Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 november 2011

Steve droomde van eigen iPhone-netwerk

Toen de iPhone in 2007 uitkwam was iedereen het er over eens: deze telefoon zou een revolutie teweeg brengen. Niet alleen het apparaat was vernieuwend maar ook de manier waarop Apple de iPhone verkocht. Operators mochten blij zijn als ze het toestel mochten verkopen en moesten er veel voor betalen, zowel per verkochte iPhone en in verplichte upgrades voor hun netwerken. Toch lijkt het er op dat Steve Jobs droomde van een nog veel grotere revolutie: een iPhone zonder mobiele operator.

Venture capitalist en en telecomexpert John Stanton vertelde gisteren op een conferentie dat hij tussen 2005 en 2007 veelvuldig met Steve Jobs heeft gesproken over diens visie om de iPhone te laten werken op een eigen mobiele netwerk. Steve was echter niet van plan GSM-masten te plaatsen. Hij wou een ongebruikt deel van het 2,4 Ghz WiFi-spectrum gebruiken en daarmee een eigen netwerk bouwen, specifiek voor de iPhone. 

Het is altijd bij een droom gebleven. Toen de iPhone daadwerkelijk klaar was voor productie koos Steve toch eieren voor zijn geld en sloot Apple een zeer lucratieve deal met AT&T. Misschien maar goed ook, want als wij in Nederland en België hadden moeten wachten totdat Apple hier zou investeren in een eigen netwerk, hadden we de iPhone nu waarschijnlijk nog steeds niet gehad.

Reageer op artikel:
Steve droomde van eigen iPhone-netwerk
Sluiten