100 miljoen downloads in Mac App Store

11 reacties

Er kan weer een fles champagne open in Cupertino. Vandaag bereikte Apple met de Mac App Store de mijlpaal van 100.000.000 downloads. Net op tijd, want in januari bestaat de Mac App Store precies 1 jaar. Detail, kleine broer de App Store deed er 3 maanden over.

Phil Schiller claimt in het persbericht van Apple desondanks de overwinning: “In just three years the App Store changed how people get mobile apps, and now the Mac App Store is changing the traditional PC software industry. With more than 100 million downloads in less than a year, the Mac App Store is the largest and fastest growing PC software store in the world.”

Apple begon een jaar geleden met de Mac App Store, vooruitlopend op de introductie van Mac OS X Lion. Hiermee werden alle voordelen van de App Store voor iOS gekopieerd naar de Mac. Gebruikers hebben één winkel waar ze terecht kunnen voor (bijna) al hun software, ontwikkelaars hebben een platform met een enorm bereik.

Apple kiest best app & game

Apple heeft op dit moment de beste apps van het afgelopen jaar op een rij gezet. Zo is Pixelmator verkozen tot app van het jaar en Civilization V tot game van het jaar. Bekijk ook alle runners-up in de Mac App Store.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Dustin24

  And still growing…

 • Profielfoto
  iPredict

  Eigenlijk heb ik aan de MAS voldoende gehad voor al mn software (behalve java die sinds Lion niet meer standaard in OSX zit). Ik ben benieuwd voor hoeveel mensen de MAS ook genoeg is voor alle benodigde software (want volgens mij zijn er ook genoeg mensen die de MAS niet aanraken en alles op de traditionele manier installeren)

 • Profielfoto
  Dykee

  De Mac Apple Store is een geweldig verkoopmedium, maar qua betalingsmogelijkheden is het wat mij betreft te beperkt, voor Nederland dan. Als Apple ideal zou inbouwen als betalingsmogelijkheid zou dat toch een hoop nieuwe kopers opleveren, die je anders niet zou hebben gehad. Want niet alle mensen hebben of willen een creditcard of C&B, en iTuneskaarten zijn ook niet perfect.

 • Profielfoto
  ---

  @Dykee: Hoezo? Je kunt gewoon je rekening nummer koppelen aan Click And Buy en je hebt alle betaalmiddelen. Doe ik al jaren.

 • Profielfoto
  spacefreek

  ’t is een redelijk aantal, maar valt helemaal in het niet bij de iOS app store, die al richting de 20 miljard downloads gaat, een factor 200 (!) groter dan de Mac App Store. Dit geeft duidelijk de kracht aan van een App Store voor smartphones t.o.v. computers. Zelf wil ik best via de Mac App Store installeren, maar vele titels zijn er (nog) niet te vinden of is betaald (terwijl het op internet (legaal) gewoon gratis te krijgen is)..

 • Profielfoto
  Dykee

  @MartijnH Inderdaad, dat doe ik zelf ook, en voor mij is het handig, maar ik kan me zo voorstellen dat er mensen zijn die liever een voor hun bekende en vertrouwde service gebruiken voor het aanschaffen van applicaties (zowel iOs als Mac OS X), muziek en films.

 • Profielfoto
  Appletosh

  Ik vind het vervelend dat de MAS +/- 70% vol staat met IOS apps omgebouwd voor gebruik op de Mac. ik wil meer echte Mac apps / games. Dan pas zal het echt aanslaan.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  De Mac Apple Store is een geweldig verkoopmedium, maar qua betalingsmogelijkheden is het wat mij betreft te beperkt, voor Nederland dan. Als Apple ideal zou inbouwen als betalingsmogelijkheid zou dat toch een hoop nieuwe kopers opleveren, die je anders niet zou hebben gehad. Want niet alle mensen hebben of willen een creditcard of C&B, en iTuneskaarten zijn ook niet perfect.

  Mag ik hier uit opmaken dat je iDeal dus wel perfect vindt?

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Ik vind het vervelend dat de MAS +/- 70% vol staat met IOS apps omgebouwd voor gebruik op de Mac. ik wil meer echte Mac apps / games. Dan pas zal het echt aanslaan.

  Niet alleen dat, maar er staan vrij veel apps in die beweren gratis te zijn en ‘fully functional’ wat eenmaal gedownload niet blijkt te kloppen omdat er features uit staan en die gaan pas aan als je alsnog betaald via de site van de maker.
  En vanwege de prijs limiet van ik meen $999 zullen er dus alleen ‘lite’ versies kunnen verschijnen van programma’s zoals AutoCAD.

 • Profielfoto
  kumi83

  @MartijnH ooit gegoogled op Click and Buy?? Gebruik ik echt nooit meer, om gedonder in de toekomst te voorkomen.

 • Profielfoto
  Dykee

  @ hendrik

  Zeker niet, geen enkele online betalingsmogelijkheid is perfect. Verder spreekt dat artikel in jouw link over een groot aantal onveilige webshops, maar ik denk dat we mogen aannemen dat Apple iDeal in zou bouwen dit beveiligd zou gebeuren.