Windows 7, van Windows 7 naar Windows 8.

  Elke keer weer vraagt het besturingssysteem extra kracht en elke keer weer gaan de minimale specs weer omhoog. Apple pusht de minimale specs echt, en of je zo’n grote update (iOS X naar iOS X+1) doet, is je eigen keuze.

 • Profielfoto
  District

  Ik zou op het scherm en batterij geen punten weten waarop de iPad nog verbeterd kan worden. Die camera’s mogen er ook wel af van mij..

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  @ eiskoud – Drie jaar geleden kon je vloeiend sms berichten typen op een 3G. Hoe verklaar je dan dat het typen nu 3 seconden per letter kost? Zit hem dat in de accu denk je? Nou nee…. Heeft er echt niks mee te maken!

  Dat komt door de extra functies van iOS5. Vreet allemaal gewoon veel meer RAM dan wat iOS 3 en 4 deden.

  Verwacht je dan dat een 3,5 jaar oude iPhone 3G net zo soepel iOS5 draait als de 2 maanden oude iPhone 4S?

  Mijn Golf 3 1.8 is ook slomer dan de Golf 4 1.6 of de Golf 6 1.2, logisch lijkt mij.. Technische vooruitgang noemen ze dat.

  @vco1
  1 keer per jaar vind ik ook wel meevallen. Kijk eens naar Samsung of HTC, die komen om de 3 tot 6 maanden met een nieuw ”vlaggenschip”. Mede hierdoor zijn ze na 2 jaar ook niks meer waard, in vergelijking met een 2 jaar oude iPhone.

 • Profielfoto
  Dustin24

  Waarom houden ze eigenlijk niet, net als bij de iPhone lijn, elke keer een S versie aan? iPad 2S? Bij iPod Touch doen ze dit trouwens ook niet.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Een SD-kaartlezer zou ik eigenlijk ook wel op prijs stellen en voor de rest misschien een extra dock-connector aan de zijkant, zodat je hem in landscape kunt gebruiken.

  Zelf vind ik mijn iPad 1 ook niet al te snel meer en dat komt volgens mij alleen maar door die update naar iOS 5. Ik gebruik nu veel liever mijn MacBook.

 • Profielfoto
  wensink

  Wie denk dat je met de iPhone 3G iOS 5 kan draaien wat een onZin het hoogste is 4.2.1 op de 3GS kan wel iOS 5!!!
  Mijn iPad 2 doet het ook prima maar ik ben wel een meeloper!!

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Toch bijzonder dat wanneer je een gegronde klacht hebt, mensen hun best doen om dit te verdedigen vanuit Apple’s perspectief…. Ik ben een absolute liefhebber met een huis vol speelgoed maar blijf wel kritisch. Het is geen persoonlijk ding maar een algemeen en veel gehoorde klacht.
  @joasdekker – Ik verwacht gewoon een goed functionerend OS wanneer ze deze aanbieden voor mijn toestel. Al vanaf de laatste drie updates heeft de 3G er last van. Telkens weer hoop je dat ze hebben geluisterd naar de vele (!!!) klachten maar ter vergeefs. Ook verwacht je op zijn minst een waarschuwing dat je er op achteruit gaat zodat je weet waarvoor je kiest. Of de mogelijkheid om één versie iOS te downgraden…
  @ Smon – Ik herken me niet in de ervaring met de verbetering voor de iPad. Hij crasht te pas en te onpas. Vooral Safari is constant onstabiel en het wisselen van landscape naar portrait. Ik begrijp dat ik geheugen inlever voor een upgrade naar een versie hoger. Neemt niet weg dat ik op een telefoontoestel basisfunctionaliteiten als sms-en snel en foutloos wil kunnen gebruiken. Het is toch kolder dat ik op een Nokia van tien jaar oud sneller kan sms-en als op een 3G met iOS4?! Laat ze dan de iPhone voorzien van een gereserveerd geheugen dat de basisfunctionaliteit bewaakt en voorziet van voldoende ruimte.
  @ Thomas18NL – Pardon? Er draait nieteens iOS5 op de 3G en dat kan ook niet. En waarom zo bijdehand? Ik heb meer techniek in huis dan jij ooit met je krantenwijk zal verdienen.

 • Profielfoto
  sysop

  [off-topic, maar ik kan het niet laten]
  Als je je iPad constant in sluimermodus zet maar nooit “echt uit“, dan herken ik het fenomeen van de (vele) crashes uit eigen ervaring… Zet, als je dit bekend voorkomt, de iPad daarom af en toe eens helemaal uit!
  [EINDE off-topic, maar ik kan het niet laten]

 • Profielfoto
  Brombeer

  Wat gaat dat ding wegen?
  Dat lijkt me nog de meest doorslaggevende factor bij iets dat je de hele tijd in de hand moet houden.