De jeugd wil Nokia, volgens Nokia

68 reacties

Er is één gulden regel die elke ouder, oom, tante of andere volwassene hoort te kennen: jongeren vertellen wat ze leuk vinden resulteert er niet in dat ze het daadwerkelijk leuk gaan vinden. In het beste geval kom je er vanaf met een afkeurende blik van de puber in kwestie. Nokia’s topman Niels Munksgaard heeft blijkbaar geen kinderen, want hij probeert bovenstaande techniek uit om de jeugd van tegenwoordig aan zijn Windows Phone 7 Nokia’s te krijgen.

Munkgaard heeft in een interview uiteengezet hoe kinderen over mobiele telefoons denken. “De jeugd heeft genoeg van de iPhone, omdat iedereen al een iPhone heeft. […] Android-telefoons vinden ze te complex en te onveilig.” Nee, de jeugd die helemaal bij de tijd wil blijven moet iets nieuws proberen: een Nokia Windows Phone 7, zo zegt Munkgaard.

Windows Phone 7 is door OMT uitgeroepen tot de beste keus in onze alles-behalve-een-iphonetest en het moet gezegd; de nieuwe Nokia Lumia 800 ziet er lang niet slecht uit. Het beweren dat je weet wat jongeren willen terwijl het je zelf nog niet gelukt is een succesvolle app-phone op de markt te brengen, helpt je geloofwaardigheid echter niet.

Overigens is Nokia niet het eerste bedrijf dat claimt te weten welke mobiele telefoon jongeren willen. Eerder dit jaar beweerde een Amerikaanse topman van HTC te weten dat studenten niets meer moesten hebben van de iPhone. In plaats daarvan gebruikten ze liever, je raadt het al. Wij van WC eend

Reacties

68 reacties
 • Profielfoto
  Onno Titulaer

  Wij van WC-eend, adviseren WC-eend

 • Profielfoto
  pimpidiel

  He push werkt nu wel bij mij:)

 • Profielfoto
  rdesign

  Nokia en Windows. Heerlijk falende combinatie.

 • Profielfoto
  imathijs

  Ik heb deze telefoon afgelopen week geprobeerd. Eerlijk is eerlijk, het is wel een fijne telefoon.

 • Profielfoto
  Ossiecar1122

  Een falende combi win7 mobile wat al **** is en dan ook nog een Nokia. Sorry maar Nokia heeft zijn tijd gehad!

  P.s. Push werkt nu alleen een bug in een nieuwe account maken. De app moet dan gereboot worden. Anders kan ik geen reactie plaatsen.

 • Profielfoto
  appievanr

  Mooie telefoon die Nokia Lumia 800 en het besturingssysteem wat er op staat is ook niets mis mee en werkt erg goed en prettig.

  Tsja! Heb pas mijn iPhone 4 verkocht en heb nu een Nokia C3 er voor in de plaats. Was de batterij tijd van die iPhone zat, doe toch alleen maar bellen en smsen met een mobiel en apps heb ik ook niet zoveel interesse voor.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Laten we even niet vergeten dat de eerste iPhone natuurlijk ook niet perfect was. Ik denk dat Microsoft wel op de goede weg is. Nokia zet deze telefoon ook goed in de markt. Ga zelf niet switchen maar vind het wel een mooie telefoon en het besturingssysteem zit volgens mij goed in elkaar.

 • Profielfoto
  THX-1138

  @ossiecar1122 Apple had destijds ook z’n tijd gehad en kijk ’s wat een leuk bedrijfje dat nu toch geworden is. Misschien dat Nokia nu ook haar haar tweede leven begonnen is!

 • Profielfoto
  martijnsch

  Is het niet zo dat mensen zoveel verschillende meningen hebben dat je niet kan spreken over dat zo’n massale groep een bepaalde telefoon wilt?

 • Profielfoto
  Roemer

  Het blijft nog even de BlackBerry denk ik

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Hey, nu werken de pushberichten inderdaad plots wél.

 • Profielfoto
  bjel

  Zo. Wat een arrogant artikel, OMT’ers.

  Ik was een trouwe OMT lezer, maar ik ben er wel klaar mee. Jullie hebben het nieuws rond Logic Pro/ Express ook helemaal laten liggen, ik ben er wel klaar mee. Ik zoek een andere Mac-nieuws site. Eentje die met een meer open houding naar ontwikkelingen en nieuws kijkt.

 • Profielfoto
  JBStudio

  Doei bjel!

  OT: Ik vind het een mooi uitziend telefoontje, besturingssysteem ziet er interessant uit…. nog niet vastgehouden of getest, maar zo op het eerste gezicht spreekt hij me aan. Mocht ik een leek zijn en ik kom in een telecomzaak, dan zou ik hier wel snel naar grijpen.

 • Profielfoto
  wouwout

  @bjel deze site wordt gesponsord door Apple. Dat is inmiddels wel duidelijk. geen kritisch woord te vinden (nou ja, eenmaal per maand om zogenaamd objectief over te komen)
  Voor objectief en diepgravend apple nieuws kun je beter naar kwaliteit sites als http://www.theverge.com
  Het meest waardevolle aan OMT is het forum.
  .
  on topic: dit is natuurlijk marketingpraat van Nokia. Maar ik daag iedereen uit om de Nokia Lumia 800 vast te houden en er 5 minuten mee te spelen. Het is een indrukwekkende en bijzonder mooie phone. Windows Phone 7.5 is erg vernieuwend. Wanneer Nokia een echt topmodel uitbrengt met minimaal 4 inch scherm dan ga ik ‘m waarschijnlijk kopen. Er schijnt op de CES in Las Vegas, begin januari, een nieuwe Nokia Lumia 900 te komen – het topmodel.

 • Profielfoto
  Heijtink

  @maverick2001

  Dat excuus kun je wat mij betreft alleen gebruiken als je een van de eerste bent in zijn soort. Of als het de eerste keer is dat je zo’n product maakt. Geen van beide is in dit geval waar. MS maakt al langer besturingssystemen voor de telefoon en heeft ook een goed voorbeeld hoe het kan (iOS) en een voorbeeld hoe het niet moet (Android). Nokia maakt ook al langer telefoons ook smartphones. Beide kunnen dit excuus niet gebruiken. Ze hebben alle kans om iets beters te maken ipv weer twee jaar terug te beginnen.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @wouwout, wees je wel een beetje voorzichtig met wat je ‘zomaar even’ beweert? Sponsoring door Apple is natuurlijk onzin, ik neem aan dat je dat ook wel weet.

  Als je het artikel daadwerkelijk leest kom je de passage waarin zowel de telefoon als het besturingssysteem geprezen worden. Ik ben erg benieuwd hoe je dan alsnog tot bovenstaande conclusie komt aan de hand van dit artikel.

 • Profielfoto
  SMac

  Ik vind die Nokia wel heel strak hoor. Ben tevreden met iphone, maar zou dat ook zomaar kunnen zijn met zo’n lumia.

  Sterker nog, ik wil ‘m eigenlijk gewoon!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als er geen iPhone was, dan kocht ik misschien wel de Sony Ericson Xperia Arc, erg mooi, groot scherm en lijkt goed in elkaar te zitten. Heb hem niet gebruikt.
  Maar er is wél een iPhone, dus is er in de verste versten geen alternatief!
  Hoewel het HTC inderdaad wel gelukt is om fors te groeien, vooral onder nerd-achtige types zoals sommige studenten en mensen in bedrijfleven. Vooral vanwege simpele vierkante uiterlijk en vooral grote beeldscherm. Maar van collega heb ik het ’s uitgeprobeerd. Je moet zo hard drukken op het scherm voordat de touchscreen werkt. En gebruik is vreselijk lastig! Menu is lastig en onlogisch dus het is moeilijk dingen te vinden. Die collega ziet dat er een bericht binnenkomt en hij kan het zelf niet vinden!

 • Profielfoto
  Jerry.w

  Ik ben zo’n jongeren, en ik wil absoluut geen klote nokia… Ben blij met mn iphone, originaliteit boeit me geen helemaal niks

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  We gaan een tijd tegemoet waarbij de Apps tellen en niet de telefoon. Aangezien zo’n beetje alle toestellen nek-aan-nek gelijk opgaan qua specs zal hooguit de kleur van het hoesje en de luxere (betaalde) Apps nog bijdragen aan individualiteit. ‘Hardware is overrated’ zal het nieuwe verdienmodel worden. Moeilijk voor te stellen in deze materialistische tijden maar het zit er aan te komen. Iets zegt mij dat Apple hier nog eens flink op zal inleveren, met welke OS dan ook. De macht verschuift naar de ontwikkelaars. Een scenario waar Jobs altijd al bang voor was. Zelfs voor de iPhone…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als de dokter hierboven gelijk krijgt, is de iPhone straks gratis bij een leuke bundel Apps…..! Geen gek idee overigens. Apple is vanouds natuurlijk altijd gewend geweest om vooral met de hardware geld te verdienen, maar sinds iTunes Store en App Stores hebben ze al fors andere verdienmodellen aangeboord.

 • Profielfoto
  sjoetoe

  Zoiets zeiden ze ook over de radio toen de tv net op de markt was… snapie?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Toen de TV op de markt kwam kostte die omgerekend ongeveer € 2500 voor een zwart-wit TV. Dat was toen zeker een jaarsalaris. Dus in waarde zou het dan vergelijkbaar in prijzen van nu zo’n € 25.000 kosten! Maar TV’s koop je nu al vanaf € 150 en € 300 voor forse formaten! Techniek wordt dus steeds goedkoper. En er zal dus met de content verdient moeten worden. Dat geldt ook voor de iPhone. Vorige modellen waren € 200 of € 300 duurder bij introductie dan de iPhone 4S

 • Profielfoto
  Hessel89

  veel liever een windows phone dan dat kanker android

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Bij mij komt geen Windows in huis. Stelletje dieven :angry:

 • Profielfoto
  appievanr

  Ik ben zo\’n jongeren, en ik wil absoluut geen klote nokia… niks

  Nee Joh! Als je een actief buitenleven hebt en een zeer actieve baan, kun je de duurzaamheid van de Nokia op een gegeven moment wel prijzen.

  Kom dan maar op met je iPhone als je géén stropdas draagt.:crazy:

 • Profielfoto
  Cihan

  @macaanzee Wat een onzin reactie!! Je kan nu ook telefoon kopen van 30 euro inplaats van een iphone van 800 euro. Zoals je zegt kan je een tv van 150 euro kopen maad ool eentje van 5 duizend euro je betaalt gewoon voor de specs. Techniek wordt echter niet goedkoper van alleen het oude techniek wordt er minder duur van omdat er betere producten komen. Als je met de techniek mee wilt betaal je alleen maar meer!

 • Profielfoto
  appievanr

  veel liever een windows phone dan dat kanker android

  Let even op voor dat je met enge ziektes gooit prutser! :thumbsdown:

 • Profielfoto
  Maverick2001

  @Heijtink
  Ik begrijp wat je wil zeggen echter ben ik er van overtuigd dat deze telefoon niet slecht is. Het is voor Nokia wel een nieuwe weg! Je moet het wel een kans geven en niet bij voorbaat al zeggen dat het slecht is.

  Ff los hiervan vind ik dat de artikelen allemaal wel vanuit een Apple oogpunt worden geschreven. ‘Apple is heilig en de rest is bij voorbaat inferieur’, dat druipt er soms een beetje vanaf.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Cihan wat jij zegt is onzin. Toen de TV werd geintroduceerd kostte de simpelste TV € 2500; de waarde van het geld van toen – ongeveer in 1950 – zou het nu
  € 25.000 kosten. Natuurlijk kan je nu ook TV’s kopen voor € 5000, maar dus niet meer voor een heel jaarsalaris. En de eenvoudige modellen, grootbeeld, kosten hooguit € 300-400. Techniek wordt door massaproductie juist wel steeds goedkoper. Alleen vernieuwingen zijn in het begin nog duur. Dat is altijd zo.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Maverick: Nokia is mij altijd sympathiek geweest. Toen er nog geen iPhone was, vond ik Nokia de meest geavanceerde mobiele telefoon. In 1999 had ik al een Nokia waarmee ik overal in de wereld kon internetten, emailen en zelfs faxen. Met adresboek, camera etc. Alles zat erin. Zo’n groot ding dat je kon openklappen. Werkte geweldig! En mijn zoon had drie jaar geleden een Nokia Express Music waarmee hij toen al zijn beeldscherm volledig op TV kon zien, geweldig met gamen en internetten. Dat kan de iPhone nu pas. En zijn oude Nokia is stereo en prima geluid. iPhone is nu nog steeds mono en erg zacht. Daar hoor ik nooit iemand over klagen! Verbetering is dus altijd mogelijk. Maar Nokia heeft gewoon een tijdje de boot gemist. En verder zou ik zeggen: Apple is niet heilig, maar de rest is wel allemaal inferieur!

 • Profielfoto
  Dustin24

  Ik ben ‘jeugd’ en ik wil helemaal geen Nokia. Doe mij maar mijn iPhone:lol:

 • Profielfoto
  Xcode

  Het grootste deel van ‘de jeugd’ die een bepaald cool merk telefoon moet hebben om helemaal mee te kunnen komen met de rest van de groep is op dit moment nog hun Blackberry aan het afbetalen. Als ze daarna over willen stappen op een Nokia Lumia, dan moeten ze dat vooral doen. De gebruiker die de beste smartphone wil kopen, zal een iPhone kiezen. Bijkomend voordeel is wel dat de iPhone ook ‘cool’ is. De Nokia Lumia lijkt me best wel een leuk toestel, maar Nokia en Microsoft zijn kleine spelers op de smartphone markt op dit moment, met een stoere houding proberen ze hun onzekerheid te verbergen.

 • Profielfoto
  1984

  Nokia’s topman Niels Munksgaard heeft blijkbaar geen kinderen, want hij probeert bovenstaande techniek uit om de jeugd van tegenwoordig aan zijn Windows Phone 7 Nokia’s te krijgen.

  En hoe deed Apple dat destijds ook alweer :http://www.youtube.com/watch?v=QozIDb_czh8

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb drie zoons, allemaal in de leeftijd 16 t/m 20, dus een aardige doorsnee van “de jeugd” – al zijn ze wel geinfecteerd door mijn enthousiasme én het gebruikersgemak van Apple. Twee hebben een iPhone en één wilde absoluut een Blackberry. En waarom hebben ze allemaal een Blackberry? Niet om uitgebreid te internetten, niet om filmpjes te kijken of zoveel foto’s te maken. Niet vanwege het gebruikersgemak, niet of nauwelijks om te gamen, maar ALLEEN vanwege die stupide Ping app (en verder om te Twitteren). Maar het is dus vooral Ping. En omdat ze het allemaal vanaf de Blackberry doen, willen ze niet uit de boot vallen en doen allemaal mee. En dat terwijl zo’n Blackberry abonnement minimaal € 5,,- duurder is dan een vergelijkbaar iPhone abonnement. Omdat je speciaal voor Blackberry internet tussen € 5 en € 15 extra moet betalen, bovenop de normale internet kosten. Mijn zoon heeft hem nu 3 maanden en heeft intussen zijn vierde Blackberry Bold…! Stevig ding, maar ze gaan allemaal achter elkaar stuk. Steeds het beeldscherm. Eentje al na een uur. En steeds wordt er weer een nieuwe gestuurd…..
  Als “de jeugd” eenmaal in de gaten heeft dat je met een iPhone nog veel meer kan dan met de Blackberry en Pingchat (nu Touch), WhatsApp e.d. precies het zelfde is als Ping, maar dan zónder extra kosten, kan het zomaar zijn dat ze massaal switchen. Nodig is dan wel meer heldere en doelgerichte reclame, speciaal gericht op jongeren. En Apple doet daar helemaal niks aan. Blackberry en Samsung des te meer (TV commercials, sponsoring en giga sluikreclame in The Voice of Holland) en dat heeft een enorm effect!

 • Profielfoto
  Arthur345

  Nokia is goed en Windows ook. Mooie telefoon dus. Nokia is gewoon een goede fabrikant, en Windowd Phone 7

 • Profielfoto
  Xayoub

  Ik heb me iPhone verkocht en ga de Nokia lumia halen. Ben me iPhone zat.

 • Profielfoto
  compie

  Na 4 jaar iPhone ben ik ook overgestapt. Het bevalt me prima. Windows 7.5 is een mooi, minimalistisch vormgegeven os. En nokia maakt hele goede telefoons qua hardware. En daarbij heel betaalbaar.

  Ik ben eerlijk gezegd ook een beetje hype en Apple moe. Vind ze te duur en te veel praatjes hebben. En iOS lijkt nu vergeleken met Windows mango wel een beetje ouderwets .

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Ach laat iedereen lekker nemen wat hij of zij wilt.
  Ik hoef geen coole telefoon, ik wil er een die ik lekker vind werken en die ik mooi vind. T boeit me nie wat anderen ervan vinden.

  Ik heb een iPhone (4s) maar kan andere toestellen ook gewoon waarderen omdat ze ook mooi zijn en goed zullen werken.

 • Profielfoto
  PimPamPet

  @Hessel89 Ga je mond een spoelen joh. Schelden slaat nergens op ivm dit artikel, maar dat je het K-woord durft te schrijven is een klap in het gezicht van iemand die ermee te maken heeft.

 • Profielfoto
  plonserd

  Zoals Dr. Maddox zegt, zijn er ook mensen die niet al te veel geven om specs van een telefoon, maar wel om de apps. En juist daarom blijf ik mooi bij m’n iPhone. Genoeg productieve muziekapps om enkel daarom maar een iPhone te kopen.

  Voor de rest: Die Nokia ziet er heel fijn uit, en vind Windows Mobile 7 echt een fijn OS. Ook de gratis navigatie-app is een mooi pluspunt!

  Maar de apps he…

 • Profielfoto
  lucschram

  Even op YouTube gekeken. Deze telefoon ziet er wel mooi uit hoor. Maar dat ze zeggen dat de jeugd Nokia wilt???

 • Profielfoto
  joostvg

  Werkt deze site eigenlijk met bans? Zo ja, mag Hessel89 er eentje?

 • Profielfoto
  joostvg

  OT:

  Ik heb laatst ook even gespeeld met een Win7 phone. Ziet er leuk uit maar ik kan niet wennen aan een alfabetisch lijstje aan apps.

 • Profielfoto
  Edwin

  @lucschram, toch wel… zit midden in de pubers maar het zou wel eens kunnen dat de huidige BlackBerry fase wordt opgevolgd door Nokia (met Windows Phone). De interesse in (veel) apps is aan het verdwijnen merk ik (ook bij mijzelf)

 • Profielfoto
  INfoSPECTEUR

  Grappenmaker!

 • Profielfoto
  Edwin

  Grappenmaker!

  Zou ik 3 maanden geleden ook gedacht hebben maar ik hoor alleen maar verhalen over Samsung, Google Nexus en zelfs Nokia. De iPhone is niet het onderwerp van gesprek meer.

 • Profielfoto
  ruben

  Geloof het zelf want iedereen wil natuurlijk iPhone

 • Profielfoto
  GeertGB

  iPhone en iOS doen in mijn ogen wat verouderd aan. Vernieuwing mag wel wat sneller gaan. Wat ik bedoel? Na drie jaar eindelijk halfbakken notificaties! iCloud tussen iWork tussen Mac (hoe save ik naar de iCloud) en iPhone werkt nog niet lekker (en het is Apple’s eigen gesloten systeem)!

  En nu begint iedereen natuurlijk over Siri. Dat kan zelfs niet met alle apps (en kan geen apps starten et cetera) van Apple zelf overweg. Ook alleen 4S (waarom niet vol en breed in de markt zetten?).

  Apple heeft veel troeven in handen, maar het speelt ze waarschijnlijk te langzaam uit en het worden er rap minder.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  De druk op Apple wordt waarschijnlijk te groot! Een noodzakelijk release om de aandeelhouders tevreden te houden. Persoonlijk blij ik het wel een gebrek vinden dat je na een aantal jaren nog steeds maar 1 model hebt. Kan je je voorstellen dat Nokia 1 telefoon per jaar zou uitbrengen?

  Laat ik voorop stellen dat ik de iPhone nog steeds een super telefoon vind. De integratie met mijn Mac enzo is natuurlijk super. Het nadeel vind ik het hele hype gebeuren. De charme is er de laatste tijd wel wat afgegaan. En zo’n antenne probleem met de iPhone4 wordt gewoon afgedaan als iets wat niet echt bestaat, en anders doe je er toch een hoesje omheen? Ook de redactie van OMT praat dit allemaal weer goed! Zoals eerder door enkele mensen al opmerkt is niet echt weinig objectiviteit bij de redactie!

  Persoonlijk hoop ik dat Nokia en anderen enorm veel succes hebben! Dat zet misschien Apple ook weer op scherp en zorgt er misschien voor dat ze weer minder relaxed achterover gaan zitten.

 • Profielfoto
  klonic

  Volgens mij is die Nokia ook wel een flexie telefoon. Goed ook dat ze niet (zoals het bij Android lijkt) iOS hebben gekopieerd. Windows lijkt met de Life Tiles echt iets innovatiefs gedaan te hebben, een nieuwe GUI om het OS heen waardoor het wat speelser en hipper aanvloet. Microsoft lijkt na het (zelfs voor M.S.) walgelijk instabiele vista en het wat saaie Windows 7 echt met een goed product te komen.

  Maar dat de jeugd nokia wilt? Nee, dat klopt voor geen meter. Ik ben zelf jeugd en het is toch Android, Blackberry (vooral vanwege de prijs) en iPhone om mij heen. Zeker met de iPhone 4s zijn er veel overstappers (waarschijnlijk doordat de jeugd om mij heen financieel wat meer ruimte heeft sinds dit schooljaar).

 • Profielfoto
  klonic

  @ Maverick2001
  Ik denk wel dat dat een soort van Apple trademark is. Weinig producten uitbrengen maar wel altijd steengoede producten. de iPhone 2G (capt. touchscreen/interface), 3G (app store) en iPhone 4 (displaytechniek) waren flink revolutionair volgens mij.

  Samsung lanceert per jaar misschien wel 10 telefoons en zo revolutionair als apple zijn ze niet. Wat dat betreft vind ik niet dat apple meer producten zou moeten lanceren. Ik zelf ervaar het antenne probleem niet (als ik mn hoedje weghaal), wellicht houd ik het daar niet ‘goed’ voor vast maar het is natuurlijk wel een misser.

  Concurrentie is altijd goed voor Apple want dat creëert druk om te innoveren en de prijs laag te houden en wellicht voor mij een reden om nog eens over te stappen, maar na het proberen van een Android (HTC/T-Mobile G1, hun en mijn eerste smartphone) wilde ik toch graag een iPhone en nu wil ik echt niet meer terug, wat een bagger dat Android.

 • Profielfoto
  JTD

  @Klonic,
  Kan me voorstellen dat je op dit moment alleen Android, BB en iPhone om je heen ziet. De Nokia is nog niet zo gek lang op de markt. Dat zal wel een goede reden zijn.
  De voorspelling van Nokia en Windows is natuurlijk niet op de korte termijn gericht, maar op de wat langere termijn. Lijkt me logisch.
  Van verschillende kanten hoor ik goede verhalen over de combi Nokia en Windows en er worden goede kansen gegeven. Natuurlijk zijn de gevestigde orde niet direct van hun voetstuk te stoten, maar ooit was Nissan ook een vreemde eend in de bijt.

 • Profielfoto
  iMaron

  Die gast is gek. Ik ben zelf 15 jaar oud en weet daar toch blijkbaar meer van. Ik ken werkelijk niemand die een WP7 heeft omdat het er simpelweg niet uit ziet. Iedereen heeft zo’n BlackBerry of een Android, zelf heb ik een iPhone 4 en ben daar nog best uniek mee, kan me niet voorstellen dat iemand een iPhone voor een WP7 aan de kant leggen. Maarja.

  Wij zijn van Google en vinden dat alle jongeren een Android willen. Wij zijn van RIM en vinden dat alle jongeren een Black Berry willen. Wij zijn van Apple en vinden dat alle jongeren een iPhone willen. Zo kan je blijven door gaan.

  Laat ons zelf kiezen! :slant:

 • Profielfoto
  iFlorens

  Leuke titel:)

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik ben over gegaan van iPhone naar Nokia/windows 7. En ik heb er geen moment spijt van!!!!
  Serieus, het is echt een eye-opener!!
  Snel, helder, veel standaard functies, alles is gewoon prachtig!!

 • Profielfoto
  JTD

  @iMaron,
  Ben benieuwd hoe jij daar, als jeugd, over pak weg 18 maanden over denkt. En dan is het ook vaak zo dat jeugd en jongeren kopieer gedrag vertonen. Als de ene een BB heeft dan wil de ‘rest’ dat ook. Wat er in je directe omgeving gebeurd is van stevige invloed op je besluitvorming. De jeugd denkt wel dat ze uniek denken, maar ze zijn zo beïnvloedbaar.

 • Profielfoto
  Mark-D

  DIEHARD windows

  de meeste mensen hier hebben win7 mobile waarschijnlijk nog geeneens uitgetest

 • Profielfoto
  Mark-D

  ik denk dat voor jongeren de nokia betaalbaarder is dan een iphone. ik heb de beta getest van win7 en het is wel netjes ben ios welleens zat geen wodgets op weer en stocks na. apple moet echt een actie ondernemen

 • Profielfoto
  Justified

  Windows is misschien de eerste paar maanden goed en snel, maar er komen gedurende het gebruik steeds meer perikelen bij kijken. Dat is ook zo met Windows laptops. Ik heb al 2 jaar een iPhone en een MacBook. Nog steeds geen vervelende dingen mee gebeurd.

 • Profielfoto
  JTD

  Wij zijn van Google en vinden dat alle jongeren een Android willen. Wij zijn van RIM en vinden dat alle jongeren een Black Berry willen. Wij zijn van Apple en vinden dat alle jongeren een iPhone willen. Zo kan je blijven door gaan.

  Laat ons zelf kiezen! :slant:

  Dat mag je ook. Er wordt je niks opgelegd hoor. Wat die ‘Wij’ doen heet reclame maken. Je weet wel, die pauzes tussen de programma’s door op TV, dat zijn geen informatieblokken hoor en er wordt zelden de waarheid gesproken

 • Profielfoto
  JTD

  @OMT:
  Jammer dat jullie niet linken naar het echte interview van Munksgaard. Jullie citeren een artikel dat claimt Munksgaard te citeren, maar in dat artikel (op cultofandroid.com) zit geen link naar het integrale interview.
  .
  Zo citeert CultonAndroid “youth are pretty much fed up with iPhones. Everyone has an iPhone.” (en dat heeft OMT 1 op 1 vertaald naar NL)
  .
  Terwijl pocket-lint.com het citeert als:
  “What we see is that youth are pretty much fed up with iPhones. Everyone has the iPhone,” he said.

  Het eerste citaat lijkt op een feit, terwijl het tweede citaat een mening is, gebaseerd op een eigen waarneming. Dat is wel een nuance die belangrijk is. Bij het eerste citaat lijkt het net alsof Munksgaard erg arrogant is, terwijl bij het tweede citaat kan blijken dat er een onderzoek is gedaan door Nokia omtrent de gebruikerservaringen onder iPhone users.
  .
  Daarom ben ik zo benieuwd naar het integrale interview.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Conclusie: alle jongeren hier in deze discussie willen helemaal geen Nokia!
  En dat Samsung populair is komt vooral door enorm namaken (vooral uiterlijk, niet in kwaliteit) van iPhones en enorme marketing/reclame campagnes en sponsoring op TV. Op jongeren heeft dat veel effect. Blackberry slijt de telefoons die ze aan de zakelijke markt niet meer kwijt kan (dit jaar een totale omzetdaling van meer dan 20%!) via doelgerichte compagnes in telefoonwinkels en reclames op TV voor veel geld aan jongeren die niet beter weten en elkaar naäpen. Eenmaal een iPhone goed gebruiken en je wilt nooit meer iets anders. Zo’n gemakkelijke en uitgebreide functionaliteit vind je nergens anders. En het gesloten systeem vermijdt virussen en zorgt juist voor perfect functioneren. Wie ‘m wegdoet voor iets anders is dan ook niet wijs!:grin: Waarom zou je Fiat Panda gaan rijden als het ook in Mercedes kan. Hoogstens vanwege het geld. Maar met €599 nieuwprijs voor 4S (en veel lager i.c.m. abonnement) is de iPhone goed concurrerend en nog nooit zo laag geweest in prijs. De iPhone 4 is nog een stuk goedkoper.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik vind die telefoons eigenlijk allemaal een beetje onzin:P. Wachten op je e-mail is verder geen doodzonde ofzo;).
  Of geld ik niet meer als jongere tegenwoordig;)?

 • Profielfoto
  macboy

  Tja je kan altijd je eigen vlees keuren!:razz: (net als de beste Hamburger)

 • Profielfoto
  RubbereRobbie

  Het is meer een kwestie van smaak, zelf verkoop ik ook iphones, maar heb ik qua telefoon toch liever een HTC met Android (haters go hate, painters go paint).
  Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik die nieuwe windows mobile best wel cool vind;)

 • Profielfoto
  RubbereRobbie

  Trouwens;) ik weet nog goed toen iedereen als een stel mongolen in Rotterdam moest wachten op een iphone van de T-mobile met hun slaapzakken.
  Ik ben toen geinterviewt (miss door onemorething) over welke telefoon ik zelf had en toen had ik nog een nokia n82 ( die ik nog steeds gebruik als backup telefoon ).
  en dit toestel vind ik stiekem nog steeds het beste toestel ooit gebouwd :D.
  Geloof het of niet toen ik zei ” ik vind het belachelijk dat je zo geobsedeerd bent over een telefoon dat je 2 dagen gaat wachten.” spuugde een vrouw in mijn gezicht en zei dat ik Apple niet begreep en geen respect had voor het bedrijf.

  …. nu staat ze te occupieen in Rotterdam en te schreeuwen dat bedrijven als Apple de wereld stuk maken….

  Anyway:
  Ik denk dat die Lumia Nokia weer helemaal terug gaat brengen en zo niet…..dan gaat Nokia toch weer lekker TV’s maken;)

 • Profielfoto
  Tcroosen

  Als ik weer een nieuwe telefoon neem dan zeker geen Windows phone. Dan nog liever android. Maar Apple blijft het best vind ik. ( ik ben 13 jaar )