Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 1 november 2011
Leestijd: 1 minuut

GarageBand nu ook op de iPhone

GarageBand was er eerst voor de Mac (2004), toen voor de iPad (maart 2011) en vanaf vanavond ook voor de iPhone. In onbewaakte momenten kun je nu overal je eigen stukken componeren met gitaren, drums, bas, piano, je eigen stem waarna je het geheel meteen nog even afmixt.

Onbedoeld drukt Apple met GarageBand voor de iPhone een aantal andere gelijksoortige apps uit de markt. Zo kun je met GarageBand bijvoorbeeld je elektrische gitaar aansluiten op de koptelefooningang en vervolgens kiezen uit één van de 9 ingebouwde versterkers. Deze feature was de enige reden van bestaan voor de Amplitude iRig.

“Op iPad was GarageBand al een groot succes. Daarom denken we dat klanten deze app ook graag op hun iPhone of iPod touch gebruiken”, aldus Philip Schiller. “Dankzij de combinatie van de innovatieve Multi-Touch-interface en de slimme instrumenten is het een fluitje van een cent om geweldig klinkende muziek te maken, zelfs als je nooit noten hebt leren lezen of een instrument hebt bespeeld.”

GarageBand is een universele app en is dus geschikt voor zowel iPhones als iPads. Wil je GarageBand kunnen gebruiken, dan moet je beschikken over een iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3e en 4e generatie) of iPad. Daarnaast moet je minimaal iOS 4.3 draaien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GarageBand nu ook op de iPhone
Sluiten