Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 5 november 2011
Leestijd: 1 minuut

Steve Jobs voorspelt internet

1990, het jaar dat de Hubble telescoop werd gelanceerd, dat de eerste McDonald’s in Moskou haar deuren opende en waarin Tim Berners-Lee de eerste webpagina maakte op een NeXT computer. Baas en bedenker van NeXT was Steve Jobs en eerder datzelfde jaar gaf Steve een interview voor het programma Paperback Computer.

Het ongemonteerde interview van 50 minuten is recent weer opgedoken en het is onvoorstelbaar hoe raak Steve het ‘internet’ (dat nog niet bestond) beschrijft.

[jwplayer mediaid=”30219″]

Vijf jaar later gaf Steve nog een interview. Dit keer voor een Brits-Amerikaanse co-productie Triumph of the Nerds. Het volledige interview is nooit uitgezonden, omdat de tapes zijn kwijtgeraakt bij de verzending. Slechts 10 minuten haalde de miniserie. Recent is in London een kopie van het hele interview opgedoken die digitaal is opgepoetst en opnieuw is gemonteerd. Deze nieuwe versie gaat onder de naam Steve Jobs: the lost interview binnenkort in premiere in filmtheaters in de Verenigde Staten.

Van de originele miniserie heeft 9to5Mac een aantal afleveringen weten te vinden:

[jwplayer mediaid=”30220″]

[jwplayer mediaid=”30221″]

[jwplayer mediaid=”30222″]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Steve Jobs voorspelt internet
Sluiten