Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 28 november 2011

Maak van je iPhone een ‘DSLR camera’

De iPhone is de populairste camera op Flickr. Dat is niet raar, want je hebt hem doorgaans altijd bij je. Dat kunnen we niet zeggen van een DSLR. Deze grote camera ligt steeds vaker stof te vangen. OMT gaat op zoek naar de middweg: de compactheid van de iPhone en de mogelijkheden van een DSLR.

Op de website photojojo.com vonden we een rariteitenkabinet met accessoires om alles uit de camera van je iPhone te halen. Zo hebben we daar de Telephoto iPhone lens ($35). Hiermee krijg je een 8x zoom toetertje die je dankzij het meegeleverde cover over de lens van de iPhone schuift. Het ziet er niet uit, het werkt wel. Op vimeo vonden we een voorbeeldfilmpje waarbij het ons opvalt dat de kwaliteit behoorlijk goed blijft. Wil je liever een fisheye lens om zoveel mogelijk in beeld te krijgen, dan is deze ook beschikbaar ($25).

Telephoto iPhone Lens

Het kan nog veel absurder, want Photojojo levert ook een adapter ($249) voor normale Canon of Nikon lenzen. Hiermee hoef je je dure lenzen niet weg te gooien. Dankzij deze adapter kun je handmatig scherpstellen en gebruik maken van de kracht van je lenzen. Of dit nu een telelens is of de prachtige scherpte-diepte van een 50mm lens met vast brandpunt.

iPhone SLR Mount

Nu we de juiste lenzen hebben, gaan we op zoek naar een manier om je iPhone op een statief te zetten. Dit levert namelijk het beste resultaat, helemaal bij zoomlenzen en video-opnames. Op studioneat.com vinden we de via Kickstarter gefinancierde Glif Plus ($30). Deze draai je op een statief om er vervolgens een iPhone 4 of 4S in te schuiven.

Glif Plus

Wat nog rest is een zelfontspanner. Hiervoor duiken we de App Store in en downloaden Camera+ (€0,79). Deze populaire app is al meer dan 4 miljoen keer gedownload en bevat naast veel effecten en filters een timer. Zo staan we zelf ook nog een keer op de foto.

Disclaimer: OMT erkent de gevoeligheid van DSLR-bezitters en wil met dit artikel derhalve geenszins suggereren dat een iPhone met opzetstukken een DSLR kan vervangen.

Reageer op artikel:
Maak van je iPhone een ‘DSLR camera’
Sluiten