Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 1 december 2011
Leestijd: 1 minuut

‘Final Cut Pro 8 lag op de plank’

De introductie van Final Cut Pro X, Apple’s nieuwste professionele video-editing-applicatie is anders gelopen dan de makers gehoopt hadden. De update was geen voortgezette evolutie van Final Cut Pro, maar een complete revolutie. Alles moest en ging anders. Daarbij sneuvelden bepaalde functies en werden editors over de hele wereld ‘verplicht’ om op een nieuwe manier te leren monteren.

Toch heeft Apple heel bewust gekozen voor revolutie boven evolutie, zo beweert filmmaker Richard Harrington. In een recent interview vertelde hij dat er een opvolger van Final Cut Pro 7 gemaakt is die (net als FCP X) 64 bit was maar grotendeels wel de zelfde interface had als versie 7. Volgens Harrington heeft Apple dit project, Final Cut Pro 8 genaamd, afgestoten terwijl het al klaar was. Men wou een revolutionair nieuwe versie, terwijl FCP 8 evolutionair was.

There was a Final Cut 8 and it was 64bit and it was done and they looked at it and said ‘This is not what we want to do, this is evolutionary, this is not revolutionary’ and they killed it.

Richard Harrington noemt geen bron waar hij zijn bewering op baseert. Ook is hij een onbekende in het geruchtencircuit en weten we dus niet hoeveel waarde we aan zijn verhaal moeten koppelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Final Cut Pro 8 lag op de plank’
Sluiten