Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 december 2011

‘Apple TV wordt iMac XL’

Het is nooit helemaal duidelijk hoeveel waarde we moeten hechten aan een toekomstvisie van analisten. Enerzijds hebben ze een goede kijk op de markt en reiken hun voelsprieten vaak ver. Daarentegen zijn hun analyses uiteindelijk niet veel meer dan voorspellingen over nieuwe producten of de richting die een fabrikant op zou kunnen gaan.

Daarmee moeten we dus ook voorzichtig omgaan met het bericht van Brian Blair, een analist bij Wedge Parters. Hij denkt te weten hoe Apple zijn langverwachte televisie op de markt zal brengen. Volgens Blair gaat dat in kleine stapjes gebeuren waarvan de eerste volgend jaar gezet wordt. Een losse Apple Televisie is er dan echter nog niet, denkt hij. De eerste versie zal ingebouwd zijn in een iMac.

Blair denkt dat iMacs vanaf volgend jaar langzaam getransformeerd zullen worden tot TV-computers. Door beperkte TV-functionaliteit in te bouwen in steeds dunnere en grotere iMacs kan Apple langzaam zijn entree maken in het 32, 42, 50 en 55 inch televisie-segment. Over hoe die iMac dan daadwerkelijk tv-signalen ontvangt komt Blair niet verder dan een vingerwijzing naar iCloud.

Nu is het idee van een combinatie van computer en TV zeker geen gekke gedachte. Een televisie van Apple moet immers een goed beeldscherm hebben én waarschijnlijk krachtig genoeg zijn om geavanceerde taken uit te voeren zoals het afspelen van HD video’s, stembesturing via Siri en het spelen van games.

Een Apple televisie kan echter alleen een succes worden als er ook daadwerkelijk tv op gekeken kan worden. Apple zal dus een koppeling moeten maken met aanbieders van TV via kabel, digitenne of online. Door dit af te schuiven op iCloud maakt Blair zich er wellicht iets te makkelijk vanaf en moet hij zijn voelsprieten nog maar eens opzetten voor meer details.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple TV wordt iMac XL’
Sluiten