iPad raakt de draad kwijt met LaunchPort

12 reacties

Apple heeft het niet zo op kabels. Zo bleek wel toen ‘PC Free’ in iOS 5 werd aangekondigd. Begeleid met een passend icoontje maakte Scott Forstall duidelijk dat het niet langer nodig was om een iPad, iPhone of iPod touch met een kabel op een computer aan te sluiten om te synchroniseren. Helaas betekende dit niet het einde van het bedraadde tijdperk, want ook een iOS-apparaat moet opgeladen worden en daar is toch altijd een kabel voor nodig… of niet?

Het Amerikaanse LaunchPort denkt een oplossing gevonden te hebben waarmee je je iPad nooit meer aan een infuus hoeft te hangen om de batterij op te laden. Het bedrijf heeft een systeem ontwikkeld bestaand uit een speciale cover voor de iPad en twee soorten basissations; een tafelmodel en een inbouw-wandmodel. Je legt de iPad simpelweg op het basisstation ét voilà: het apparaat zit of hangt vast én wordt opgeladen.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CkSfIJ5ZGSw

Echt draadloos is deze oplossing natuurlijk niet. De benodigde kabel voor stroomtoevoer wordt simpelweg weggewerkt in de muur of achter het bureau. Toch is LaunchPort een mooie oplossing als je je iPad graag op verschillende plekken in huis vast wil kunnen zetten aan een muur of op een plat oppervlak zonder ingewikkelde klemmen en zonder leeglopende batterij.

Dergelijke luxe komt overigens wel met dito prijs: de benodigde cover kost $150,- en de tafel- en wandhouders zijn $200,- per stuk. Mocht je dat te duur vinden dan kan je natuurlijk ook wachten tot Apple zelf met een draadloze oplaadoplossing komt… they’re working on it.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  mighty servant

  En als je draadloos wil synchroniseren MOET je hem aan de elektriciteit voorziening hangen, onder de streep: ” draadloos” is een aardige marketing gimmick

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ mighty servant: Apple communiceert dit inderdaad zelf, alleen is het niet waar: iOS-apparaten synchroniseren prima zonder aangesloten te zijn op ’t lichtnet, zolang ze maar op het zelfde WiFi-netwerk als je Mac zijn aangesloten.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Klopt…. Ik heb een tijdje in een elektronica zaak gewerkt en regelmatig klanten laten zien dat draadloze luidsprekers nooit draadloos kunnen zijn. Je blijft aan het opladen (dus kabels) en je levert in op kwaliteit. Ik heb zelf nooit begrepen waarom bijvoorbeeld Philips het woord draadloos gebruikte in hun productomschrijvingen. Zo had je bijvoorbeeld de eerste breedbeeld televisies met draadloze luidsprekers voor achter. Dan wel aan een adapter voor voeding en onderling verbonden met een luidsprekerkabel. Right….

 • Profielfoto
  McPherson

  Heerlijk! Ben gek op oud nieuws! :sealed:

 • Profielfoto
  JBStudio

  Heerlijk! Ben gek op oud nieuws! :sealed:

  ga kaarten joh.

  Lekker vlot filmpje! leuk

 • Profielfoto
  pim939

  Ik heb dan toch liever een Dock als ik die prijs zie

 • Profielfoto
  iep

  @ mighty servant: Apple communiceert dit inderdaad zelf, alleen is het niet waar:

  Dat stukje is inderdaad niet waar want Apple communiceert dat helemaal niet en heeft dat ook nooit gedaan. Er ontbreekt namelijk een stuk, een heel belangrijk stuk. Apple heeft namelijk gecommuniceerd dat je iOS apparaat met iOS5 automatisch zal synchroniseren wanneer 1. hij aan de stroom hangt, 2. hij in hetzelfde netwerk zit als je Mac met iTunes en 3. iTunes op die Mac aan staat (en dus de Mac ook). Er gelden dus 3 voorwaarden welke ook duidelijk zijn gecommuniceerd bij de presentaties en in de documentatie. De fabrikant van LaunchPort is echter degene die dit allemaal niet communiceert. Die doen vermoeden dat je alleen maar stroom nodig hebt maar zo werkt het niet.
  .
  Wat ze minder hebben laten zien maar wat wel gewoon in de documentatie staat is het handmatig synchroniseren. Dat kan door in iTunes op sync te klikken zoals voorheen en dat kan tegenwoordig ook in iOS in Instellingen > Algemeen > Wi-Fi iTunes-synchronisatie.
  .
  Overigens heeft de usb kabel de voorkeur omdat dit sneller gaat dan via wifi. Als je veel dingen over moet zetten (muziek, video, apps, backup) is dat met kabel veel fijner.

 • Profielfoto
  essiw

  @iep
  Het spijt me zeer maar als ik men iPad gewoon aan heb staan en ik doe men computer aan, gaat hij toch echt synchroniseren met de computer, zonder dat ik men iPad aan een stroomtoevoer heb hangen.
  Dus echte kul dat je stroomtoevoer nodig hebt ervoor.

 • Profielfoto
  wimbers

  precies, zodra ik thuis ben synchroniseert ie zonder aan de kabel te hangen.
  hoeven we niets voor te doen.

 • Profielfoto
  fastshifter

  Apple heeft hiet niet zo op kabels?!

  Reden voor mij om een Android te kiezen is dat die echt niet aan de kabel hoeft.
  Met iOS 5 schijnt het beter te zijn, maar ja, dat is te laat…

 • Profielfoto
  McPherson

  Heerlijk! Ben gek op oud nieuws! :sealed:

  ga kaarten joh.

  Lekker vlot filmpje! leuk

  Gewoon kritisch….was al een keer voorbij gekomen in Augustus….vandaar.

 • Profielfoto
  iep

  @iep
  Het spijt me zeer maar als ik men iPad gewoon aan heb staan en ik doe men computer aan, gaat hij toch echt synchroniseren met de computer, zonder dat ik men iPad aan een stroomtoevoer heb hangen.
  Dus echte kul dat je stroomtoevoer nodig hebt ervoor.

  Het gaat hier wel om draadloos synchroniseren, volgens Apple gaat dat alleen als het aan die 3 voorwaarden voldoet. Jij bent tot dusver de eerste die anders durft te beweren. Die van anderen die ik ben tegengekomen en mijn eigen ervaring met diverse iOS5 apparaten sluiten ook aan op hetgeen wat Apple zegt.
  .
  Wanneer je de kabel gebruikt en de iPhone eerst aansluit en pas daarna de computer aanzet gaat ie inderdaad automatisch synchroniseren. Die kabel is echter ook meteen je oplader. Ik denk dat je dan ook eerder hiermee in de war bent.