Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 25 november 2011

Leerkrachten betalen mee aan iPads in klas

Pilots. Het lijkt een nieuw fenomeen in het onderwijswereldje. Zodra een school beseft dat het met de tijd mee moet, worden er pilots uitgezet. Zo ook op basisschool Het Slingertouw in Heerenveen. Hier wil men iPads in de school halen. Kennisnet interviewde directeur Bennie van der Schaaf.

Dat ieder dubbeltje wordt omgedraaid in het onderwijs blijkt wel uit de wijze van financiering van de iPads. Docenten betalen namelijk uit eigen zak de helft van de aanschafkosten. De school betaalt de andere helft op voorwaarde dat de iPad wel ook op school wordt gebruikt.

Het team van OBS Het Slingertouw

Maar waarom een iPad? “Het apparaat is handzaam, makkelijk, overzichtelijk, je kan geen fouten maken en het apparaat werkt altijd. Geen fouten kunnen maken nodigt uit tot experimenteren. Inmiddels printen we onze vergaderstukken niet meer en de iPad werd ook metéén ingezet in de klas. Zo leren wij ook weer van de kinderen. ”

Directeur Bennie heeft ook nog tips voor andere scholen die denken aan het gebruik van iPads in hun klassen: “Toon lef. Wacht niet af. Denk niet ik wacht eerst op de iPad 3 of op het nieuwe besturingssysteem of op een goedkopere versie of op de ontwikkeling van een Android tablet. Er is dan altijd wel een reden om niet tot actie over te gaan. We leven nu, dus moeten we nu lef tonen.”

Amen. Lees het hele interview met Bennie van der Schaaf.

Reageer op artikel:
Leerkrachten betalen mee aan iPads in klas
Sluiten