Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 22 november 2011
Leestijd: 1 minuut

iPhone 4S populaire camera op Flickr

Flickr houdt al jaren netjes bij met welke camera’s gebruikers foto’s maken en uploaden. Zo is de Canon Powershot S95 op dit moment de populairste consumentencamera met dagelijks zo rond de 18.000 geuploade foto’s. Maar hoe zit het met de foto’s van smartphones?

De iPhone is daar al jaren heer en meester. De iPhone 4 staat zelfs bovenaan de lijst van alle gebruikte camera, inclusief consumentencamera’s en DSLR’s. Gisteren werden er bijvoorbeeld 72.656 foto’s vanaf een iPhone 4 op Flickr gezet. Kijken we naar de grafiek dan zien we echter een dalende trend. Dat komt omdat er een nieuwe leider in aantocht is: de iPhone 4S. De nieuwste iPhone heeft nu al alle andere smartphones achter zich gelaten.

Overzicht van populairste telefoons

De iPhone 3G staat nog steeds op de eerste plek van Apple camera’s. In totaal zijn er 38.825.278 foto’s geplaatst die gemaakt zijn met een iPhone 3G. de iPhone 4 volgt met 19.148.527 op de tweede plek en de iPhone 3GS op de derde plek met 13.178.170.

Foto’s van de QuickTake 100 komen we helaas niet meer zo vaak tegen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 4S populaire camera op Flickr
Sluiten