Kan je nog innoveren met een dock?

Door: Koen van Tongeren - 13 reacties

Het is een legitieme vraag: valt er nog iets te innoveren aan een dock? Het is immers een van de minst spannende accessoires die Apple verkoopt. Je iPhone, iPod of iPad moet er in passen en je moet het kunnen aansluiten op een computer of stroombron. Toch denkt Apple nog wel wat te kunnen innoveren aan docks voor iOS-apparaten, zo blijkt uit een recent toegekend patent.

In het patent wordt een nieuwe generatie docks beschreven. Het belangrijkste verschil met huidige en vorige generaties is het ‘power management’. Het patent beschrijft een methode waardoor het dock verschillende soorten [iOS] apparaten herkent en daar de stroomsterkte op kan aanpassen. Daarnaast communiceert het dock met de accu van het aangesloten apparaat en kan het zo de stroomtoevoer naar de batterij aan- of uitzetten. Dat kan de levensduur van een accu verlengen.

In het patent duikt ook een apparaat op met twee dock-connectors: één in de lengte en één in de breedte. Dit is echter niet nieuw. Meer dan een jaar geleden vroeg Apple al een patent aan voor een iPad met twee dock-connectors.

Overigens worden in het patent naast iPhones en iPods ook ‘beeldschermen’ genoemd als apparaten die van het dock gebruik kunnen maken. Sommige websites zien dit als een aanwijzing voor een Apple televisie. Bij OMT zien we echter het nut van het opladen van een tv niet zo in en houden wij het op een vroegtijdige beschrijving van de iPad.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  segher

  ik hoop dat er binnen kort dan ook echt een televisie van apple komt

 • Profielfoto
  Siri

  Best wel handig als er 2 dockconnectors in zitten. Ik zit namelijk altijd te dubben of ik mijn dock nou op de computer moet aansluiten of op de oplader. Maargoed, als ik die dan koop, heb ik er twee en dan is het probleem ook opgelost.:slant:

  EDIT
  Ik bedenk me ineens dat het niet meer nodig is om je iPhone/iPod/iPad aan je computer te hangen. Dus probleem opgelost :P.

 • Profielfoto
  Neptunus

  @ Siri: Wat is de toegevoegde waarde van de oplader als je hem al aan de computer hebt hangen (en hij dus ook oplaadt)?

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik hoop eerder op een ingang die zowel USB als Thunderbolt ondersteund, tenzij USB 3.0 eindelijk eens door Apple wordt omarmd.. http://tiny.cc/7o2nt
  .
  Neptunus, opladen via de computer duurt langer.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Bij OMT zien we echter het nut van het opladen van een tv niet zo in…

  I lolled.:grin:

 • Profielfoto
  pim939

  Heb je verschillen in stroomsterkte?

 • Profielfoto
  SunKeeper
 • Profielfoto
  timmiex

  Goed idee dat communiceren met de accu dan kan je gewoon altijd je ipod in de oplader laten staan!

 • Profielfoto
  INCTRL

  Neptunus 2 uur geleden

  Je zegt hjet zelf al: hebt “hangen ” aan je computer.
  Die docks zijn er voor om hem stijlvol neer te zetten incl. audio output.

 • Profielfoto
  iStudent

  Weet iemand toevallig of de adapters van de huidige generatie MacBook Pro’s ook “slim” laden, dus stoppen met doorladen als je accu vol is?

  Of maakt dat helemaal niets uit?

 • Profielfoto
  Monsta

  iStudent, nee volgens mij nog niet, maar ik hoop binnenkort gauw wel.

  Het lijkt mij niet de bedoeling dat je na een paar uur opladen de telefoon ‘een keer’ volledig is opgeladen en langzaam weer terug loopt. Het lijkt me ook niet de bedoeling dat de batterij constant een ‘shotje’ stroom krijgt zodra het percentage van 100% op 99% valt. We willen natuurlijk wel een situatie dat als je undocked een volledig opgeladen device in handen hebt. Clueles..

 • Profielfoto
  eiskoud

  Een oplaadbare iMac met multi-touch scherm speciaal voor grafisch ontwerpers.. soort van Wacom monitor maar dan beter.. en van Apple

  :innocent: