Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 november 2011

‘Microsoft op oorlogspad met Office voor Mac en iOS’

Volgens iPad-krant The Daily werkt Microsoft op hard aan een versie van Office (Word, PowerPoint en Excel) voor de iPad. Het is opvallend dat Microsoft kiest voor de ontwikkeling van aparte Apps aangezien het bedrijf al een volledige web-based versie van de Office applicaties heeft: Office 365. Dit online pakket werkt weliswaar (nog) niet in de Safari-browser van iOS, maar al wel in Safari voor Mac.

De iOS versie van Office die Microsoft in ontwikkeling zou hebben lijkt daarmee vooral een antwoord te zijn op Apple’s iWork-applicaties (Pages, Keynote en Numbers), die al langer beschikbaar zijn voor de iPad, iPhone en iPod touch. 

The Daily meldt verder dat er in Redmond ook gewerkt aan een update van Office for Mac. Dat is geen verrassing. Office for Mac 2011 is immers nog steeds officieel niet compatible met Mac OS X Lion. De volgende versie van Office for Mac zou een aantal specifieke Lion-functies hebben, zoals het automatisch bewaren en versies bijhouden van documenten. De applicaties van Office for Mac zouden los verkocht worden in de Mac App Store voor ongeveer de zelfde prijs als iWork-applicaties.

De nieuwe versie van Microsoft Office for Mac komt volgens The Daily eind 2012. De iPad-versie zou eerder volgend jaar uitkomen. In ieder geval gaat Microsoft hard in de aanval tegen iWork, zowel op de Mac als op iOS en dat is misschien maar goed ook, want rond iWork is het de laatste tijd wel erg stil…

Reageer op artikel:
‘Microsoft op oorlogspad met Office voor Mac en iOS’
Sluiten