Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 november 2011

MacBook met 3G weer stapje dichterbij?

Het is één van de meest gemiste functies in de huidige MacBook Pro en MacBook Air: een ingebouwde 3G-antenne voor mobiel internet. Dat Apple hier al jaren mee experimenteert weten we al sinds er eerder dit jaar een prototype MacBook Pro uit 2007 opdook met 3G antenne en simkaarthouder. Nu is er een patent toegekend aan Apple waaruit verdere hoop geput kan worden op 3G in toekomstige MacBooks.

Het patent is ontdekt door de site Patently Apple en beschrijft een fysieke vorm van een antenne voor MacBooks waarmee Bluetooth-, Wifi- én 3G-verbindingen gemaakt kunnen worden. De site merkt hierbij op dat dit niet het eerste 3G-MacBook-patent is dat Apple in handen heeft. In september 2010 werd al een vergelijkbaar patent toegekend aan Apple.

Helaas geldt voor dit patent het zelfde ontnuchterende feit dat voor alle Apple-patenten geldt: resultaten bij het US Patent and Trademark Office bieden geen garantie voor de toekomst. We moeten dus afwachten of er überhaupt MacBooks met ingebouwde mobiele dataverbindingen uit gaan komen en als dat gebeurt, of dat 3G of 4G verbindingen worden.

Reageer op artikel:
MacBook met 3G weer stapje dichterbij?
Sluiten