Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 12 december 2011

100 miljoen downloads in Mac App Store

Er kan weer een fles champagne open in Cupertino. Vandaag bereikte Apple met de Mac App Store de mijlpaal van 100.000.000 downloads. Net op tijd, want in januari bestaat de Mac App Store precies 1 jaar. Detail, kleine broer de App Store deed er 3 maanden over.

Phil Schiller claimt in het persbericht van Apple desondanks de overwinning: “In just three years the App Store changed how people get mobile apps, and now the Mac App Store is changing the traditional PC software industry. With more than 100 million downloads in less than a year, the Mac App Store is the largest and fastest growing PC software store in the world.”

Apple begon een jaar geleden met de Mac App Store, vooruitlopend op de introductie van Mac OS X Lion. Hiermee werden alle voordelen van de App Store voor iOS gekopieerd naar de Mac. Gebruikers hebben één winkel waar ze terecht kunnen voor (bijna) al hun software, ontwikkelaars hebben een platform met een enorm bereik.

Apple kiest best app & game

Apple heeft op dit moment de beste apps van het afgelopen jaar op een rij gezet. Zo is Pixelmator verkozen tot app van het jaar en Civilization V tot game van het jaar. Bekijk ook alle runners-up in de Mac App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
100 miljoen downloads in Mac App Store
Sluiten