iOS 5 blijft verrassen

Door: Koen van Tongeren - 21 reacties

Zijn het achtergebleven slordigheidjes, easter eggs of gewoon functies die later nog geactiveerd worden? Wie zal het zeggen? Feit blijft dat er voor de tweede keer deze week een onbekende functie in iOS 5 gevonden is. Nadat eerder deze week al een geheimzinnige panorama-modus ontdekt werd in de camera-App bleek vandaag dat er een autocorrectiebalk in iOS 5 verstopt zit.

De autocorrectiebalk zit boven het toetsenbord en laat tijdens het typen suggestie-woorden zien. Door op het gewenste woord te drukken wordt het in de tekst geplaatst en hoef je het zelf dus niet meer af te typen. Deze functie zal sommige Android-gebruikers bekend overkomen. In verschillende versies van dat OS is een dergelijke balk al beschikbaar.

Wil jij Apple’s interpretatie van de autocorrectiebalk zelf uitproberen, dan is er goed nieuws: je hoeft er je iPhone of iPad niet voor te jailbreaken. 9to5Mac legt uit wat je moet doen:

1. DownloadĀ iBackupBot

2. Backup je iPhone/iPod/iPad in iTunes.

3. Open iBackupBot, zoek de net gemaakte back-up en laad ‘m in.

4. Zoek naar Library/Preferences/com.apple.keyboard.plist en open dat bestand.

5. Zoek naar de volgende code:Ā <key>KeyboardAutocorrectionLists</key> en voeg toe: <string>YES</string>

6. Bewaar deze aanpassing en zet de back-up terug op je iOS-apparaat via het programma.

Wij zijn benieuwd naar je ervaringen: moet de autocorrectiebalk standaard worden in een volgende versie van iOS of is het maar goed dat Apple ‘m (nog) niet heeft geactiveerd?

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  joshoogerwerf96

  iOS 6???? nee doe maar iOS 5.1!

 • Profielfoto
  rdesign

  Ach, heb het toch uitstaan. Meest irritante functie oĆ³it.

 • Profielfoto
  Yeti

  Kan dit niet ook via iExplorer zonder backup?

 • Profielfoto
  DJMischaa

  @Yeti
  Ja, dat kan zeker!

 • Profielfoto
  Japsuh

  Dit heeft mijn oude Samsung zelfs…

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Ik kan geen Library/Preferences/com.apple.keyboard.plist vinden

 • Profielfoto
  Brainalyser

  Dit ziet er wel even beter uit dan nu. Ik zie dit al helemaal voor me en lijkt mij velen malen beter werken dan de huidige manier. Maar waarschijnlijk werkt het niet snel en vloeiend genoeg, daar ga ik dan maar van uit. Morgen maar even checken of dat zo is, door het te activeren met de in het artikel genoemde methode.

 • Profielfoto
  Chorro

  Mmm… Juist, en wat als je niets over die KeyboardAutocorrectionLists kan vinden?
  .

 • Profielfoto
  jobz

  Wrekt bij mji neit

 • Profielfoto
  Waffle ą² _ą² 

  @Chorro
  Wat denk je van de sleutel toevoegen?
  Even na ‘<true}' Ć©Ć©nmaal op de return toets drukken en

   
  <key}KeyboardAutocorrectionLists</key}<string}YES</string}
   

  toevoegen. Opslaan, klaar.:wink:

  (zonder mijn haakjes natuurlijk, maar anders ziet OMT de code niet.)

 • Profielfoto
  Aerea

  Wrekt bij mji neit

  .
  Dat de autocorrectie bij jou niet werkt zien we.

 • Profielfoto
  ivanwoerkom

  Kan iemand een screenshot maken van hoe het moet worden, bij mij is het nu een totale puinhoop geworden. wordt en nu weet ik niet hoe het moest. Mijn iPhone 4 doet een wifi sync met iTunes, dus ik heb nu geen ‘oude’ back-up via iTunes meer.

  Dit is wat er nu in staat:https://lh6.googleusercontent.com/-wi8GfZCyj8I/Trxa7n_jN7I/AAAAAAAAAys/GgcP7CWl0Hs/s644/keyboard.jpg

 • Profielfoto
  vogel

  Meest irritante functie ooit? Ik typ al tijden met SwiftKey en dat komt zelfs met suggesties voor opvolgende woorden, echt een genot! Dit gaan jullie zeker leuk vinden.:wink:

 • Profielfoto
  bzguy

  Japsuh = baas:)

 • Profielfoto
  martijnonline

  Heb het heel eventjes ingesteld op mijn 3GS met iOS5 Maar het is duidelijk nog niet af, dus direct weer terug gezet naar standaard. Jammer was erg enthousiast.

  Jullie uitleg klopt trouwens niet helemaal. Je namelijk moet al de code toevoegen ook de code waar jullie van zeggen dat je die op moet zoeken.

 • Profielfoto
  dieplzkthnxbye

  Ik vind het een lelijke, nutteloze, commerciĆ«le copy-crap feature… Leer maar foutloos typen met het standaard toetsenbord. Dat is mijn mening.

 • Profielfoto
  bram91

  Ik ben het eens met dieplzkthnxbye (wat een naam :P)
  Ik vind het ook een lelijke nutteloze toepassing. Typen op een iOS device werkt nu vrij goed als je het eenmaal gewend bent en de autocorrectie functie wordt ook steeds beter.
  .
  Wie kopieert hier nu van wie? Het lijkt wel of Apple steeds meer van Android gaat kopiƫren. Van mij hoeft deze functie er in ieder geval niet in te komen.

 • Profielfoto
  Osipz

  Autocorrectie is een foute omschrijving, de functie vult aan wat je schrijft. Ik ben nog geen iOS gebruiker, maar in Android vind ik het knap irritant. Gewoon doortypen werkt sneller dan checken of het juiste woord wordt gesuggereerd.
  Bovendien verzend ik mail en sms zowel in Nederlands als Engels. Kan iOS twee talen tegelijk door elkaar aan?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Terecht dat dit er standaard niet op zit. Het werkt verschrikkelijk slecht. Je kunt geen spatie tikken, of heel omslachtig. Hij herkent ook bijna geen enkel woord, terwijl-ie wel op NL staat. Idee is leuk, uitwerking abominabel. Bespaar je de moeite van het uitproberen en wacht op iets beters.

  Jammer dat die SwiftKey er niet voor iPhone is. Of swipe.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Misschien zet apple deze features gewoon in de codes, omdat ze niet goed weten of de consument er blij mee is.
  Mensen vinden de ‘geheime’ codes dan uit en gaan ze activeren.
  Gevolg: Mensen zetten hun ervaringen op internet, en apple kan deze lezen, en daarna beslissen of ze de feature wel of niet gaan (verbeteren en) gebruiken.

 • Profielfoto
  puchelaar

  Heb ’t aangezet, me vervolgens de hele dag geĆ«rgerd, en ga het nu weer uitzetten. Er is een reden dat ’t niet geactiveerd was…