Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 november 2011

iOS 5 blijft verrassen

Zijn het achtergebleven slordigheidjes, easter eggs of gewoon functies die later nog geactiveerd worden? Wie zal het zeggen? Feit blijft dat er voor de tweede keer deze week een onbekende functie in iOS 5 gevonden is. Nadat eerder deze week al een geheimzinnige panorama-modus ontdekt werd in de camera-App bleek vandaag dat er een autocorrectiebalk in iOS 5 verstopt zit.

De autocorrectiebalk zit boven het toetsenbord en laat tijdens het typen suggestie-woorden zien. Door op het gewenste woord te drukken wordt het in de tekst geplaatst en hoef je het zelf dus niet meer af te typen. Deze functie zal sommige Android-gebruikers bekend overkomen. In verschillende versies van dat OS is een dergelijke balk al beschikbaar.

Wil jij Apple’s interpretatie van de autocorrectiebalk zelf uitproberen, dan is er goed nieuws: je hoeft er je iPhone of iPad niet voor te jailbreaken. 9to5Mac legt uit wat je moet doen:

1. Download iBackupBot

2. Backup je iPhone/iPod/iPad in iTunes.

3. Open iBackupBot, zoek de net gemaakte back-up en laad ‘m in.

4. Zoek naar Library/Preferences/com.apple.keyboard.plist en open dat bestand.

5. Zoek naar de volgende code: <key>KeyboardAutocorrectionLists</key> en voeg toe: <string>YES</string>

6. Bewaar deze aanpassing en zet de back-up terug op je iOS-apparaat via het programma.

Wij zijn benieuwd naar je ervaringen: moet de autocorrectiebalk standaard worden in een volgende versie van iOS of is het maar goed dat Apple ‘m (nog) niet heeft geactiveerd?

Reageer op artikel:
iOS 5 blijft verrassen
Sluiten