Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 november 2011
Leestijd: 1 minuut

Lieve Steve, nu in boekvorm

Met het overlijden van Apple’s oprichter en CEO Steve Jobs verdwijnt ook een geliefde serie op OMT: Lieve Steve. Hierin behandelden we e-mails die alledaagse Apple-gebruikers naar hem stuurden en zijn reacties hierop. Voordat we Lieve Steve ten grave dragen is er One More Thing… het boek ‘Letters to Steve‘.

Mark Milian, werkzaam op de technologieredactie van CNN, heeft  het boek geschreven. Door e-mailwisselingen tussen Steve en ‘gewone’ gebruikers te combineren met interviews met die gebruikers heeft hij een beeld geschetst van Steve in verschillende rollen. Soms is hij vriendelijk en behulpzaam, dan weer streng en belerend, manipulerend of gewoon onbeschoft. Hij wijst gebruikers terecht als ze hem bekritiseren, legt zaken uit als ze (volgens hem) niet goed gesnapt worden en maakt gebruikers nieuwsgierig naar de toekomst zonder daadwerkelijk iets te verklappen. Hierbij komt zijn reality distorion field vaak goed van pas. 

Letters to Steve valt natuurlijk niet te vergelijken met de officiële biografie van Walter Isaacson, maar voor $ 5,74 is het een leuk niemendalletje voor wie die pil al uit heeft. Het boek is te koop in Amazon’s Kindle Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lieve Steve, nu in boekvorm
Sluiten