MacBook met 3G weer stapje dichterbij?

Door: Koen van Tongeren - 7 reacties

Het is één van de meest gemiste functies in de huidige MacBook Pro en MacBook Air: een ingebouwde 3G-antenne voor mobiel internet. Dat Apple hier al jaren mee experimenteert weten we al sinds er eerder dit jaar een prototype MacBook Pro uit 2007 opdook met 3G antenne en simkaarthouder. Nu is er een patent toegekend aan Apple waaruit verdere hoop geput kan worden op 3G in toekomstige MacBooks.

Het patent is ontdekt door de site Patently Apple en beschrijft een fysieke vorm van een antenne voor MacBooks waarmee Bluetooth-, Wifi- én 3G-verbindingen gemaakt kunnen worden. De site merkt hierbij op dat dit niet het eerste 3G-MacBook-patent is dat Apple in handen heeft. In september 2010 werd al een vergelijkbaar patent toegekend aan Apple.

Helaas geldt voor dit patent het zelfde ontnuchterende feit dat voor alle Apple-patenten geldt: resultaten bij het US Patent and Trademark Office bieden geen garantie voor de toekomst. We moeten dus afwachten of er überhaupt MacBooks met ingebouwde mobiele dataverbindingen uit gaan komen en als dat gebeurt, of dat 3G of 4G verbindingen worden.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  MathiasB

  Dat zal nog wel eventjes uitblijven, dan kunnen ze meer iPads verkopen…

 • Profielfoto
  pim939

  Als je echt 3G wilt koop je toch gewoon zo een dongel?

 • Profielfoto
  Melle

  Voor mij zou het zeker en vast een (extra) argument zijn, om een macbook te kopen.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Als je echt 3G wilt koop je toch gewoon zo een dongel?

  Maar zo’n uitpuilend ding is natuurlijk niet echt in lijn met Apple’s visie..

 • Profielfoto
  Elbertox

  Bluetooth of USB tethering van je iPhone of hem instellen als wifi hotspot, ik heb geen behoefte om een extra sim kaart met bundel te betalen als het perfect zonder kan.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Denk eerder 4G. 3G is op zijn retour in Amerika. Alle providers zijn al op 4G aan het overstappen. De snelheid van 3G hier ligt ook fors lager dan in Nederland. Verizon, sprint en t-Mobile hebben al 4G netwerken uitgerold en ook ATT begint er mee. In alle grote steden heb je al 4G netwerken die vele malen sneller zijn dan de 3G netwerken.

  Met 3G haal hier haal je maximaal 1 a 2 mbps, maar vaak haal je slechts 0.6 mbps. Met 4G haal je gemakkelijk 5 mbps en vaak nog hoger. Vergeet ook niet dat voor Apple de Amerikaanse markt nog altijd de belangrijkste is.

 • Profielfoto
  WillumpieNL

  Elbertox: tenzij je een iPhone hebt met T-Mobile Abo…:( Tethering niet toegestaan…