Landen met iTunes Match en iTunes in the Cloud officieel bekend

12 reacties

Apple heeft op haar site officieel bekend gemaakt welke landen er beschikbaarheid hebben over iTunes Match en iTunes in the Cloud. Nederland wordt (nog) niet genoemd in de eerste categorie. In het overzicht staat vermeld welke content gebruikers in de verschillende landen kunnen delen op hun apparaten via iCloud.

Momenteel is iTunes in the Cloud beschikbaar in 120 landen. In het overzicht wordt duidelijk dat gebruikers in sommige landen meer content op hun devices kunnen delen dan in andere landen. Alleen gebruikers in de Verenigde Staten, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk hebben volledig toegang tot hun eigen content. Voor hen is het mogelijk om muziek, video’s, tv-uitzendingen, apps en boeken uit te wisselen tussen verschillende devices.

iTunes Match is beschikbaar voor de volgende 17 landen: Australië, België, Canada, Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Malta, Mexico, Nieuw-Zeeland, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland. Zoals bekend wordt Nederland niet in dit rijtje genoemd. Eerder meldden wij al dat auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra bezig is te onderhandelen met Apple. Verwacht wordt dat er snel overeenkomst wordt bereikt over de implementatie van iTunes Match in Nederland.

Bekijk het volledige landenoverzicht van iTunes in the Cloud

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  W0utR

  Wow, Belgie word echt verwent de laatste tijd, eerst een regering, nu dit.

 • Profielfoto
  Lucjuh

  Zelfs malta heeft al iTunes Match…

 • Profielfoto
  jptje93

  Jalooeers!!

 • Profielfoto
  rdesign

  Goed bezig, Buma, goed bezig. Prutsers.

 • Profielfoto
  JTD

  Ja, maar de Kamer wil wel dat het vertrouwen weer hersteld wordt. Of anders gezegd: De Kamer wil graag dat Buma haar werk blijft doen.

  De Tweede Kamer vindt ook dat de zaak tot op de bodem moet worden uitgezocht en nam een motie hierover van de SP aan. Het kabinet moet desnoods maatregelen nemen om het vertrouwen in Buma/Stemra te herstellen, vindt de Kamer.

 • Profielfoto
  mmars

  Buma(ffia)

 • Profielfoto
  iPot

  Nederland is zo’n enorme banenrepubliek aan het worden met al die getikte instanties die allemaal een vinger in de pap willen hebben.

 • Profielfoto
  ottovds

  dat krijg je als je rechts stemt…

 • Profielfoto
  Aidovive

  BUMA/STEMRA moet vooral goed haar werk blijven doen door nieuwe initiatieven zoals iTunes Match te omarmen. Niet door ze te vertragen.

 • Profielfoto
  pim939

  BUMA/STEMRA moet vooral goed haar werk blijven doen door nieuwe initiatieven zoals iTunes Match te omarmen. Niet door ze te vertragen.

  :thumbsup:

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  @iPot: “banenrepubliek” ? Ik dacht dat dat nou juist wat minder was de laatste tijd:wink: