Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 5 december 2011
Leestijd: 1 minuut

Het tragische leven van een iPadconcurrent

Het is niet altijd even leuk om te moeten concurreren met Apple. Dat ondervinden steeds meer computergiganten van weleer. Deze week was het RIM die een flinke afschrijving had op haar tablets en Dell die stopt met een van haar tabletmodellen.

RIM moest gisteren in een persbericht schorvoetend toegeven dat het maar liefst 485 miljoen dollar moest afwaarderen op haar tabletdivisie. Waarschijnlijk ligt een grote berg onverkochte PlayBooks hieraan ten grondslag.

RIM is niet de enige die het moeilijk heeft met het verkopen van tablets. Op de streaksmart.com lezen we dat Dell stiekem gestopt is met de Streak 7, een kleine 7 inch Android tablet die begin dit jaar uit kwam. Apple fans zullen smalend terugdenken aan de woorden van Michael Dell eind jaren negentig: “What would I do? I’d shut Apple down and give the money back to the shareholders.”

De Streak 7 van Dell

HP, ten slotte, heeft ten slotte ook het nodige te verduren gehad als concurrent van de iPad. De TouchPad werd deze herfst gekilld nadat voormalig CEO Leo Apotheker HP in een wild plan wilde omvormen van hardwareproducent tot softwareleverancier. TouchPads werden vervolgens voor een habbekrats verkocht. Deze stuntverkoop leidde ertoe dat HP de tweede plek in tabletverkopen mocht innemen.

Kortom, it’s not easy being an iPad competitor. Je hebt de iPad en de rest. Onderzoeksbureau NPD publiceerde vorige maand een rapport over de tabletverkopen in de VS. De kop was: “U.S. Tablet Sales (excluding Apple) Exceed 1.2 Million Units in First 10 Months of 2011″. Zelfs voor onderzoekers is de lol eraf. Het achterhoedegevecht is leuker om over te rapporteren dan over het ‘gevecht’ in de voorhoede.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het tragische leven van een iPadconcurrent
Sluiten