Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 november 2011

Dixons opent eerste iPad-only winkel

In Utrecht is vandaag een filiaal van Dixons geopend waar slechts één product centraal staat: de iPad. De V&D in winkelcentrum Hoog Catharijne was het decor voor de opening van deze shop-in-shop waar alleen iPads en iPad-accessoires verkocht worden, een primeur volgens moederbedrijf BAS Group.

De achterliggende reden voor deze focus op één product is simpel. Dixons verkocht vorig jaar meer iPads dan notebooks en netbooks bij elkaar. De iPad is dus big business. Door een iPad-winkel te openen op het drukste winkelpunt van Nederland denkt het bedrijf deze trend voort te kunnen zetten. Het personeel in de winkel is speciaal getraind om alle ins en outs van de iPad en een ruim assortiment accessoires te kennen.

De iPad-only-winkel, de avond voor de opening.

Naast de winkel heeft Dixons nog meer iPad-initiatieven in petto. Zo wordt volgende week een speciale telefonische helpdesk voor iPad-bezitters geopend. Wie 0900-2022019 belt krijgt dan kan iPad-advies en technische ondersteuning. Lukt het je echter nog om te internetten, al dan niet op je iPad, dan raden wij je natuurlijk gewoon de OMT community aan, gewoon lekker gratis.

[UPDATE] In een eerdere versie van dit artikel viel te lezen dat de iPad-winkel de eerste ter wereld was. Het persbericht van Dixons waar dit in te lezen viel bleek onjuist. Het artikel is daarom aangepast.

Reageer op artikel:
Dixons opent eerste iPad-only winkel
Sluiten