Het beste uit de iTunes Store van 2011

4 reacties

Nu het einde van het jaar nadert is het lijstjes-seizoen weer aangebroken. Wie was er in 2011 de beste, ging het hardste of had de grootste?  Apple doet hier traditiegetrouw aan mee met iTunes Rewind 2011. De beste, (of is het de best verkochte?) muziek en Apps in de iTunes Store wordt hier op een rijtje gezet.

Een aantal winnaars zagen we mijlenver aankomen, maar er zitten dit jaar ook zeker verrassingen bij. In de categorie muziek is Adele uitgeroepen tot artiest van het jaar, de onverwachte zomerhit Plage werd song van het jaar en Tot ziens, Justine van Spinvis tot album van het jaar. Dat laatste mag met recht opvallend genoemd worden aangezien dit album pas vorige maand uitkwam. Daarmee lijkt er wel degelijk een redactie schuil te gaan achter Rewind 2011 en en zal de selectie niet alleen gebaseerd zijn op verkoopcijfers.

Ook in de categorie Apps is iTunes Rewind een mix van gedoodverfde en verrassende winnaars. De best betaalde app van 2011 is, hoe kan het ook anders, Whatsapp. Bij de gratis apps wint het cafébazen-tot-waanzindrijvende Wordfeud. Hollands glorie is te vinden bij de categorie diensten (Appie), nieuws (NU.nl) en reizen (Trein). In de categorieën amusement en sociale netwerken lijkt slager Apple zijn eigen vlees gekeurd te hebben met Remote en Zoek mijn vrienden.

Morgen wordt het natuurlijk pas écht spannend als de One More Thing awards worden uitgereikt tijdens Ten More Years in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Zou Whatsapp het ook zo goed gedaan hebben onder de OMT’ers of zijn ‘wij’ al over op iMessage?

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Koning Frank

  “Morgen wordt het natuurlijk pas écht spannend als de One More Thing awards worden uitgereikt tijdens Ten More Years in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. ”

  Sure….

 • Profielfoto
  Mausy

  Mmm, met uitzondering van Adele als Artist of the Year zijn er in de Amerikaanse iTunes store allemaal andere “besten”.

  Het zou wel interessant zijn als Apple een paar globale lijstjes zou maken, denk ik.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Haha, Wordfeud schijnt dan heel populair te zijn, de batterijproblemen op iOS-devices zijn toevallig net zo populair geworden.:crazy:

  Dat ding zuipt stroom namelijk, voor het geval je het nog niet was opgevallen.

 • Profielfoto
  Sufkont

  als ik wil kijken bij iPad apps krijg ik de melding:

  Uw aanvraag kon niet worden voltooid.
  Het artikel dat u hebt aangevraagd is momenteel niet beschikbaar in de Nederlandse winkel.