Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 1 december 2011
Leestijd: 1 minuut

Hoe krijgt mijn stad een Apple Store?

Riverside is een onopvallend voorstadje van Los Angeles. Het heeft alle voorzieningen die je verwacht in een stad met 300.000 inwoners: bioscopen, winkelcentra, een ziekenhuis en zelf een universiteitscampus. Er is echter één ding dat Riverside moet ontberen: een Apple Store.

Dit grote gemis was al jaren een doorn in het oog voor de Riverside’se gemeenteraad. Inwoners moeten nu 40 km reizen naar de dichtstbijzijnde Store, maar nog belangrijker; de stad loopt een lucratieve belastingbetaler mis zonder een Apple Store. Daarnaast zou Apple’s aanwezigheid andere retailers naar Riverside lokken.

Na vele onbeantwoorde smeekbedes richting Cupertino vond Burgemeester Ron Loveridge het tijd voor plan B. De gemeente spendeerde $ 3.500 aan belastinggeld om in twee weken een ware promo-video in elkaar te zetten, vol lachende, Apple-productgebruikende Riverside’ers, afgewisseld met alle feiten waar de stad trots op is. 

Of hun wens hiermee vervuld zal worden is zeer de vraag, maar je moet het ze nageven: in Riverside halen ze echt álles uit de kast voor een Apple Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe krijgt mijn stad een Apple Store?
Sluiten