Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 december 2011

Museum opent Steve Jobs-tentoonstelling

Het kon niet uitblijven… na een theaterstuk, een bestseller en zometeen misschien zelfs een blockbuster ontbrak er nog maar één eerbetoon aan het leven van Steve Jobs: een overzichtstentoonstelling. Het Computer History Museum dook in dat gat en komt nu met de tentoonstelling ‘Steve Jobs, From Garage to World’s Most Valuable Company’.

Een fysieke tentoonstelling van een technologie-icoon komt misschien wat ouderwets over. Het museum heeft dan ook gekozen voor een online tentoonstelling die het leven en het werk van Steve Jobs beschrijft. Ingedeeld in drie categorieën (First, NeXT en One More Thing) is het een rijke verzameling van tekst, interviews, video- en fotomateriaal.

De overzichtstentoonstelling geeft een helder en overzichtelijk beeld van het leven van Steve Jobs. Zelfs de meest hardcore Steve-volger zal onbekend materiaal tegenkomen in de collectie, die gedeeltelijk opgebouwd is uit materiaal dat ook fysiek te zien is in het museum. Ben je benieuwd wat het Computer History Museum verder te bieden heeft? OMT werd eerder dit jaar rondgeleid door de hoofdcurator Dag Spicer.

Reageer op artikel:
Museum opent Steve Jobs-tentoonstelling
Sluiten