Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 14 november 2011

‘iPhone 5 wordt Steve’s Last More Thing’

De iPhone 4S werd door fans omgedoopt tot iPhone Fo(u)r Steve toen Apple’s CEO één dag later overleed. Het zou immers het laatste Apple product zijn waar hij zelf intensief aan gewerkt had, maar is dat wel zo? Volgens Cnet was het niet de 4S maar de iPhone 5 waar Steve zich tot zijn laatste snik mee bemoeid heeft. Een analist vertelt de website dat de 4S nauwelijks aandacht kreeg van Steve omdat hij zelf aanvoelde dat zijn tijd beperkt was.

Business Insider onderschrijft dit. Volgens de site leek het tot 3 maanden van te voren dat niet de  iPhone 4S maar de iPhone 5 uitgebracht zou worden.  Een (naar eigen zeggen) betrouwbare bron heeft dat verklaard. Hij of zij zou een prototype van de iPhone 5 in handen gehad hebben. Het model was platter, had een 4 inch scherm en een capacitieve homeknop. Medewerkers van Apple zouden deze bron verteld hebben dat het uiteindelijke model een 10 megapixel camera en een 4G-dataverbinding zou krijgen. De buitenkant zou van Liquid Metal gemaakt worden, in verschillende kleuren. Deze beschrijving zou passen bij de hoesjes van Chinese makelij die eerder dit jaar uitlekten. 

Waarom kondigde Tim Cook in oktober dan toch een iPhone 4S en geen 5 aan? Volgens de bron van Business Insider gaat het gerucht onder Apple-medewerkers dat Steve niet tevreden was met het grotere scherm. Door verschillende formaten iPhone te maken zou er ongewenste differentiatie voor App-ontwikkelaars ontstaan. Zij zouden verschillende versies van hun Apps moeten maken. Android- en Windows Phone 7-ontwikkelaars kennen dit probleem al. Tegelijkertijd hoeft het hebben van een groter scherm geen probleem te zijn, zolang de verhouding maar 3:2 blijft. De resolutie van het scherm is immers eerder al aangepast toen de iPhone 4 met het retina beeldscherm uitkwam.

Daarmee blijft het dus de vraag wat de échte beweegreden was om een iPhone 4S in plaats van een iPhone 5 op de markt te brengen en wanneer Steve’s laatste meesterwerk wél het levenslicht zal zien.

Reageer op artikel:
‘iPhone 5 wordt Steve’s Last More Thing’
Sluiten