‘Microsoft op oorlogspad met Office voor Mac en iOS’

Door: Koen van Tongeren - 29 reacties

Volgens iPad-krant The Daily werkt Microsoft op hard aan een versie van Office (Word, PowerPoint en Excel) voor de iPad. Het is opvallend dat Microsoft kiest voor de ontwikkeling van aparte Apps aangezien het bedrijf al een volledige web-based versie van de Office applicaties heeft: Office 365. Dit online pakket werkt weliswaar (nog) niet in de Safari-browser van iOS, maar al wel in Safari voor Mac.

De iOS versie van Office die Microsoft in ontwikkeling zou hebben lijkt daarmee vooral een antwoord te zijn op Apple’s iWork-applicaties (Pages, Keynote en Numbers), die al langer beschikbaar zijn voor de iPad, iPhone en iPod touch. 

The Daily meldt verder dat er in Redmond ook gewerkt aan een update van Office for Mac. Dat is geen verrassing. Office for Mac 2011 is immers nog steeds officieel niet compatible met Mac OS X Lion. De volgende versie van Office for Mac zou een aantal specifieke Lion-functies hebben, zoals het automatisch bewaren en versies bijhouden van documenten. De applicaties van Office for Mac zouden los verkocht worden in de Mac App Store voor ongeveer de zelfde prijs als iWork-applicaties.

De nieuwe versie van Microsoft Office for Mac komt volgens The Daily eind 2012. De iPad-versie zou eerder volgend jaar uitkomen. In ieder geval gaat Microsoft hard in de aanval tegen iWork, zowel op de Mac als op iOS en dat is misschien maar goed ook, want rond iWork is het de laatste tijd wel erg stil…

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  Eind 2012? Mooi op tijd weer, mogen ze meteen bezig met een update voor misschien wel 10.8
  Wat een flappies daar bij Microsoft

 • Profielfoto
  pim939

  gingen ze bij mij op school eindelijk pages gebruiken omdat de leeraren een ipad hebben. nu gaan ze zeker office gebruiken omdat dat beter aansluit op de pc van school:sad:

 • Profielfoto
  wido

  Nog een jaar??? Had Microsoft in juli al niet beloofd een update uit te brengen om Office goed te laten werken onder Lion? Zucht.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Pffff… iPad bestaat al sinds april 2010. Veel te laat dus. Enige (mogelijke) pluspunt is de uitwisseling tussen de iOS apps en de desktopversie’s alhoewel je met Office 2011 nog steeds niet terecht kan op Lion. Redmond get your shit together before you dump new turds!

 • Profielfoto
  liesebirdie

  “Hard in de aanval” en “eind 2012” rijmt niet echt met elkaar.
  .
  Ik vraag me ook af of MS hard in de aanval gaat. iWork is eigenlijk geen bedreiging te noemen, zeker niet nu het “rond iWork de laatste tijd wel erg stil is”.
  .
  Een beetje een vaag nieuwsbericht dit.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ MouseMighty.. Ik gebruik Office ’11 op al de Macs in huis (3) zonder enig probleem. Lion wordt nog niet officieel ondersteund maar veel loopt er niet fout eigenlijk…
  .
  Ik vind het gewoon enorm (te) laat. We zijn intussen al bijna aan een derde iPad toe en ze willen dan serieus ‘in de aanval’ tegen iWork.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Ik weet dat je Office 2011 wel kan gebruiken op Lion maar officieel is die nog niet ondersteund. Dat betekent simpelweg op bedrijfsniveau een no-go. Ik heb bv vlak na uitkomen ook Adobe CS5(.5) op Lion zien werken, voordat het ondersteund werd. Het kan, je loopt een risico wat je zelf neemt. Afgezien van iWork apps zijn er nog andere alternatieven zoals QuickOffice en Documents to Go.

 • Profielfoto
  essiw

  iWork is helemaal niet stil op de iPad, heb om de aantal maanden wel een update met extra functies en bugfixes.

 • Profielfoto
  binaries4me

  De grote vraag is: Wanneer komt iWork’s 2012 uit? Nu zitten we nog met 09 te prutsen. Kom op Apple!!

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Waarom spreken zoveel mensen over iWorks? Het is iWork.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik draai geen Microsoft-spul op m’n Apple-spullen.

 • Profielfoto
  iAlwin

  Ik draai geen Microsoft-spul op m\’n Apple-spullen.

  Dan moet jij eens je geschiedenis boeken induiken…

 • Profielfoto
  The JM

  Waarom spreken zoveel mensen over iWorks? Het is iWork.

  Komt waarschijnlijk doordat de voorloper AppleWorks was. Kan me er ook aan ergeren. Net als mensen iTouch zeggen:(

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Ik ben geen fanboy maar als je ’n beetje omgaat met Apple producten is het juist schrijven van de productnamen toch een eitje hé? I-Pod, iTouch, iWorks, …

 • Profielfoto
  Bento

  werkt Microsoft op hard aan een versie

  Op hard aan. Het valt echt niet mee hè? Toch een kleine moeite om je bericht even door te lezen voordat het wordt gepubliceerd.

 • Profielfoto
  pim939

  Ik ben geen fanboy maar als je \’n beetje omgaat met Apple producten is het juist schrijven van de productnamen toch een eitje hé? I-Pod, iTouch, iWorks, …

  Ik zie het ook te vaak

 • Profielfoto
  SunKeeper

  En een iTouch is?

  Ik dacht altijd dat ze daarmee een HP product bedoelden, maar een tijdje later zag ik dat die het Touchsmart noemen. Dus iTouch staat voor de iPod touch, aangezien die het meest populair is onder de mensen die het woord in de mond nemen.

  Tsja, Microsoft…need to say more? :sealed: Ze weten nu nog niet eens wanneer Windows 8 precies komt. Het droppen van de BIOS-support zal ze nog duur komen te staan.

  En daarnaast natuurlijk de Vista-vrees: Windows NT werkte perfect, ME was een ramp, XP een gouden versie die na 10 jaar nog perfect draait, Vista een driverramp, Windows 7 weer aardig stabiel….guess what’s next.:sarcastic:

 • Profielfoto
  Arthur345

  Te laat? Ik vind het een mooie tijd. Nu hebben echt veel mensen een i-pad. Wat hadden jullie dan in gedachten? Een maand na de release van de i-pad?

 • Profielfoto
  wouwout

  ik werk al maanden met Office 2011 op Lion. Hoezo niet compatible? Werkt prima en snel.
  Voor alle Microsoft haters hierboven: iWorks is geen alternatief voor Office, in ieder geval niet in een zakelijke omgeving. En volgens mij is Apple daar ook achter (zachte dood).

 • Profielfoto
  GeertGB

  MS Office 2011 op de Mac is toch net niet MS Office 10 op Windows 7. iWork is weer niet compatibel. Liever eerst een betere Office 2011 dan weer een halve Office 2012 op de iPad. Zucht.

 • Profielfoto
  klonic

  Oei, dit kan voor mij betekenen dat ik een iPad ga aanschaffen. Mocht office niet komen of teleurstellen dan moet ik toch echt een Tablet zoeken met een volwaardige Windows (of OSX).

  Office is een geweldig pakket, veel beter dan iWork.

  @SunKeeper
  Vista was niet alleen een driverramp, het was ook een stabiliteitsramp, vervolgens was het ook niet echt innovatief. Windows 7 is wel ok met wat goede functies en een wat gebruiksvriendelijker. Ik denk dat Windows 8 jouw gevonden systeem in de war gaat gooien en een heel mooi OS kan gaan worden als ze het stabiel krijgen en de drivers laten werken kan het een prachtproduct worden.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Klonic, er is geen tablet met een “volwaardig” OS zoals jij zegt, gaat er ook niet komen. Daar is het geen tablet voor nl. Je kan straks/nu kiezen uit Android/Windows Mobile/iOS

 • Profielfoto
  klaasb

  De apps zijn nodig om Microsofts clouddienst te verkopen.
  Er zal wel een update voor de huidige Office komen, en een compleet nieuwe Office eind 2012.

 • Profielfoto
  Taceau

  Ben blij dat Microsoft weer echt gaat ontwikkelen voor de Mac en afgeleide producten. Doen ze al heeeeel erg lang trouwens.

 • Profielfoto
  Erwal

  Dus straks office apps als word, excel, powerpoint in de mac app store tegen dezelfde tarieven als pages, numbers en keynote? Dat zou een enorme prijsverlaging betekenen voor mickeysoft… en afstand doen van hun huidige licentie model (home&student, professional, ultimate, corporate en wat al niet meer wat ik niet wil snappen).
  Kortom: eerst zien dan geloven.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Wat kan er nog meer verandert worden aan iWork dan? Het is toch de bedoeling dat je kan typen met wat extra functies en een gebruiksvriendelijke omgeving? Dat is Office niet en iWork wel.
  Voor zakelijk gebruik is Office wel meer geschikt, vanwege de gigantische batterij aan functies. Voor thuisgebruik echter…..
  Logisch overigens dat ze een versie willen uitbrengen voor de iPad. Een gigantisch platform natuurlijk!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Goed om te horen dat MS Office voor de iPad in aantocht is!
  Voor veel mensen is het ontbreken daarvan nog een belemmering om een iPad te kopen. En met Office is de iPad weer een stap verder op weg naar volwaardige computerfuncties: Word, Excel en Powerpoint is vooral voor mensen die de iPad ook voor werk gebruiken erg belangrijk. Maar bijvoorbeeld ook voor scholieren en studenten.
  iWork vind ik geen alternatief, dus de kop “Microsoft op oorlogspad” lijkt me erg overdreven. Ik denk dat de meerderheid van de Applegebruikers toch MS Office gebruikt en geen iWork. Paar jaar geleden heb ik iWork 2008 gekocht, omdat ik liever ook niks met Microsoft te maken wil hebben. Maar met alle respect hoor: het zag er toch minder goed uit en als je elk document speciaal nog ’s extra moet exporteren om er een Word.doc document van te maken (wat toch nodig is in communicatie met alle Windhoos-contacten!) dan is het veel te lastig.
  Ik weet niet of dat nog steeds zo is? Ik vond het jammer dat Apple niet een volwaardig Office-achtig softwarepakket heeft. Ook Keynote vond ik minder handig en vooral minder fraai dan Powerpoint. Doet me als fanatiek Applegebruiker (20 jaar werk ik op Apple!) pijn om te zeggen, maar het is de waarheid. Maar goed, dat was iWork 2008, dus ik weet niet of er op dat punt intussen veel veranderd is.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  iWork is een volwaardige Office-achtig softwarepakket. Dat je misschien moet wennen aan andere interface/mogelijkheden is ook logisch maar dat Keynote minder fraai is dan Powerpoint is BS. Minder handig komt alleen, waarschijnlijk, omdat je altijd met MS Office gewerkt hebt. Ja er is wel degelijk verschil tussen iWork ’08 en iWork ’09. Maar goed het gaat hier niet om de vergelijking iWork vs Office (vs Google Docs vs Open Office). Ik vind dat Microsoft veel te laat hier mee is. Er zijn sinds dag 1 al alternatieven maarrrr, en dan herhaal ik mezelf even:

  “Enige (mogelijke) pluspunt is de uitwisseling van documenten gemaakt met de iOS apps en de desktopversie’s van Office”

  Alhoewel er vaak al zoveel verschillen optreden tussen onderlinge versies en instellingen.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Ik vind eerder M$ office geen goed alternatief voor iWork…
  Op m’n huidige baan moet ik veel met Excel werken, omdat het simpelweg niet toegestaan is om betere alternatieven te installeren en te gebruiken… Een groot deel van m’n tijd ben ik simpelweg bezig om m’n weg te vinden om de bugs in dat kloteprogramma. iWork mag dan wat minder features hebben, maar de stabiliteit en vooral het grafisch veel betere resultaat (Word levert bijv. echt bagger uit) maakt voor mij iWork een veel aantrekkelijker alternatief. Ik hoop echt niet dat Apple het een stille dood laat sterven, maar inderdaad gauw ook met een killer-editie voor op de Mac komt.