Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 november 2011

Stay tuned voor Apple TV-nieuws

De Apple TV is nu een dikke maand te koop in Nederland en België, nadat eerder al speelfilms werden toegevoegd aan iTunes Store . Tijd voor een nieuws-update, want ondanks het feit dat Apple zijn televisie-settop box nog steeds als een hobby ziet, gebeurt er genoeg!

In de afgelopen week zijn er geruchten opgelaaid over een opvolger van de huidige Apple TV, nadat plotseling diens prijs werd verlaagd. Vandaag kwam er een (kleine) software update uit en voor wie dit allemaal niet genoeg is kwam er deze week alternatieve software uit die allerlei functies aan de Apple TV toevoegt.

Geruchten over een opvolger van de huidige Apple TV gaan al langer rond. Verwacht wordt dat Apple op termijn met een complete televisie uit zal komen. Tegelijkertijd gaan er ook geruchten over een update van de huidige settop-box op korte termijn. Deze week laaide de anticipatie verder op toen Amazon de huidige Apple TV omdoopte tot het ‘2010 model’ en $10 van de prijs af haalde.

Het officiële nieuws rond de Apple TV beperkte zich deze week tot een kleine software update. Versie 4.4.3 is met name voor Mexicaanse gebruikers belangrijk. Zij kunnen nu gebruik maken van Netflix. Voor ons Europeanen verhelpt de update slechts een bug waarbij geluid niet uit werd gestuurd via een optische kabel als de televisie waar de Apple TV op aangesloten is niet aan stond.

Nee, wie snakt naar nieuwe functionaliteit voor zijn of haar Apple TV is overgeleverd aan de jailbreak-community. Speciaal voor die doelgroep kwam FireCore deze week met aTV Flash Black. Deze alternatieve software breidt de functionaliteit van de tweede generatie Apple TV flink uit. Zo kan er video in vrijwel elk formaat mee worden afgespeeld. Ook zit er een webbrowser, toegang tot Last.FM en een RSS reader ingebouwd. Dit alles komt niet voor niets; aTV Flash Black kost $29,95.

Reageer op artikel:
Stay tuned voor Apple TV-nieuws
Sluiten