Apple koopt Anobit voor 500 miljoen

11 reacties

Apple heeft voor 500 miljoen dollar het bedrijf Anobit opgekocht. Anobit is gespecialiseerd in het ontwerpen en optimaliseren van flashchips. Op dit moment bevatten de iPhone, iPad en de MacBook Air onder andere al een chip van de hand van het bedrijf.

In kindertaal doet Anobit het volgende: met het steeds drukker en complexer worden van de datastroom in flash chips ging de kwaliteit en performance achteruit. Anobit heeft een speciaal systeem bedacht om die datastromen te stroomlijnen zodat het niet dichtslibt en de kwaliteit ook nog eens verbeterd wordt.

Apple lijkt de laatste jaren vooral interesse te hebben in de knappe koppen van chipdesignbedrijven. Zo kocht het in 2008 P.A. Semi op voor 278 miljoen dollar. In 2010 voegde het team van Intrinsity zich daarbij voor 121 miljoen dollar. Zij zijn verantwoordelijk voor het design van de A4 en A5 processoren die onder andere in iPhones en iPads te vinden zijn. Met Anobit lijkt Apple wederom flink te investeren in de innovatie van chip.

Spaarpot
Apple heeft een behoorlijk gevulde spaarpot met meer dan 80 miljard dollar. Toch staat Apple niet bekend om haar koopwoede. Anobit is de grootste overname door Apple in de afgelopen 15 jaar. In 1996 kocht het NeXT Computer van Steve Jobs voor 429 miljoen dollar.

Lees meer over de overname op ArsTechnica.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  koenvisser

  2012: iMac zonder superdrive en HDD, alleen flash chips. Dan wordt het zo’n enorm snel beest!

 • Profielfoto
  bartkoopman

  Die flash chips hebben wel een houdbaarheidsdatum die nog onder de HDD ligt. Dus als je veel schrijfbewerkingen hebt…………. Is een HDD toch handig (als extra). OS op flash zou ik dan doen.

 • Profielfoto
  pim939

  2012: iMac zonder superdrive en HDD, alleen flash chips. Dan wordt het zo\’n enorm snel beest!

  dat zou wel leuk zijn

  Btw, ik kan niet reageren vanuit de app

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Bij gemiddeld gebruik gaat een SSD nog steeds 10 jaar mee.

  Houd jij het maar eens 10 jaar uit met dezelfde Mac. Kan wel, maar ik zie het niet gebeuren.

 • Profielfoto
  essiw

  Anobit is gespecialiseerd in het ontwerpen van flash chips. Anobit is gespecialiseerd in het optimaliseren van flash chips.

  Staat een beetje vreemd;)

  Altijd mooi als Apple in zoiets investeert.

 • Profielfoto
  csteelooper

  (…) Houd jij het maar eens 10 jaar uit met dezelfde Mac. (…)

  Waarom niet? Ik ben bijna halfweg en voel nog geen enkele behoefte om mijn systeem te vernieuwen. Heb ‘m eind 2012 5jaar en nog steeds zonder geheugenuitbreiding, ook nog steeds geen last van traagheid e.d. Als dat de komende tijd zo blijft zal ik m’n Mac echt niet snel vernieuwen hoor, ook al wordt-ie >10jr… Dan maar niet de nieuwste versie van Mac OS X (of diens opvolger)…

 • Profielfoto
  knekkie

  Geweldige aankoop.
  Ik ben benieuwd wanner we hier de vruchten van kunnen plukken.

 • Profielfoto
  aukem

  Geef mij ook maar zo’n Apple spaarpot…

 • Profielfoto
  Bart01

  (…) Houd jij het maar eens 10 jaar uit met dezelfde Mac. (…)

  Waarom niet? Ik ben bijna halfweg en voel nog geen enkele behoefte om mijn systeem te vernieuwen. Heb \’m eind 2012 5jaar en nog steeds zonder geheugenuitbreiding, ook nog steeds geen last van traagheid e.d. Als dat de komende tijd zo blijft zal ik m\’n Mac echt niet snel vernieuwen hoor, ook al wordt-ie >10jr… Dan maar niet de nieuwste versie van Mac OS X (of diens opvolger)…

  Je hebt hem dus 4 jaar nu. Wij praten over 6 jaar wel verder, dan heeft de marketing van Apple je vast wel is geraakt en dan zul je wel overstag gaan door een nieuwe mac aan te schaffen. En dat is ook helemaal geen schande natuurlijk :).

  De technologie gaat zo snel voorruit, ik wil niet weten hoe we computeren over 6 jaar haha:P

 • Profielfoto
  stel maar

  de iMac G4 uit begin 2002 doet het nog prima. (met orginele HDD) Vergeleken met huidige mac’s is die op de meeste punten enorm minder snel. Maar dat heeft voornamelijk te maken met de processor.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  @Bart01 Ik heb vijf jaar met mijn MacBook 2006 gedaan. Ik heb hem toch afgedankt omdat het belastingtechnisch beter voor me was een nieuwe te kopen (ik ben zzp’er). Hij doet het nog steeds prima. De traagheid die hij had kwam door een rotte hd, met een andere erin is het weer een klein snelheidsmonster.

  Ik denk/hoop dat zeker bij de Mac de marketing van Apple geen doorslaande reden is. Bij mij werkt het ook niet voor de iPhone, ik heb zojuist het abonnement voor mijn 3GS voor half geld verlengd als sim-only. Mijn 3GS doet het nog prima.