Safari 5.1.2: nu (nog) meer stabiel

Door: Koen van Tongeren - 32 reacties

Er is een update voor Apple’s webbrowser Safari uitgekomen. Versie 5.1.2 biedt voornamelijk stabiliteitsverbeteringen, zo belooft Apple’s beschrijving. De algehele stabiliteit van de applicatie is verbeterd. Daarnaast zijn er problemen verholpen waardoor Safari bleef hangen of teveel geheugen verbruikte. Ook is een bug verholpen waarbij in sommige gevallen een ‘wit flitsend scherm’ te zien was tijdens het surfen. Tot slot is er ook nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Safari 5.1.2. Vanaf nu kunnen PDF’s weergegeven worden in webmateriaal.

Safari 5.1.2 is beschikbaar via de Mac OS X Software Updater.

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  The JM

  Vanaf nu kunnen PDF’s weergegeven worden in webmateriaal.

  Hoe moet ik me dat voorstellen?

 • Profielfoto
  renssies

  Hopelijk fixt dit ook de problemen met safari-webmateriaal die ineens enorm groot wordt

 • Profielfoto
  DJMischaa

  @The JM
  Nu hoef je niet eerst een PDF te downloaden om vervolgend de PDF te openen, maar je kan deze nu direct in de Safari bekijken.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Oh? Dat kon volgens mij toch al, gisteren nog PDF’s bekeken in Safari, niets gedownload.

  Als ik de tekst zo begrijp zijn het ge-embedde PDF’s. Ik weet geen websites waar je die kan vinden.

 • Profielfoto
  Strifer

  handleiding.com doet dat volgens mij

 • Profielfoto
  Gogol

  PDF’s lezen gaat weer sinds de vorige versie 5.1.1
  Over het feit dat geen PDF’s meer gelezen konden worden is genoeg over te doen geweest op Apple Discussions.

 • Profielfoto
  iBookMark

  Kan de kop van dit artikel in het Nederlands?
  “Safari 5.1.2 nu (nog) stabieler”

  Meer stabiel is letterlijk vertaald Engels.:-)

 • Profielfoto
  syltheboy

  Iedereen snapt het toch?:neutral: Ik maak me er eerlijk gezegd niet zo druk om.:wink:

 • Profielfoto
  Zzyzx_Rd

  Ik merk het verschil meteen! Scrollen gaat een stuk soepeler, ook is ‘ie een stuk lichter geworden, nog steeds een stuk zwaarder dan Chrome maar het komt al aardig in de buurt!

 • Profielfoto
  Bento

  nu (nog) meer stabiel

  Ach, ach, ach.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Als je pretendeert een nieuwssite te zijn dan behoor je ook je artikelen en koppen netjes neer te zetten. “nu (nog) meer stabiel” klinkt meer of de desbetreffende vertaler beetje labiel was vandaag. Besteed er even meer aandacht aan, dit is nou net de reden om naar andere sites te gaan voor betere journalistiek. Afgezien daaarvan, kort maar krachtig stukje. Zal de boel weer eens updaten, al tijden niet gedaan (Safari dan) want ik gebruik Firefox en Chrome:wink:

 • Profielfoto
  Wijtze

  Grappig, de update heeft een probleem die bij mij op OMT voorkwam verholpen! Toen ik voor deze update met multi-gestures naar de vorige pagina terug ging (dus van een nieuwsartiekel terug naar de hoofdpagina) dan werd een oude pagina geladen. Waarschijnlijk uit de cache oid. Nu heb ik dat probleem niet meer!

 • Profielfoto
  guide506

  Aaah fijn dat je weer pdf’s kunt openen. Ik blijf het raar vinden waarom het in de vorige versie opeens niet meer kon en je een plugin nodig had. Maar goed, daar zijn al genoeg discussies over gevoerd, het belangrijkste is dat het weer werkt.

 • Profielfoto
  Mandarijntje

  @Wijtze

  Ik had dit zelfde probleem ook inderdaad. Fijn dat het nu verholpen is!

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Kan de kop van dit artikel in het Nederlands?
  “Safari 5.1.2 nu (nog) stabieler”
  Meer stabiel is letterlijk vertaald Engels.

  Bento 3 uur geleden
  nu (nog) meer stabiel
  Ach, ach, ach.

  Ik ben blij dat ik niet de enige ben die hierover valt.

  Iedereen snapt het toch? Ik maak me er eerlijk gezegd niet zo druk om.

  Het is slecht Nederlands en lelijk. In de reacties zou ik het nog kunnen pruimen, maar van een redacteur (en van iedereen die professioneel met taal omgaat) mag je verwachten dat hij/zij correct Nederlands beheerst.

 • Profielfoto
  Bento

  Als ik op de spatiebalk druk scrolt de pagina naar beneden. Was dat al?

 • Profielfoto
  k-the-ripper

  @Bento
  Op 5.1.1 in ieder geval wel.

 • Profielfoto
  Kippewit

  @bento Zit al in Safari zo lang ik het me kan herinneren

 • Profielfoto
  jakeh

  Ach ja, dat Safari. Ziet er leuk uit, maar veel te zwaar. Doe mij maar Chrome;)

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Nog meer stabiel? Seriously? :sealed:
  Ik vraag me soms af of jullie de artikels gewoon door een vertaalmachine halen…
  .
  Op de MacBook Pro merk ik de snelheid niet. Direct even op de iMacs installeren.

 • Profielfoto
  Volkie

  Wel bijzonder dat je moet restarten na de installatie. Het zou toch niet zijn dat er systeem specifieke onderdelen gekoppeld zijn aan Safari want dat is precies waarvoor Microsoft aangeklaagd is een tijdje geleden door de EU :cool::lol:

 • Profielfoto
  ---

  Eindelijk. Ik werd echt helemaal gek van mijn iMac. Sommige (flash) video’s wilde gewoon niet meer goed laden, elke keer haperende filmpjes. Zeer irritant. Tot nu toe lijkt dat probleem weer verholpen te zijn!

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Nog meer stabiel? Seriously? :sealed:
  Ik vraag me soms af of jullie de artikels gewoon door een vertaalmachine halen…

  Zoiets staat toch ook altijd in “software update”? Altijd is het nog stabieler en wordt het aanbevolen voor… etc.
  Is gewoon een eenheids-antwoord op alles.

 • Profielfoto
  Facundo

  Zolang Apple mijn privacy-instelling ‘blokkeer cookies van derden en adverteerders’ niet respecteert blijf ik Firefox gebruiken. Apple’s forum staat al tijden vol met deze klacht, maar ze doen er niks aan.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ Hendrik… Ik heb het over meer stabiel i.p.v. stabieler. ‘Meer stabiel’ is gewoon een verkeerde comparatief.

 • Profielfoto
  Picazi

  Volverwachting klopte mijn hart…. of dit probleem was opgelost….This browser does not use the Cocoa Java Plug-In.
  1) Make sure that the JVM 1.4.1 or later is installed
  2) Check that this browser supports Java for Cocoa (such as Safari)

  Nee!

 • Profielfoto
  GeertGB

  Allang op Chrome overgestapt. Safari was traag, werd trager en toen nog eens instabiel.

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Gebruik al een jaar of 1 1/2 safari. Werkt prima en vind vooral topsites fijn. Hoef je niet constant naar bladwijzers te gaan.

  Groeten

 • Profielfoto
  trabant

  Wat is er mis met de comparatief (vergelijkende trap)?

  Redigeer je berichten fatsoenlijk of plaats niets, maar dit is een aanfluiting. En dan nog wel in de kop. Het doet pijn aan de ogen.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Is alleen maar een lapmiddel, Flash moet gewoon weg dan is alles opgelost. Mijn geheugen loopt telkens vol na bezoeken Flash-site, en dit komt alleen vrij na afsluiten Safari.

 • Profielfoto
  maconly

  Safari is leuk voor Apple websites maar zodra het spannend wordt Firefox.