iPhone 4S populaire camera op Flickr

Door: Lucas Raggers - 10 reacties

Flickr houdt al jaren netjes bij met welke camera’s gebruikers foto’s maken en uploaden. Zo is de Canon Powershot S95 op dit moment de populairste consumentencamera met dagelijks zo rond de 18.000 geuploade foto’s. Maar hoe zit het met de foto’s van smartphones?

De iPhone is daar al jaren heer en meester. De iPhone 4 staat zelfs bovenaan de lijst van alle gebruikte camera, inclusief consumentencamera’s en DSLR’s. Gisteren werden er bijvoorbeeld 72.656 foto’s vanaf een iPhone 4 op Flickr gezet. Kijken we naar de grafiek dan zien we echter een dalende trend. Dat komt omdat er een nieuwe leider in aantocht is: de iPhone 4S. De nieuwste iPhone heeft nu al alle andere smartphones achter zich gelaten.

Overzicht van populairste telefoons

De iPhone 3G staat nog steeds op de eerste plek van Apple camera’s. In totaal zijn er 38.825.278 foto’s geplaatst die gemaakt zijn met een iPhone 3G. de iPhone 4 volgt met 19.148.527 op de tweede plek en de iPhone 3GS op de derde plek met 13.178.170.

Foto’s van de QuickTake 100 komen we helaas niet meer zo vaak tegen…

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Mijn telefoon heeft meer megapixels dan jouw camera!

 • Profielfoto
  sunapple

  Toch wel benieuwd naar die Quicktake cijfers:D

 • Profielfoto
  Newsphoto

  Fotograferen doe ik met een camera en bellen met een iPhone, ik zal wel een ouwe zeur zijn :sarcastic:

 • Profielfoto
  kvii

  @Newsphoto ik leef met je mee! Voor echt scherpe foto’s maak Ik gebruik van mijn Nikon D3100, voor onderweg als mijn camera niet bij me heb maak ik gebruik van mijn iPhone.

 • Profielfoto
  fl-ris82

  Mijn telefoon heeft meer megapixels dan jouw camera!

  Mijn telefoon heeft een vijfde lens!

 • Profielfoto
  MrHammond

  De QuickTake 150 komt ook niet zo veel voor, als ik verhuisd ben, ‘m maar eens tevoorschijn halen en er weer mee gaan fotograferen:wink:

 • Profielfoto
  Afroman

  Mijn telefoon heeft meer megapixels dan jouw camera!

  Mijn telefoon heeft een vijfde lens!

  Dat kan niet.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ Afro – Pssst! ;)

 • Profielfoto
  puchelaar

  @Newsphoto: fotograferen doe ik met de camera die ik bij me heb. Ga ik naar een klus, dan neem ik natuurlijk mijn dslr + lenzen mee, maar in het dagelijks leven heb ik alleen mijn telefoon bij me. En sinds de 4S is de kwaliteit daarvan dramatisch veel beter dan voorheen. Nu zelfs bruikbaar voor afdrukken van meer dan 13×18:)

 • Profielfoto
  goulashkanone

  Een goede camera in een telefoon is natuurlijk een enorm leuk/goed pluspunt.
  Tegenwoordig zijn ze zoals bij de iPhone 4s gewoon erg goed te gebruiken en kun je de compact camera mooi op zolder leggen.

  Wil je echt betere kwaliteit/snelheid, etc. dan pak je uiteraard de DSLR, maar voor veel situaties waarbij het niet belangrijk is dat de foto er heel goed uitziet op 100%, maar er gewoon goed uitziet voor op het web, of als normaal afdrukformaat (10 x 15 / 13 x 18) dan voldoet zoiets prima de luxe.

  Erg handig.