Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 21 december 2011

Apple koopt Anobit voor 500 miljoen

Apple heeft voor 500 miljoen dollar het bedrijf Anobit opgekocht. Anobit is gespecialiseerd in het ontwerpen en optimaliseren van flashchips. Op dit moment bevatten de iPhone, iPad en de MacBook Air onder andere al een chip van de hand van het bedrijf.

In kindertaal doet Anobit het volgende: met het steeds drukker en complexer worden van de datastroom in flash chips ging de kwaliteit en performance achteruit. Anobit heeft een speciaal systeem bedacht om die datastromen te stroomlijnen zodat het niet dichtslibt en de kwaliteit ook nog eens verbeterd wordt.

Apple lijkt de laatste jaren vooral interesse te hebben in de knappe koppen van chipdesignbedrijven. Zo kocht het in 2008 P.A. Semi op voor 278 miljoen dollar. In 2010 voegde het team van Intrinsity zich daarbij voor 121 miljoen dollar. Zij zijn verantwoordelijk voor het design van de A4 en A5 processoren die onder andere in iPhones en iPads te vinden zijn. Met Anobit lijkt Apple wederom flink te investeren in de innovatie van chip.

Spaarpot
Apple heeft een behoorlijk gevulde spaarpot met meer dan 80 miljard dollar. Toch staat Apple niet bekend om haar koopwoede. Anobit is de grootste overname door Apple in de afgelopen 15 jaar. In 1996 kocht het NeXT Computer van Steve Jobs voor 429 miljoen dollar.

Lees meer over de overname op ArsTechnica.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple koopt Anobit voor 500 miljoen
Sluiten