Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 1 december 2011
Leestijd: 1 minuut

iPad raakt de draad kwijt met LaunchPort

Apple heeft het niet zo op kabels. Zo bleek wel toen ‘PC Free’ in iOS 5 werd aangekondigd. Begeleid met een passend icoontje maakte Scott Forstall duidelijk dat het niet langer nodig was om een iPad, iPhone of iPod touch met een kabel op een computer aan te sluiten om te synchroniseren. Helaas betekende dit niet het einde van het bedraadde tijdperk, want ook een iOS-apparaat moet opgeladen worden en daar is toch altijd een kabel voor nodig… of niet?

Het Amerikaanse LaunchPort denkt een oplossing gevonden te hebben waarmee je je iPad nooit meer aan een infuus hoeft te hangen om de batterij op te laden. Het bedrijf heeft een systeem ontwikkeld bestaand uit een speciale cover voor de iPad en twee soorten basissations; een tafelmodel en een inbouw-wandmodel. Je legt de iPad simpelweg op het basisstation ét voilà: het apparaat zit of hangt vast én wordt opgeladen.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CkSfIJ5ZGSw

Echt draadloos is deze oplossing natuurlijk niet. De benodigde kabel voor stroomtoevoer wordt simpelweg weggewerkt in de muur of achter het bureau. Toch is LaunchPort een mooie oplossing als je je iPad graag op verschillende plekken in huis vast wil kunnen zetten aan een muur of op een plat oppervlak zonder ingewikkelde klemmen en zonder leeglopende batterij.

Dergelijke luxe komt overigens wel met dito prijs: de benodigde cover kost $150,- en de tafel- en wandhouders zijn $200,- per stuk. Mocht je dat te duur vinden dan kan je natuurlijk ook wachten tot Apple zelf met een draadloze oplaadoplossing komt… they’re working on it.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad raakt de draad kwijt met LaunchPort
Sluiten