Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 12 december 2011
Leestijd: 1 minuut

iOS-accessoiremakers mogen meer draadloos van Apple

Vorige week organiseerde Apple een Made-For-iOS-(MFi) conferentie in China. Volgens een Japanse website is daar bekend gemaakt dat Apple het aantrekkelijker gaat maken voor fabrikanten om draadloze accessoires voor iPhones, iPad’s en iPod’s te maken.

Door een nieuwe chip in iOS-apparaten te bouwen waarmee andere apparaten verbonden kunnen worden via Bluetooth 4.0, WiFi of AirPlay hoopt Apple interesse te kweken bij fabrikanten om nieuwe soorten accessoires te ontwikkelen. Tot nu toe konden dergelijke gadgets alleen via de Dock-connector verbonden worden, omdat bovengenoemde draadloze protocollen maar tot weinig onderdelen van een iOS-apparaat toegang kregen. 

Met name Bluetooth 4.0 zou veel innovatie in de accessoiremarkt moeten losmaken. De nieuwe standaard, waar we eerder uitgebreid over berichtten, heeft een groter bereik, ‘pairt’ razendsnel en verbruikt veel minder stroom dan zijn voorganger of WiFi. Door meer informatie over en weer toe te staan via Bluetooth 4 kunnen er volgens Apple nieuwe soorten accessoires op de markt komen, bijvoorbeeld voor gamers of de medische wereld.

Tegelijkertijd zou Apple op de conferentie aangekondigd hebben het zelf-ontwikkelde AirPlay-protocol voor het streamen van beeld en geluid ook via Bluetooth 4.0 aan te bieden. Tot nu toe verliep die verbinding via WiFI en was een speciale (dure) AirPlay chip nodig om een accessoire geschikt te maken voor het protocol. Of een dergelijke chip ook nodig zal zijn bij AirPlay via Bluetooth is niet duidelijk, maar door naast WiFi ook Bluetooth toe te staan voor AirPlay comptabiliteit kunnen meer accessoires eenvoudig en goedkoper AirPlay-ondersteuning bieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS-accessoiremakers mogen meer draadloos van Apple
Sluiten