Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 december 2011

Coole iOS-gadgets voor de kerst

Over een week zijn de kerstdagen weer voorbij. Dat betekent dat je nog maar een paar dagen hebt om alle kerstcadeaus voor vrienden en familie in huis te halen. Onze redactie heeft gadgetshoppende OMT’ers al een handje geholpen met een serie kadotips. Toch hebben we nog een aantal gadgets voor Mac en iOS gevonden die we je niet willen onthouden omdat ze leuk zijn om te geven, te krijgen of gewoon om naar te verlangen voor volgend jaar.

In deel 2 bekijken we vijf accessoires voor je iPhone of iPad. Van een armband met iPhone-lens tot het iPhone dock dat Apple gemaakt zou moeten hebben.

iPad-speaker-hoes
Er zijn inmiddels ontelbaar veel soorten iPad-hoezen op de markt. Zo kan je modellen kopen met het uiterlijk van een boek, met een ingebouwd toetsenbord of zelfs met een beschermingslaag tegen straling. Eén ding waren we echter nog niet tegengekomen: een iPad-hoes met ingebouwde luidspreker. Daar komt nu verandering in met de Sound Cover.

Goed, we smokkelen een beetje, want dit Kickstarter-project bevindt zich nog in het prototype-stadium. Het idee spreekt echter wel tot de verbeelding. Dankzij een speciale technologie is het de bedenkers gelukt om een platte speaker te maken in de vorm van een iPad. De speaker zit in een hoes die om de iPad heen zit. Je klapt ‘m open, sluit de speaker aan via mini-jack of via Bluetooth (er zijn twee modellen) en je krijgt opeens drie keer zoveel geluid dan de interne speaker van de iPad kan maken. Hiervoor heeft de hoes wel een eigen accu nodig. Die maakt van de Sound Cover, samen met de ingebouwde speaker wel een dikkertje.

De hoes kost $110 voor het standaard model of $165 voor de Bluetooth-versie, maar er moet nog wel geld bij elkaar gesprokkeld worden voordat de Sound Cover daadwerkelijk in productie gaat.

Sound Cover

 

Baas boven dock
Je zou denken dat er weinig meer te verbeteren valt aan een iPhone-dock, behalve de prijs. Toch is dat het enige waar industrieel ontwerper Casey Hopkins niet aan gedacht heeft bij zijn Elevation Dock. Sterker nog, het ding is een stuk duurder dan Apple’s iPhone-dock. Maar desondanks, of misschien wel daardoor, is het waarschijnlijk wel het allerbeste dock dat je ooit zal tegenkomen.

Hopkins heeft lering getrokken uit Apple’s productiemethodes en is begonnen met een blok aluminium. Daar heeft hij een dock uitgefreesd waarin elk model iPhone past. In tegenstelling tot Apple’s eigen docks is het Elevation Dock groot genoeg om een iPhone met bumper of ander hoesje in te zetten. Omdat het dock verzwaard is en de 30-pins dockconnector is aangepast blijft de Elevation Dock staan als je je iPhone er uit haalt.

Ook dit product is een Kickstarter-project, maar afgaand op het bedrag dat al geïncasseerd is zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat de Elevation Dock te koop is. De prijs is $90 voor het standaard model of $120 voor een dock met line-out en een USB adapter.

Elevation Dock

 

Elastisch detail
Het lijkt wel een sport geworden te zijn om de grenzen van de mogelijkheden van de iPhone-camera op te zoeken. Zo zijn er accessoires te koop die er een microscoop van maken of er een tele-lens voor zetten voor zodat je macro-foto’s kan maken. Deze accessoires hebben twee dingen gemeen: ze zijn groot en ze zijn duur.

Daarom waren wij op de redactie meteen gecharmeerd van de Easy Macro Cell Lens Band. Het lijkt een rubberen armbandje maar het is meer dan dat. Er zit een klein vergrootglaasje in. Door het bandje om je iPhone (of een andere telefoon met camera) te doen, met het glaasje voor de lens, maak je opeens de mooiste detailfoto’s.

Goed, er zijn betere tele-lenzen te vinden, maar de Easy Macro Cell Lens Band is zonder twijfel de meest draagbare en meest goedkope oplossing die er is. Je hebt ‘m in huis voor $15.

Macro-lens in elastiek

 

iPhone-bling
Opvallen doe je al lang niet meer met een iPhone. Zelfs bij Nokia geven ze het toe: “iedereen heeft al een iPhone“. Wil je Apple trouw blijven maar wel opvallen met je telefoon dan zit er maar één ding op: pimpen! Natuurlijk kan je meteen voor goud gaan of de diamond standard nemen, maar dergelijke ‘verfraaiingen’ lopen al snel in de miljoenen. Gelukkig is er nu ook een betaalbare tweak om je iPhone te pimpen en die ziet er volgens ons ook nog beter uit: een oplichtend Apple logo.

Wie wel eens een MacBook gezien heeft (en wie heeft dat nou niet?) weet hoe mooi het Apple-logo op kan lichten. Het Chinese KO Gadget heeft nu een kit ontwikkeld waarmee je het zelfde kan bereiken op je iPhone. Je zal zelf je iPhone moeten verbouwen, maar volgens de makers heb je daar naast de kit alleen wat schroevendraaiers en 5 minuten van je leven voor nodig. Daarna zal het Apple-logo achterop je iPhone 4 of 4S altijd oplichten als je scherm aan gaat. Het logo blijft vervolgens 15 seconden branden, ook als je je scherm eerder uitzet.

De kit is tijdelijk uitverkocht maar zal volgens de makers binnenkort weer te koop zijn voor $42,95. Durf jij het aan?

oplichtend Apple-logo in de iPhone 4/4S

 

Met Lego kun je alles maken
Spelletjes zijn er natuurlijk genoeg voor de iPhone, maar een iOS-game is nou niet bepaald het ideale kerstcadeau. Een mooi ingepakt pakje doet het nou eenmaal beter onder de kerstboom dan een redeem-code voor de iTunes Store in een enveloppe. Gelukkig is er nu een spel voor de iPhone dat je wél kan inpakken en dan is het ook nog eens een van de meest unieke iOS-spellen, gemaakt door een bedrijf dat al meer dan 60 jaar kinderen over de hele wereld heeft vermaakt: LEGO.

Het spel heet Life of George. De ene helft bestaat uit een doosje met losse Legoblokjes. De andere helft is in de App Store te vinden onder de zelfde naam. Voeg ze bij elkaar en je hebt een interactief Lego-bouwspel. Het werkt als volgt: op het scherm van je iPhone krijg je een bouwwerk te zien dat je zelf moet nabouwen met de blokjes in het doosje. Zodra je klaar bent leg je het resultaat op een speciale kartonnen plaat. De camera in de iPhone herkent die plaat en kan daardoor ook het bouwwerk dat er op ligt beoordelen. Er worden punten uitgedeeld voor snelheid en mate van accuraatheid ten op zichte van het origineel.

Life of George is een prachtig voorbeeld van een versmelting van virtuele en fysieke spelletjes. De doos is te koop voor €29,99. De bijhorende app is gratis te downloaden. Na Life of George op de redactie uitgeprobeerd te hebben zijn wij tot de conclusie gekomen: voor Lego ben je nooit te oud.

Life of George

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coole iOS-gadgets voor de kerst
Sluiten