Lieve Steve, nu in boekvorm

Door: Koen van Tongeren - 6 reacties

Met het overlijden van Apple’s oprichter en CEO Steve Jobs verdwijnt ook een geliefde serie op OMT: Lieve Steve. Hierin behandelden we e-mails die alledaagse Apple-gebruikers naar hem stuurden en zijn reacties hierop. Voordat we Lieve Steve ten grave dragen is er One More Thing… het boek ‘Letters to Steve‘.

Mark Milian, werkzaam op de technologieredactie van CNN, heeft  het boek geschreven. Door e-mailwisselingen tussen Steve en ‘gewone’ gebruikers te combineren met interviews met die gebruikers heeft hij een beeld geschetst van Steve in verschillende rollen. Soms is hij vriendelijk en behulpzaam, dan weer streng en belerend, manipulerend of gewoon onbeschoft. Hij wijst gebruikers terecht als ze hem bekritiseren, legt zaken uit als ze (volgens hem) niet goed gesnapt worden en maakt gebruikers nieuwsgierig naar de toekomst zonder daadwerkelijk iets te verklappen. Hierbij komt zijn reality distorion field vaak goed van pas. 

Letters to Steve valt natuurlijk niet te vergelijken met de officiële biografie van Walter Isaacson, maar voor $ 5,74 is het een leuk niemendalletje voor wie die pil al uit heeft. Het boek is te koop in Amazon’s Kindle Store.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  241

  20 mailtjes per pagina?:P

 • Profielfoto
  koen

  Gouden Doden:neutral:

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Kindle Store??? :thumbsdown: #megafail

 • Profielfoto
  Str3ss

  Ik vind het wel zéér triestig dat Steve dood is en bovendien ook ‘leuk’ (niet dat ik een dode leuk vindt) dat iedereen zijn beleven en bedankingen zegt. Maar om hier nu een boek over te gaan schrijven van die berichtjes, vind ik toch wel iets van het ‘goede’?

 • Profielfoto
  ramrod

  Je wordt hier toch kots en kots misselijk van , je zou bijna alleen hier om weer naar Windows overgaan

 • Profielfoto
  MichaelB

  @ramrod

  Waarom dan?

  Is niets nieuws dat er biografieën en verhalen van overleden personen worden uitgegeven na de dood van deze personen hoor.