Museum opent Steve Jobs-tentoonstelling

15 reacties

Het kon niet uitblijven… na een theaterstuk, een bestseller en zometeen misschien zelfs een blockbuster ontbrak er nog maar één eerbetoon aan het leven van Steve Jobs: een overzichtstentoonstelling. Het Computer History Museum dook in dat gat en komt nu met de tentoonstelling ‘Steve Jobs, From Garage to World’s Most Valuable Company’.

Een fysieke tentoonstelling van een technologie-icoon komt misschien wat ouderwets over. Het museum heeft dan ook gekozen voor een online tentoonstelling die het leven en het werk van Steve Jobs beschrijft. Ingedeeld in drie categorieën (First, NeXT en One More Thing) is het een rijke verzameling van tekst, interviews, video- en fotomateriaal.

De overzichtstentoonstelling geeft een helder en overzichtelijk beeld van het leven van Steve Jobs. Zelfs de meest hardcore Steve-volger zal onbekend materiaal tegenkomen in de collectie, die gedeeltelijk opgebouwd is uit materiaal dat ook fysiek te zien is in het museum. Ben je benieuwd wat het Computer History Museum verder te bieden heeft? OMT werd eerder dit jaar rondgeleid door de hoofdcurator Dag Spicer.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat een prachtige en toepasselijke titel voor de tentoonstelling!
  Een online tentoonstelling vind ik ook een goed idee en helemaal in de stijl van Steve. :sarcastic:

 • Profielfoto
  poing

  Kikke hoor al die oude computers. Ik weet nog dat we vroeger spelletjes deden met een zx spectrum dan moest je alles laden vannaf een casettebandje en als het dan niet goed ging moest je weer helemaal opnieuw dat bandje laden. Het spelletje wat we altijd speelde heten River Resque.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Kikke hoor al die oude computers. Ik weet nog dat we vroeger spelletjes deden met een zx spectrum dan moest je alles laden vannaf een casettebandje en als het dan niet goed ging moest je weer helemaal opnieuw dat bandje laden. Het spelletje wat we altijd speelde heten River Resque.

  Ik heb al 3 spellingsfouten kunnen ontdekken:
  1. Kikke hoort Kikken te zijn.
  2. vannaf hoort vanaf te zijn.
  3. heten hoort heette te zijn.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ syltheboy – spellingsfouten? :slant:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Oh oh…..daar zijn ze weer hoor…..de spellingsfanaten….
  Als we nou ’s één groot draadje maken voor het melden, bespreken, discussiëren en doorzeveren dan kunnen we voortaan vooral on-topic op berichten reageren.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik was een beetje sarcastisch;) Wat mij betreft mogen opmerkingen over spelling per PB naar elkaar verstuurd worden. Niet echt boeiend om een draad mee te vervuilen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Mee eens

 • Profielfoto
  poing

  boeit mij dat;)

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ontopic: Is er iemand in Nederland in het bezit van een originele Apple1? Heb ik me altijd al afgevraagd.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Apple II

 • Profielfoto
  PowerMac

  hahaha, zojuist het filmpje bekeken (zeer interessant!) en hoor hem zeggen dat er tienduizenden Apple II zijn dus lamaar;-)

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Erg leuk en informatief filmpje. een computer van $10.000 om je recepten in op te slaan? OMFG! Dat gaat anno 2011 toch een stuk makkelijker en goedkoper!

  [bezijden-de-discussie]
  @poing Dat het jou niet boeit moet je zelf weten maar waarom reageer je dan? Als ik even namens mijzelf mag spreken: mensen die op deze wijze een reactie/vraag posten neem ik gelijk bij voorbaat al niet meer serieus. Er zit een spellingscontrole in je systeem/browser etc. Je bericht hoeft dus geen fouten te bevatten.

  @MacAanZee @slytheboy @MadCocks Ik heb net even gezocht in de alomvattende database van OMT/MacOSX.nl en er zijn nogal wat draadjes geweest. Grappige daarvan is dat de meeste mensen die daar reageren over het algemeen de mensen zijn die zich (dood) ergeren aan de fouten zoals @Poing ze maakt. Laat staan het al bijna standaard gebruik van “me” i.p.v. “mijn”.

  Als je serieus genomen wil worden in de buitenwereld dan zorg je voor een nette/goede presentatie toch? Stelt er iemand een vraag als “Me Ipod werkt nie” dan lees ik dat topic niet eens meer. Daar kan je voor kiezen. Een reactie op een (nieuws) artikel zal je echter altijd blijven zien. Dus ik snap het punt wel.

  Overigens ben ik wel van mening dat je hier een spellings/stijlfout uit het artikel zelf ter tafel kan brengen.[/bezijden-de-discussie]

  Edit: Welke &%^$#$& is verantwoordelijk voor het laten ontbreken van het toevoegen van een witregel in een reactie hier!

  Edit twee: Dank Dr. Maddox!

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ MousMighty

  Typ op een lege regel één spatie en omsluit deze met de IMG tags. En zie daar, je hebt een witregel!

  ;)

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Pffffff !troep

  Wat een gedoe…. :thumbsdown:

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Wel jammer dat je op de iPad broken link icons te zien krijgt..

  :slant:

  Een spate ingesloten door b tags (bold) werkt. beter!