Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 november 2011
Leestijd: 1 minuut

Slordigheden aangepakt in iOS 5.0.1

Er is een update van iOS 5 aanstaande. Versie 5.0.1 is inmiddels al verspreid onder ontwikkelaars. Hierin worden een aantal bugs verholpen, waaronder een vervelende bug waar veel iPhone-gebruikers last van hebben en een pijnlijke fout die potentieel privacy-gevaar brengt voor iPad 2-bezitters.

Eerder deze week berichtten we al over een onhebbelijkheid in iOS 5.0 die ervoor zorgde dat iPhone-accu’s sneller leeg raakten. Inmiddels heeft Apple bevestigd dat dit probleem (dat waarschijnlijk met een bug in de locatiediensten te maken heeft) opgelost wordt in de update.

Onlangs ontdekte 9to5Mac een andere pijnlijke bug in iOS 5 op de iPad 2. Met behulp van de Smart Cover bleek het mogelijk te zijn om het laatst gebruikte programma te openen, zelfs als de iPad met een toegangscode beveiligd was. Ook deze bug is verholpen in de beta-versie van iOS 5.0.1.

Wanneer iOS 5.0.1 officieel uitgebracht wordt is nog niet bekend. Algemeen wordt echter aangenomen dat dit binnen een paar weken zal gebeuren. Op dat moment kan iedereen meteen kennismaken met nóg een nieuwe functie in iOS 5: de PC-Free delta-updatetechniek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slordigheden aangepakt in iOS 5.0.1
Sluiten