GarageBand nu ook op de iPhone

Door: Lucas Raggers - 13 reacties

GarageBand was er eerst voor de Mac (2004), toen voor de iPad (maart 2011) en vanaf vanavond ook voor de iPhone. In onbewaakte momenten kun je nu overal je eigen stukken componeren met gitaren, drums, bas, piano, je eigen stem waarna je het geheel meteen nog even afmixt.

Onbedoeld drukt Apple met GarageBand voor de iPhone een aantal andere gelijksoortige apps uit de markt. Zo kun je met GarageBand bijvoorbeeld je elektrische gitaar aansluiten op de koptelefooningang en vervolgens kiezen uit één van de 9 ingebouwde versterkers. Deze feature was de enige reden van bestaan voor de Amplitude iRig.

“Op iPad was GarageBand al een groot succes. Daarom denken we dat klanten deze app ook graag op hun iPhone of iPod touch gebruiken”, aldus Philip Schiller. “Dankzij de combinatie van de innovatieve Multi-Touch-interface en de slimme instrumenten is het een fluitje van een cent om geweldig klinkende muziek te maken, zelfs als je nooit noten hebt leren lezen of een instrument hebt bespeeld.”

GarageBand is een universele app en is dus geschikt voor zowel iPhones als iPads. Wil je GarageBand kunnen gebruiken, dan moet je beschikken over een iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3e en 4e generatie) of iPad. Daarnaast moet je minimaal iOS 4.3 draaien.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  nicolaas61

  net gedownload =D

 • Profielfoto
  Aerea

  Misschien ook handig voor op de iPod nano.

 • Profielfoto
  Flesh

  Misschien maar ff downloaden, ik vind alleen dat stukje hardware iRig echt verschrikkelijk slecht.. Heeft iemand anders daar ook ervaringen mee? Echt veel ruis zit erbij!

 • Profielfoto
  blurryMotions

  SUPER!! Kijk, echt muziek ermee maken zie ik met nog niet gauw doen, maar het is wel een zeeeeer uitgebreidt stukje software dat je krijgt voor €3,99… Kan ik eindelijk overal wat pingelen op een toetsenbordje.

 • Profielfoto
  Basket Case

  @Flesh
  iRig is inderdaad een ramp, viel mij erg tegen. Ik gebruik nu de Jam van Apogee. Belachelijk duur, voelt niet super stevig aan voor dat geld, maar werkt als een tierelier. In feite is het een eenvoudige 24bit/44kHz 1-kanaals ADC en daarom wat duur. Maar het voordeel is dat je ‘m ook kan gebruiken om een behoorlijk signaal je Mac in te krijgen.

 • Profielfoto
  iPredict

  correctie: het is amplituBe in dit geval;)

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  VET! VET! VET!
  Had ‘m natuurlijk al op de iPad. Had toen ook al eens gedacht dit zou je eigenlijk ook op je iPhone moeten hebben. Maar ja daar is het scherm van de iPhone natuurlijk veel te klein voor. Hoe ze het geflikt hebben bij Apple, maar zelfs op en klein scherm is GarageBand nog te bespelen! En werkt alles (op mijn iPhone 4) ook nog eens lekker vlot ook! Je blijft je keer op keer verbazen hoe zo’n fantastische ‘telefoon’ het is!

 • Profielfoto
  MadDonna

  En wellicht al bekend, maar als je hem op je ipad al hebt, hoef je voor deze versie niks te betalen.

 • Profielfoto
  plonserd

  Ben benieuwd, straks ns downloaden.

  Was al helemaal verslaafd aan Garageband op de iPad, echt ideaal om wat ideetjes uit te werken zonder dat ik in m’n studio moet gaan kruipen. Fijne toevoeging aan de nieuwe Garageband is dat je zelf blijkbaar je eigen akkoorden kan gebruiken bij de Smart Instruments, daar was ik wel op aan’t wachten:)

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Die iRig hardware (dat snoertje) was inderdaad niet ideaal: die ging in de analoge microfooningang, in plaats van onderop in de grote stekker. Onderop zit in ieder geval perfecte digital out, zit daar geen digital in bij? Dank voor de tip van de Apogee Jam. Gaat die wel in de grote stekker?

 • Profielfoto
  qazwsxedc

  Zou ik mijn Apogee ONE hiermee ook kunnen gebruiken? Die werkt nu alleen met mijn MBP, maar als ik hem op mijn iPhone kan aansluiten scheelt me dat weer wat gesleep.

 • Profielfoto
  gnimiurc

  Garageband voor de iPad had ik al gekocht en inmiddels geüpdatet. Maar hoe krijg ik het nu op mijn 3GS? Of moet ik Garageband opnieuw kopen?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En ik maar klikken op die filmpjes hierboven….hahahahaha….
  Garageband….het lijkt en is waarschijnlijk geweldig leuk, maar laat het nou één van de weinig programma’s in mijn iMac & MacBook Pro zijn die ik nog nooit heb gebruikt…en gek genoeg ook mijn drie jongens niet. En de jongste is enorm muzikaal.